lauantai 12. toukokuuta 2018

Kevään kiireitä

Vuorokauden tunnit eivät meinaa riittää. Toukokuuhun kasaantuu meillä paljon syntymäpäiviä, yhdet ristiäiset ja muuta mukavaa puuhaa jolloin on pois omasta puutarhasta. Toki mukavaa, että tuota muutakin elämää on. Ettei ihan höperöidy.

Eilinen ilta käytettiin lantahommaan eli haettiin paikalliselta tallilta pari kuormaa hevosenlantaa puutarhaan lannoitteeksi ja maanparannukseen. Nyt on turpeen sekaista, hyvin palanutta mustaa kultaa iso kasa pihassa.
 Kirjopikarililjat aukovat shakkiruutuisia kukkiaan. Tämä kuva on talon edustalta johon olen istuttanut kirjopikarililjoja. Luumulehtoon en ole istuttanut, mutta sinne nousi itsestään yksi taimi, tälläinen tumma. Se taas on tehnyt siementaimia joista osassa on valkoinen kukka. Aika metkaa sillä olen luullut, että valkoinen on ihan omansa.
 Liila palloesikko ja keltainen käenrieska ovat kukkapenkin väripilkkuja. Jopa hiukan ärsyttävät värit mutta jotenkin niin kevääseen sopivat jolloin kaipaa väriä yhden värin vuodenajan jälkeen.
 Luumulehdon narsissit kukkivat paremmin kuin viime vuonna. Kukat on kuvassa kääntyneenä aurinkoon päin, kuva siksi nurinkurin että halusin risuaidan taustaksi. Pitää yrittää ottaa aamukuva samasta kohtaa jolloin narsissit ovat toiseen suuntaan.
 Puutarhaystävältä saatu esikko ilahduttaa. Kasvit joilla on merkitys ovat niitä joiden eloa tule seurattua tarkempaan kuin hengettömien kaupan ostotaimien elämää.
 'Minnow' tasetit ovat suloisia. Saa nähdä kukkivatko toisen kerran, näyttäisi että rosarioon istutetut oli yhden kevään ilo.
Kaunis on tämäkin narsissi jonka torvi on ensin keltainen ja haalistuu sitten kauniin puuterin väriseksi.

Mutta nyt puutarhaan, kottikärryt odottelevat jo lantakasan vieressä.

edit. lisätty otsikko

14 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Aika tosiaan tuntuu loppuvan. Poden kroonista huonoa omaatuntoa kun en ehdi kommentoimaan muiden blogeja tällä hetkellä niin paljon kuin haluaisin. Automatkan pelkääjän paikalla hyödynnän lukemalla blogeja, mutta puhelimen kanssa kommentointi on niin toivottoman hidasta, että aina se jää. Luulisin, etten ole ainoa puutarha bloggaaja, joka tällä hetkellä on vain "ihan pihalla", khih :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuu on huonon omantunnon aikaa, pitäisi revetä niin moneen suuntaan mutta ei pysty. Automatkat on hyvä hyödyntää, voiskohan takapenkillä hoitaa taimia automatkan aikana?

   Poista
 2. Ihana kevät! Minusta palloesikko ja käenrieska ovat aivan mainiot yhdessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, käenrieska on levinnyt muutamassa vuodessa koko pihaan. Joka kevät se on yhtä ihana.

   Poista
 3. Upeita kuvia! Tosi kaunis tuo viimeinen narsissi. Meillä narsissit ovat aiempina vuosina nousseet huonosti perunanarsisseja lukuunottamatta, mutta nyt näyttää vähän paremmalta. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en saa perunanarsissia kasvamaan, taas laitoin niitä maahan mutta yksikään ei ole noussut. Viime vuosi taisi olla narsisseille surkea ja pari sitä edeltää sillä en muista näin hyvää narsissivuotta vähään aikaan.

   Poista
 4. Kauniita kuvia, ihanaa kevättunnelmaa. Lantakasa on arvokasta materiaalia! Juuri tänään levitin viimeiset säkit edellisvuonna haettua lantaa puutarhaan. Ensi keväänä täytynee siis hakea lisää.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lantakasa on arvokasta materiaalia. Mielelläni sitä haen ja näen sen vaivan.

   Poista
 5. Huh, huh hellettä, ihan tässä tänäänkin on jo niissä lukemissa oltu! Hurjaa vauhtia kevät etenee. Ihastuttavat esikot ja tuo narsissin torven väri on tosiaankin kaunis. Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään helteistä. Voi että kun olisi nyt lomaa!

   Poista
 6. Kaunista, kaunista! Ihanat narsissit! Aurinkoista äitienpäivää Sinulle!

  VastaaPoista
 7. Meilläkin on aina toukokuussa juhlia ja kiireitäkin. Ja myös pihakiireitä. Onneksi kaikkea voi ulkona tehdäkin ilman hyttysparvea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyttysiä on olut tosi vähän ja mäkäräisiä ei vielä ollenkaan. Todella voi nauttia ulkonaolosta.

   Poista

Kiitos kommenteista :)