keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Esikot yllättivät

Minun pihassa, puutarhassa jossa kuolee varmakin kasvi siihen että en ole istuttanut oikeaan paikkaan tai hoidan väärin, on kukassa kaksi uutta esikkoa. Nyt voidaan kirjoittaa historiankirjat uusiksi ja töräyttää fanfaarit maailmalle.
 Mustilan viime elokuun taimipäiviltä ostettu kesäesikko on hengissä. Enpä muistanut tätäkään hankkineeni, onneksi erotin lehdet istutetuksi kasviksi enkä rikkaruohoksi. Ihanat nuokkuvat kukat käyvät keltaisena yllättävän hyvin tähän vuodenaikaan.
 Japaninesikon ostopaikkaa en muista. Nimikyltti on Viroksi joten tämä on joko Türista tai Levon taimipäivästä ostettu. Lajiketietoa ei ole, lapussa lukee vain japaninesikko. Hieman tämä tuntuu kärsivän sateesta. Istutin esikon liian toisten kasvien sekaan, voi olla että joudun vielä siirtämään sen. Taustalla näkyvä kerrottu kurjenpolvi on kasvanut jo kunnon pehkoksi ja meinaa peittää pinkin esikkoni.
 Juhannusruusu on mahtavassa kukassa ja vielä on paljon nuppuja avautumatta. Äitini leikkasi tästä kukkia maljakkoon ja minäkin nippasin muutaman oksan. Ei tunnu eikä näy pensaassa mitenkään.
 Jännittää niin melkoisesti mitä on avoimissa kukassa. Ruusuista osa ehtii mutta ei läheskään kaikki. Tähtiputki todennäköisesti on parhaimmassa kukassa. Iirikset ei harmikseni ehdi pääkukintaan sunnuntaiksi. Ja toivottavasti akileijat sinnittelevät sunnuntahin ettei piha ole pelkkää vihreää.
Tänään sain arboretumin täysin valmiiksi avoimia varten. Ei jäänyt kuin nimilaput kasveille mutta ne laitan koko puutarhaan lauantaina. Seuraavaksi on kasvimaan kitkentä, sitten luumulehto ja koko alapuutarha, yläpuutarha jää viimeiseksi ja siitä teen mitä ehdin. Nimilaputkaan ei ole vielä täysin valmiit ja kahvion leipomukset pitäisi päättää. Taitaa tulla hitusen kiire.

10 kommenttia:

 1. Kiire taitaa tulla aina. Koska itse ainakin ehtisin keksiä lisää tekemistä koko ajan. Mutta usko vain, että teillä on vieraille paljon enemmän nähtävää, mitä sinä ajattelisit. Vieraat näkevät kukinnan ja kukkapenkit ja kasvimaan ja luumulehdon ym. Säille me emme voi mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiire on loputon. Yhden työn kun tekee tulee mieleen kaksi uutta. Mutta valmista on miten on sunnuntaina. Se on totta että oma silmä asettaa enemmän vaatimuksia. Tällä hetkellä sääennuste lupaa hyvää sunnuntaille :)

   Poista
 2. Hienot esikot ja upea juhannusruusu. On sinulla työtä, mutta varmasti lopputulos palkitsee. :)

  VastaaPoista
 3. Hienolle näyttää. Meillä on aika vihreää nyt ja ei kuki kovin paljon. No, minkäs teet. En ole vielä päässyt siistimään kunnolla sunnuntaita varten, kun koko ajan sataa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella vihreää on meilläkin, niin harmittaa ettei pionit ehdi kukkaan sillä niissä on runsaasti nuppuja.

   Poista
 4. Meilläkin pitäisi olla esikkoja, vaan eipä näy ainakaan vielä! Juhannusruusut sen sijaan ovat parhaassa kukaassaan - niin nautin niistä ja onneksi nuppuja on vielä paljon, kuten ilmeisesti teilläkin. Juhannusruusu maljakossa on mielestäni pakahduttavan kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannusruus on ruusuista kauneimpia, ei ihme että se on Suomessa niin laajalle levinnyt.

   Poista
 5. Olisipa kiva päästä käymään puutarhassasi sunnuntaina, mutta matka on hieman liian pitkä. Kiirettä riittää sulla. Tsemppiä valmisteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka on tosiaan hieman pitkä, tosin on meillä aitta jossa voi yöpyä!

   Poista

Kiitos kommenteista :)