sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Pihakeinun maalaus

Viime kesänä aloittelin pihakeinun maalausta pellavaöljymaalien jämillä. Sateisen kesän ja syksyn takia keinun maalaaminen jäi kesken. Nyt kiusana on ollut liika kuumuus. Kun tälle päivälle oli luvassa vain +20 astetta päätin ryhtyä maalauspuuhiin.
Tajusin kuvia selatessani ettei keinusta ei ole yhtään selkeää kuvaa ennen maalaamista. Tässä kuitenkin yksi kuva missä näkyy keinun haalistunut tumman vihreä väri. Osa istumaosan rimoista oli rikki, mies korjasi ne.
 Koska maalinjämät määrittivät keinun uuden värin, on meillä nyt lemmikinsininen keinu. 
 Ja lemmikin sininen tuoli ja lemmikin sininen koroke. Vielä jäi maalia hitunen, uhkasin maalata sillä saunan edessä olevan pihakaluston.
Nytpä olisi upeaa jos keinun edessä olisi kukkapenkki täynnä pinkkejä tai vaaleanpunaisia tulppaaneja. Kukkapenkkiä siihen haaveilen oikeasti, mutta sen aika ei ole vielä, pitää pehmittää miestä ensin ja tehdä pari muuta penkkiä valmiiksi.

16 kommenttia:

 1. Oijoijoi miten ihanat kalusteet! Samaa vaan saunan eteen :-D Niin huippuihana olisi pinkki tulppaanin kukinta tuon keinun edessä. Ihan näen siinä mun pihalla parhaillaan kukkivat Ballade-tulppaanit, täydellisesti sopisivat! Kylläpä tuli kauniit kalusteet. Nyt on ainakin puuaines kuivaa maalaamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, saunan eteenkin lemmikin sinistä. Mies vähän kursaili maalaamisen kanssa mutta jos uuden väriset kalusteet olisi kesäyllätys! Tässähän käy kohta niin, että kukkapenkki on tehtävä jotta saan tulppaanit keinun eteen.

   Poista
 2. Oih, no johan on hempukka värisävy, toista yhtä suloista saa hakea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jopa äitelän hempeä väri mutta ei se mitään, sallittu pihakeinulle.

   Poista
 3. Olen keinunut lapsena tuollaisessa keinussa sukulaisten luona, jonka ympärillä on ollut suuri kukkapenkki. Ihana keinu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun lapsuudessa mummon kesäpaikalla oli tuollainen keinu, tämä tuli talokaupan mukana. Kun uusi muutaman pienan ja maalasi niin tulipa taas kelpo keinu.

   Poista
 4. Olipa kaunis väri ja niin pirteä, ihana lemmikin sininen! Nyt taisi olla otollinen keli maalaamiseen, meillä eilen oli hiukan viileämpi sää ja kävi tuulenhenki välillä reippaastikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella hyvä keli maalata, maali kuivuu nopeasti mutta ei liian. Eikä ollut hyttysiä ympärillä.

   Poista
 5. Voi toi väri on ihana!!!! Siis todellakin lemmikin sininen. Maalaaminen kannattaa aina;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaamisella saa kuin uuden näköiseksi vanhoja kalusteita. Vihreää keinua en olisi enää pitkään katsellut mutta toista on lemmikinsininen.

   Poista
 6. Lemmikin sininen on ihana sävy! <3

  VastaaPoista
 7. Voi kun tuli ihanan väriseksi, pirtsakka ja kaunis.

  VastaaPoista
 8. Kiinnittää hyvin huomiota, on ekoja asioita mitä pihasta näkyy.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)