lauantai 5. toukokuuta 2018

Työntäyteistä

Aamulla herätessäni lämpömittari näytti + 3 astetta. Pihalle mennessä asteita oli jo 3,9. Päälle fleecetakki ja sen päälle vanha toppatakki, käteen paksuimmat puutarhahanskat ja jalkaan hyvät villasukat kumisaappaisiin. Tarkeni kun teki ranka- ja risutöitä.
 Risutyöt oli nopeasti tehty ja piti miettiä mitä seuraavaksi. Koska tuuli oli tyyntynyt niin päätin siivota arboretumin laajennusosan. Olen siirtämässä tuonne 1-2 ruusua ja ennen siirtoa piti olla siistiä. Yläkuvassa lähtötilanne.
 Ja tältä näytti kun tuli valmista. Haravoin lehdet ja kanttasin kaikki istutusalueet. Etualan keijuangervoille ja alueen puiden taimille levitin kuvan ottamisen jälkeen hyvän kerroksen sahanpurua. Taimien suojaverkot piti jättää paikoilleen sillä pihassa liikkuu edelleen jäniksiä.
 Iines seurasi lähistön kiveltä tarkkaan puuhiani. Ehkä samalla tiirailtiin lähipeltojen myyrätilannetta.
 Iineksen tähystyskiven juurella kukkii viime syksynä istutetut Azurin helmililjat. Väri on todella heleän vaaleansininen. Paikka on valittu huolella jotta näistä saisi useamman vuoden ilon.
 Ostin syksyllä kaksi sekoituspussia eri värisiä balkaninvuokkoja. Rinnepuutarhaan laitetut sattuivat olemaan kaikki liiloja. Punaisia toivoin mutta ovat liilatkin mieluisia.
Puutarhassa on nyt sinisenliila kausi. On helmililjoja, esikkoja, sinivuokkoja scilloja ja kevättähtiä, kaikki sinisiä tai liiloja.
Huomenna kokeilen joko pääsisi kasvimaan kimppuun, hitusen uskallan epäillä sen olevan vielä liian märkä.

15 kommenttia:

 1. Ihanasti helmililjatkin jo kukassa. Meillä niissä vielä kestää. Kohta tulee muitakin värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavalliset helmililjat ei vielä kuki, ovat ehkä huonommassa paikassa. Kohta on puutarha värejä tulvillaan.

   Poista
 2. Teillä ollaan rutkasti edellä pohjoisesta ulottuvuudesta katsellen. Arboretumista tuli tosi siisti - ihanaa nähdä taas uuden kasvukauden starttaavan käyntiin. Kevätsipulit ovat aivan ihania airuita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään suhteen mennään aika samaa rataa kuin viime vuonna, jos luvattu lämpö tulee niin luulen että puutarhaan tulee ensi viikolla ryöpsähdys ja kiritään myöhässä oloa kiinni. Mietin jo että pitää pestä kasvihuone jos sinne saisi ekat tomaatit jo viikon päästä.

   Poista
 3. Iines ja helmililjat näyttää molemmat ihanan pörröisiltä!

  VastaaPoista
 4. Sait roimasti teholiikuntaa ja siistiä jäläkiä. Ihanat siniset! Ei kuki viälä vuakot, ei esikot. Tänään oli kyllä hiano päivä. Aamulla oli viälä aika viiliää, mutta iltapäivällä lämpötila kohos +15.9 asteesehe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyötyliikunta on hyväksi, ei tarvitse miettiä illalla kuntosalille lähtemistä. Tänäänkin näyttää tulevan upea ilma, aurinko paistaa jo nyt.

   Poista
 5. Tulipa siistiä! Aamupäivä oli viileä, mutta iltaa kohti lämpeni reippaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illasta oli mukavan lämmin, tarkeni tehdä töitä paitasillaan. Ja tänään näyttää vielä hienommalta säältä. Ylhäällä on kuultu puutarhureiden toiveita.

   Poista
 6. Nämä kevätpäivät ovat aika työläitä fyysisesti, mutta toisaalta sitten hirmu palkitsevia. Ja vastapainona saa kuitenkin ihailla alkavaa kasvua ja kukintaa. Ihana tuo helmililja! Ja Iines : ))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palkitsevia vaikka kroppa on ihan poikki iltaisin. Mutta silloin tietää tehneensä paljon. Tuo on kaunis helmililja, sitä pitää ostaa syksyllä lisää.

   Poista
 7. Tuli todella siistiä. Ihania kukkijoita - suloiset helmililjat, vuokot ja esikot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kevään kukkijat ovat tärkeitä mielen kohottajia.

   Poista
 8. Siistiä tuli. Nyt kiirettä riittää, mutta sehän kuuluu olennaisena osana kevääseen ja kesään.
  Ihanat kukkivat.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)