torstai 15. kesäkuuta 2017

Löytöjä arboretumista

Puutarha-aika on taas ollut kortilla. Tänäänkään en ehtinyt muuta kuin kuvata. Mutta ei se mitään, joskus kuvaaminenkin riittää, etenkin jos siihen voi yhdistää syreenien nuuskuttelun.
 Kiinansyreeni syringa chinensis "Saugeana" kukkii ensi kertaa näin runsaana. Kukkien väri on enemmän vaaleanpunainen kuin liila. Pensas on korkeudeltaan alle metrin ja se on ihan täynnä kukkaa, oksat notkuvat niiden painosta.
 Lumipalloheisi on toinen notkuja. Kesän kauneimmista lumipalloista ei voi ottaa liikaa kuvia, koittakaa kestää.
 Sinitähtihyasintti on lievä pettymys, kukka on paljon valjumpi kuin myyntikuvissa. Ehkä se ei kasva näillä leveysasteilla kauniiksi ja tiheäksi.
 Happomarja tekee tänä vuonna vain muutaman kukan. Oksia oli talven aikana kuivunut muutama, niin on joka talvi, keväällä sitten puskee juurelta uutta kasvua.
Harmaakurjenpolvi "Ballerina" on kaunis, siis todella kaunis. Kasvupaikka arboretumin perennapenkin laidassa on hyvä muutoin mutta isommat kasvit hieman ahdistelevat tänä vuonna selustaa. Pitänee harventaa isompia pois.
 Puutarhan akileijat alkavat avautua. Tämä kaunotar on oman pihan siementaimia.
Kuten tämänkin kerrottu pieni suloisuus. Tällä näyttää olevan uloimmat terälehdet kastettu liilaan väriin. Muutoin väri on vihreää ja täydessä kukassa valkeaa.

Huomenna on onneksi perjantai ja sitten enää kaksi viikkoa ja alkaa kesäloma jolloin saa olla puutarhassa aamusta iltaan.

16 kommenttia:

 1. Minustakin tuo 'Ballerina' on aivan ihana! Ostin niitä viime viikolla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ballerina on kaunis juomuineen. Ja kesti tosi hyvin talven yli.

   Poista
 2. Minä viehätyin tuon kuvan sinitähtihyasintin keveään olemukseen! Kurjenpolvikin oli hurmaavan kaunis.Itselläni on monta mätästä metrin korkuiseksi kasvavaa yksiväristä sinistä (huhta)kurjenpolvea. Tarkempaa nimeä en tiedä kun on itsekseen penkkiin ilmaantunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on luonnonvaraista kurjenpolvea, kaunis kun kukkii yhdessä koiranputken kanssa niityllä. Sinitähtihyasintti on melkoisen keveä olemukseltaan :)

   Poista
 3. Ihanan kaunista! Syreenipensas on kuin unelma ja akileijat hurmaavia yllätyksiä. Tsemppiä viikkoihin, mahtavaa, että lähtölaskenta lomaan alkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisiköhän tehdä aamukampa? On tässä kesälomaa jo odoteltukin, ihan vain siksi että silloin voi omistautua puutarhalle työpäiviä enemmän.

   Poista
 4. Ballerina on tosiaankin kaunis! Siinäpä taas uusi hankintaidea.
  Tänään sinulla onkin sitten viimeinen työpäiväponnistus ennen lomaa. Siis mukavia lomapäiviä puutarhassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi viikkoa on vielä töitä. Sitten alkaa loma. Mutta onneksi on viikonloput ja illat.

   Poista
 5. Kauniita kukkijoita puutarhassasi. Tuon sinitähtihyasintin sipuleita istutin pari vuotta sitten syksyllä sipulikukkapenkkiini. Ikinä ei yhtäkään kukkaa eikä edes versoa näkynyt. Tiedä häntä, mikä syynä. Pitäisiköhän kokeilla ensi syksynä uudestaan. Siinä on niin hieno sininen väri. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla jäi viime vuonna toiset sinitähtihyasintit nousematta, juuri tuo mikä on kuvassa. Ja nyt kukkivat hyvin. Kannattaa kokeilla uudestaan toiseen paikkaan, nämä kasvaa minulla aika suojaisassa paikassa, ja aurinkoisessa.

   Poista
 6. Kerrassaan IHANAA kukintaa.
  Mukavaa viikonlopua.

  VastaaPoista
 7. Kauneutta on tarjolla sinunkin pihassasi vaikka kuinka paljon! Lumipalloheisi on tosi kaunis! Tuo harmaakurjenpolvi on söpö, ostin viime kesänä ja hyvin talvehti ja kukkii kauniisti! Upeita kerrattuja akileijoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna on tulossa kukkaan ennätysmäärä akileijoja ja nimenomaan risteytyneitä siementaimia. Innolla odotan mitä herkkuja pääsen näkemään.

   Poista
 8. Minulla ei näy jälkeäkään omista sinitähtihyasinteistä. Istutin niitä kyllä. Tai aivam kuin olisin bongannut joku aika sitten niille kuuluvia lehtiä pari kappaletta, mutta kukkaa ei näy.

  Suloisia akileijoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa kukkisivat ensi vuonna. Minulla kasvavat auringossa ja hyvässä mullassa mutta ei mitenkään erityisen suojaisassa paikassa.

   Poista

Kiitos kommenteista :)