keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Illan hämyssä

Keskiviikko oli mukavan lämmin päivä mutta puutarhaan en ehtinyt muuta kuin iltakierrokselle ja kasvihuoneen ovia sulkemaan.
 Kamera tuli mukaan kierrokselle sillä kuolanpioni on avannut nuppunsa. Tänä vuonna kukkia on avautumassa peräti kaksi.
 Kullerot, niitä ei voi liikaa kuvata ja ihastella. Kukinta onkin kestänyt kiitettävän pitkään ja lisää on tulossa kolmen vielä nupuillaan olevan pensaan toimin.
 Luumulehdossa kukkii "Virichic" joka on pysynyt vuosien saatossa melko muuttumattomana. Tykkään tästä todella paljon. Tulppaanin taustalla oleva ruusuomena pitäisi siistiä jotenkin. Päärunko on kuollut (jänikset söivät) mutta juurivesoista on kasvamassa uutta. On omajuurinen joten kaikki kasvu on samaa lajia.
 Arboretumin laajennuksessa ruusukaari alkaa vihertää. Taustalla näkyy vielä verkkoja, en ole uskaltanut ottaa niitä pois sillä pelloilla olen nähnyt vielä jäniksiä. Seuraava työ on siistiä verkkojen sisällä kasvavien puiden alustat. Näyttäisi että talven jäljiltä kaikki puut tuolla on hengissä, jopa molemmat pyökit.
 Valkoisia kukkia on hyvä kuvata illan hämyssä. Kuten vaikkapa libanonin laukkaa.
Kärkkäiseltä kahdella eurolla ostamani prunus cistena eli mustaluumu on tehnyt kaksi ihan pientä kukkaa. Ja lehtiä on valtavasti. Nyt saisi kesän mittaan juurtua hyvin että selviää talvesta. Puu on istutettu suojaavaa kiveä vasten mutta onhan tuo silti talvenarka. Jos käsvu jää kokoon pensas, ei sekään haittaa.

Ehdin jo harmitella etten lähtenyt mukaan Avoimiin puutarhoihin. No, ystävä kertoi tänään että ilmoittautumisaikaa on jatkettu. Ja siitä innostuneena ilmoittauduin mukaan avoimiin. Puutarha löytyy Arvilan nimellä Päijät-Hämeestä Lahdesta. Tervetuloa!

30 kommenttia:

  1. Kaunis kuolanpioni. Pitäisi hankkia itsellekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kulanpioni on kaunis ja helppo. Ja lisääntyy helposti siemenestä.

      Poista
  2. Kaunista. Onko sinulla alppiruusuja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Alppiruusuja on kolme pientä, istutin ne viime kesänä. Eivät voi kovin hyvin, ovat kärsineet syksyn ja nyt kevään kuivuudesta.

      Poista
  3. Kaunista on! Kiva tuo punaluumu. Mekin olemme mukana Avoimissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olisi niin kiva käydä pihassasi, se on hieno.

      Poista
  4. Ihanaa, että olet mukana Avoimissa puutarhoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännittää ihan hirveästi. Tuleeko ketään, tai entä jos tulee ihan liian paljon ihmisiä, kumpikaan ei hyvä :)

      Poista
  5. Kaunis tulppaani ja upeat kullerot. Kiva, että olet mukana Avoimissa puutarhoissa! Harmillisesti en tänä vuonna pääse tapahtumaan, olisi todella antoisaa nähdä muiden puutarhoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhoissa on aina kiva vierailla, kaikki omalla tavallaan hienoja. Parhaimmat ideat saa toisilta harrastajilta.

      Poista
  6. Ihanaa, että kuolanpionisi kukkii jo, se on niin kaunis. Meillä on vielä nupulla.
    Ja mahtavaa, että lähdit mukaan avoimiin puutarhoihin. Luulen, että saat meistä blogiystävistä vieraita.
    Kaunista päivää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis on ja tänään huomasin että onhan siellä kolmaskin nuppu. Tervetuloa vierailulle!

      Poista
  7. Kiva, että lähdit mukaan Avoimiin, olisipa hauska päästä kurkkaamaan livenä. Minullakin on kuolanpionissa ensimmäistä kertaa nuppuja, innolla odotan kukintaa. Iltakierrokset puutarhassa ovat nyt herkkua, koko ajan tapahtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, koko ajan tapahtuu, ei meinaa perässä pysyä työpäivän päätteeksi. Tänä vuonna kuolanpionin kukinto on erityisen suuri, mutta niin kaunis.

      Poista
  8. Kuolanpioni <3

    Vähänkö jännää tää Avoimet. Oli kivat kuvat siellä sivuilla ja luulisi, että väkeä on liikkeellä. Minäkin klikkasin oman puutarhan avoimeksi, nauratti, kun siellä on luettelona ne samat keskeneräisyydet, kuin viime kesänäkin. Pitää varmaan ottaa pari uutta kuvaa sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännittää ihan kamalasti. Toivottavasti sää on suosiollinen. Sulta pitää kysyä vinkkejä ja neuvoja miten toimia jotta päivä onnistuu.

      Poista
  9. Upeaa kukintaa siellä teillä!

    VastaaPoista
  10. Kauniita kuvia!
    Kaunis pioni!
    Hyvää torstaita!

    VastaaPoista
  11. Illan hämyssä onkin mukavampi kuvata, kuin päivän kirkkaassa auringonpaisteessa. Minä jäin illalla naapurin kanssa suustani kiinni ja kuvaaminen jäi kokonaan. Josko sade iltaan mennessä loppuisi, niin pääsisi kuvaamaan loput tulppaanit, ennenkuin lopettavat kukintansa tältä vuodelta.

    Ilmeisesti puutarhassa on ruoka paljon parempaa, kuin muualla, kun jänikset jatkuvasti pomppivat napostelemassa buffetpöydässä.

    Hienoa, että lähdit mukaan Avoimiin. Tässä alkaa jo olla kiperät paikat, kun ei tiedä, mihin suuntaan tänä vuonna lähtisi puutarhoja ihastelemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Illan valo on monasti parempi. Isosta omenapuusta yritin ottaa kuvia mutta ei tainnut onnistua, ehkä huomenna uusi yritys. Meillä sataa juuri nyt, illalla kympin aikana alkoi, sitten oli pakko tulla pois pihahommista.
      Sehän se, mitä puutarhoja kiertää, vaikea päätös. Ja kun pitää oman auki ei pääse katsomaan muita.

      Poista
  12. Upea kuolanpioni! Meillä odotetaan vielä nuppujen poksahdusta! Olipa hauskaa, kun innostuit lähtemään mukaan Avoimiin, Betweenin tavoin puntaroin käyntipaikkoja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt siellä on valinnanvaraa, ensin näytti että osallistuvia puutarhoja olisi vähän. Mutta kiva kun on vaihtoehtoja.

      Poista
  13. Hyvä että lähdit mukaan avoimiin, täytyy poiketa ihailemaan mitä olet taas saanut aikaiseksi

    VastaaPoista
  14. Sinulla on ihania kukkia sekä koko puutarha.
    Olisiko meillä päin avoimia puutarhoja ??(etelä-Pohjanmaa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sivuilta www.avoimetpuutarhat.fi löytyy oman paikkakunnan ja koko Suomen puutarhat. En katsonut mutta ihan takuulla siellä on puutarhoja myös Etelä-Pohjanmaalta.

      Poista

Kiitos kommenteista :)