sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Kevättyö numero 1

Sunnuntai valkeni lämpöisenä päivänä. Olin suunnitellut käydä kasvimaan kimppuun mutta navakka tuuli sai muuttamaan suunnitelman kasvihuoneen pesuksi. Kasvihuone on parasta pestä aurinkoisella ja tuulisella säällä, silloin huone kuivuu parhaiten.
 Olin yllättynyt miten vähän sammalta ja levää kasvihuoneessa oli viime vuoden sateisen kesän jälkeen. Luulen asiassa auttaneen luukkujen auki pitämisen. Vaikka yöt oli kylmiä niin päätyluukuista vähintään toinen oli auki jatkuvasti. Sen takia tomaateissa oli todella vähän hometta. Olen kerran saanut ammattipuutarhurilta vinkin että aina heinä- ja elokuussa kasvihuoneen luukku auki öisin niin home ei kiusaa.
 Tätä kaunotarta olen odottanut suurella jännityksellä. Yksi epäonninen kokeilu takana ja nyt yksi onnistunut juuri tässä ja nyt. Lumikki eli Sanguinaria canadensis. Vielä kun näitä saisi useamman.
 Lisää valkoista löytyy talon edustan penkistä jossa balkanin vuokot kukkivat kilpaa kevätesikoiden ja käenrieskojen kanssa.
 Virittelin kauniin päivän kunniaksi kaikki koristeet, köynnöstuet ja pionituet puutarhaan. Tämän tuen ja sen samanlaisen kaverin ostin viime kesänä nettikirpparilta. Oikeasti taitaa olla joku ruukunalusta mutta näin sen heti pionitukena. Ostos oli aika hauska juttu sillä vasta osoitteesta tajusin, että myyjä oli tuttu, hain nämä meidän ensimmäisestä omakotitalosta.
 Nurmikko on herännyt vihreään yhdessä yössä. Kuvassa alapuutarhaa illan viimeisissä auringonsäteissä. Kasvimaa jäi tänään tekemättä mutta ehtiihän tuon ensi viikolla.
Puutarhakalusto haettiin pihalla jotta päästiin syömään kevään ensimmäiset jäätelöt ulkona. Viikon päästä voisi availla grillikautta.

12 kommenttia:

 1. Ihanan keväistä! Minäkin tänään katsoin kotipihalla, että jestas - ruohoa täytyy jo ihan justiin alkaa leikata. Kaikki on tapahtunut niin äkkiä, vastahan talvesta päästiin...
  Hauska juttu tuo entisestä osoitteesta haku! Tuntui ehkä hassulta?
  Lumikki on minullakin kitulias. Luulen löytäneeni sen verson, mutta se on peuran sorkanjäljen kohdalla hieman murjoontuneena. Sinä ainoana keväänä, kun oli kukkavarsi, oli joku pieni otus nakertanut sen poikki, murh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies kunnosti tänään ruohonleikkurin talven jäljiltä sillä meilläkin on leikkattava nurmikko ensimmäisen kerran ensi viikolla, uskomatonta mikä vauhti luonnolla on. Tuntui tosi hassulta käydä entisessä kodissa, muutettiin sieltä jo 18 vuotta sitten pois. Mutta hauska sattuma.
   Voi noita nakertajia, saisivat pysyä poissa.

   Poista
 2. Kiitos kasvihuonevinkistä. Olen ihan vakuuttunut, että minäkin saan sellaisen vielä jossain vaiheessa, joten imen suurella innolla kaikki kasvihuonekasvatteluun liittyvät opit! Ja unelma olisi nimenomaan päästä kasvattamaan siellä tomaatteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kasvatetut tomaatit, niiden makua ei voi kuvailla, makeita ja herkullisia. Kaikki hyvät vinkit onb aina tarpeellisia, onneksi blogistit jakavat niitä niin hyvä tieto leviää.

   Poista
 3. Ihana lumikki. Eilen oli tosiaan aurinkoa ja tuulta. Hyvä päivä kasvarin putsaukseen. Ihana sää olla puutarhatöissä. Me aloitettiin grillauskausi, kun ikinä ei tiedä, onko hyviä ilmoja seuraavina vapaapäivinä (viime kesästä viisastuneena).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä ei montaa kertaa grillattu, ehkä kaksi. Nyt voisi sään herra luoda enemmän grillauskelpoista säätä, etenkin viikonlopuille.

   Poista
 4. Meillä nurmikot litisee vettä, ei vielä pitkään aikaan viherrä. Kärsii kovasti tuosta liiasta vedestä. Lumikki on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Märkää on meilläkin paikoitellen, savimaan ongelma. En ole saanut kaikki aharavointejakaan tehtyä märkyyden takia. Mutta kuivanutkin on paljon.

   Poista
 5. uulalaa miten ihanan vihreää. Täällä alkaa osa koivuista näyttämään vihreältä. Ai että mie rakastan tätä aikaa <3

  VastaaPoista
 6. Pitäisiköhän minunkin investoida oksasilppuri. Näyttäisi olevan tarpeellista tuo silppu mitä oksista tulee!

  VastaaPoista
 7. Olipa hauska nähdä tuo yksinkertainen lumikki, minulla on kerrattu, molemmat nimensä veroisia kaunottaria! Olen sen puutarhurin kanssa samaa mieltä kasvarin tuuletuksesta - mulla on sellainen rumilusmuovitunnelikasvari toisena. Ovet siitä avatutuvat molemmista päistä. Meillä ei ole ollut ongelmaa niin öttiäisistä kuin homeestakaan juurikin siksi, että molemmat päät saa kasvarista auki ja säiden niin salliessa ovet ovat päivätolkulla auki. Vierailu vanhassa kodissa oli varmaan aika jännää! Meilläkin alkaa kohtapuoleen nurmikon höyläys!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)