maanantai 7. toukokuuta 2018

Iltapuhteita

Säätila mahdollisti töiden jälkeen pihapuuhat. Sillä aikaa kun mies korjasi lainasilppurin, kiertelin puutarhassa ja odotin silppuamisurakan alkamista.
 Ensimmäiset narsissit ja tasetit kukkivat. Lämpö on tehnyt ihmeitä sillä en huomannut näissä viikonloppuna edes nuppuja. Joku muukin on herännyt, kuulin sunnuntaina kevään ensimmäisen käen kukunnan, tänään käki kukkui koko illan.
 Rinnepuutarhan scillameri ei ole vielä meri, mutta ehkä tuota voisi jo lätäköksi kutsua. Syksyllä taas muutama kymmenen sipulia lisää niin ensi keväänä rinne on vielä sinisempi.
 Koko piha on kyllästetty pienillä keltaisilla kukilla, käenrieskoilla. Joku voi kokea ne häiriöksi mutta minä en, kasvustot tuovat vihreyttä kevääseen ennen muita kasveja ja kun kevät etenee niin häviävät muiden kasvien alle.
 Sitten olikin oksasilppurin korjaus valmis. Sain loput omenapuun oksat silputtua ja vähän koivujakin. Tuossa on noin 300 litraa silppua, saman verran on jo levitetty puutarhaan. Koivun oksien kärjet silppuuntuivat vähän huonosti mutta luulen ettei pensaani niistä suutu. Tuntuu, että tämän kokoisessa pihassa ei mikään määrä silppua riitä. Koivun oksia on jäljellä yksi pino, niistä saan muutaman sata litraa silppua puutarhaan levitettäväksi. Yhden laatikon hienompaa silppua ajattelin säästää kompostin kuivikkeeksi. Onko kellään kokemusta miten toimii?
Lopuksi ennen sisälle menoa ja sänkyyn kuukahtamista kuva pihan tämän hetken kauneimmasta väriyhdistelmästä. Keltainen kevätesikko ja vaaleanpunainen hyasintti on täydellisesti toisiinsa sopiva pari.

19 kommenttia:

 1. Ihania kukallisia kuvia <3

  Terveisin Maija

  http://myrskymaijanblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Ihana yhdistelmä! Teillä taitaa kevät edetä rytinällä, ainakin säätiedotuksissa on toistuvasti Lahdessa Suomen lämpimintä :-D Ihanaa että ehdit pihalle, nämä valoisat illat ovat taivaan lahja talven jälkeen. Ja kaikki ihanat kukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rytinällä mennään, nurmi kasvaa silmissä ja kukkia poksahtaa auki joka päivä lisää. Nyt pitää nauttia pihalla kun on lämmintä ja valoisaa, yhdistelmä josta tykkään.

   Poista
 3. Kyllä nyt kelpaa puuhailla ja kukkien kukkia, kun meitä säät näin hellivät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kelpaa, kunhan töiden lomassa muistaa nauttia puutarhasta ja sen kauneudesta.

   Poista
 4. On ollut todella ihana ja lämmin sää tehdä puutarhahommia.
  Kaunista kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavaa säätä. Olisikohan pitänyt anoa kesäloma toukokuulle?

   Poista
 5. Ihanat kukat ja kaunis tuo keltapinkki yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen ja pinkki on kiva yhdistelmä, etenkin näin keväällä.

   Poista
 6. Ihanat illat nyt. Kyllä se järvi sieltä pikkuhiljaa muodostuu. Kauniita yhdistelmiä alkaa ilmestyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, tänäänkin ilma oli leppeä kuin mikä.

   Poista
 7. Täälläkin sai vaihtaa jo toppavaatteet kevyempiin. Kyllä tuntuu mukavalle pitkän talven jälkeen. Kaunis narsissi ja suloinen hyasintin ja esikon yhdistelmä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tunne kuin olisi siirtynyt suoraan toppatakista t-paitaan. Ei kyllä ole mitään sitä vastaan. Hyasinttien kanssa on harmi etteivät kuki kunnolla ekan kevään jälkeen.

   Poista
 8. Mikä kukinto siellä jo onkaan!
  Aikamoinen silppumäärä. Kierrätystä parhaimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava määrä silppua mutta niin se vaan hupenee puutarhaan. Minua on harmittanut monena keväänä risujen polttaminen, näin ne saa hyötykäyttöön.

   Poista
 9. Kyllä on sää ollut ihan hunajaa! Piha kutsuu ihan koko ajan :D, toivottavasti tämä kesäinen keli jatkuisi pitkälle elokuulle asti eikä tulisi takapakkia. Onpa kaunis liitto tuolla hyasintilla ja esikolla! Kyllä sinulla pian on scillameri, se on täälläkin haaveissa. Tykkään noista käenrieskoista myös niin paljon! Meillä on silppurin hankinta meneillään, isäntä haluaisi sellaisen järeän, jonka saa traktorin perään laitettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ilmaisu, todellakin kuin hunajaa. Minäkin toivon että jatkuisi pitkälle. Tämä meidän lainamalli ei ole kaikkein rimpuloin mutta ei järeinkään. Ihan kivasti sillä saa oksia silputtua. Voisi harkita myös oman ostamista.

   Poista
 10. Minä olen aina yleisestikin jotenkin aivan erityisen onnellinen juuri toukokuussa, mutta nyt kun vielä säät ovat hellineet, niin tuntuvat päivät aivan vaaleanpunaiselta hattaralta ♥

  Se tunne kun kuulee lintujen laulua päivä päivältä enemmän, näkee luonnon heräävän eloon ja kaiken vihreyden vain nousevan kukoistukseensa päivä päivältä enemmän, on jotain aivan uskomattoman ihanaa. Meillä päin elelee monia pöllöjä, kuulee kuinka ne iltaisin huhuilevat eri puolilla metsää toisilleen. Käkikin kukkui muutamia päiviä sitten ja tänään näin kahden tikan puunoksalla tekemässä pieniä tikkoja - eipäs ole ennen moista intiimiä hetkeä sattunut silmiin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)