perjantai 20. tammikuuta 2017

Vuoden varrelta

Sain sekä Vaalean vihreää- että Susannan työhuone-blogista haasteet joissa kerrataan vuotta 2016. Kiitos molemmille ja anteeksi että vastaaminen kesti. Jätin tarkoituksella päivään jolloin minulla on aikaa. Kävin aamulla hampaanpoistossa ja nyt lepään sohvalla ohjeella: vain lepoa pari päivää. Hampaanpoisto on tuttua, vaikka minulla on purentakiskot niin edelleen puren öisin hampaitani rikki. Tällä kertaa taas niin että hammasta ei kannattanut korjata koska on takimmainen ja pahasti rikki. Paras hoito oli ottaa hammas pois. Keväämmällä on luvassa vielä korjauskelpoisen hampaan kunnostusta.

Mutta vuoteen 2016.
Mitä unelmia toteutit?
 Viime vuosi alkoi suurella unelmallani, vuorotteluvapaalla. Vapaahan alkoi jo loppukesästä 2015 ja päättyi kesällä 2016. Vieläkin muistelen aikaa elämäni leppoisimpana.

 Vuorottelun aikana sain hoitaa mummin mussukkaa ja toista rakasta eli puutarhaa. Oli aikaa perheelle ja miehelle. Oikea unelmien vuosi.

Mitä opit? Mitä murehdit?
 Opetus nro 1. suojaa omenapuut paremmin. Olin haljeta kiukusta ja surusta kun nämä tuhot kävivät ilmi. Ruusuomenapuun kohdalla huusin ja itkin ääneen. Mutta opin myös sen että vauriot eivät ole aina niin pahat kuin miltä ne näyttävät. Puut toipuvat ja niin minäkin. Viime keväänä murehtimista riitti talven jäljiltä mutta siitä koitti kesä ja rikat peittivät armollisesti aukot.

Mistä nautit?
 Minä nautin puutarhanhoidosta, auringosta ja kitkemisestä. Kuvassa pitkiä rohtoraunioyrtin juurenpätkiä (juurien pituutta kannattaa verrata tiilien kokoon) joita vedin esiin luumulehdosta. Kitkeminen on minulle lepoa, rauhoittavaa toimintaa. Siinä näkee tuloksen heti ja sitä voi tehdä ajattelematta mitään.
Mitä haaveita vuodella 2017?

Haaveeni ovat vaatimattomat. Aikaa puutarhalle, pientä lomaa arjesta. Aitan nukkumahuoneiden sisustamisen loppuun saattaminen ja aikaa puutarhalle. Tulikohan selväksi ykköstoive?

Susannalta sain muutaman jatkokysymyksen.

Tuliko elämääsi uusia ihmisiä?
 Kyllä vain. Kun aloittaa sekä uuden työn että harrastuksen niin uusiin ihmisiin tutustumiselta ei voi välttyä. Uusia ihmisiä tärkeämpänä pidän että elämääni tuli uusia kasveja, kuten kuvan valkoinen ukonhattu.

Mitä halusit mutta et saanut?
 Aitta ei tullut vielä täysin kuntoon. Siinä on peiliin katsomisen paikka, ketään ei voi syyttää kuin itseään. Täytynee luvata olla asian suhteen aktiivisempi tänä vuonna.

Mitä halusit ja sait?
 Valtavan paljon uusia kasveja. Sekä uuden kissan, Jalon, Alman pennun. Nyt meillä kasvaa kolme sukupolvea kissoja jotka ovat tämän talon kasvatteja, no Iines tietysti tuli pentuna muualta mutta täällä on kasvanut aikuiseksi.

Mikä oli suurin pettymys?
Suurin pettymys oli Otto-kissan kuolema elokuussa. Kaverinsa Aatu jäi hieman orvoksi sen jälkeen, vanheni ihan silmissä. Asiaan vaikutti vielä se että vanhin poika muutti pois kotoa ja hänen huone oli ollut Aatun valtakuntaa. Talven mittaan on löytynyt uutta puhtia kun Aatu (kuvan oranssi kissa) keksi että nuorimman pojan huone on hyvä paikka nukkua ja että Jalo on ihan ok tyyppi.

Kenen käytös pöyristytti sinua eniten.
Vastaan sanoilla Sote, Sipilä ja Berner. Ei politiikasta sen enempää.

Heitän haasteen blogiin Vuoden kulku ystävälleni Minnalle. Kiitos että olen tullut elämääni jossain vaiheessa!

7 kommenttia:

 1. Hieno postaus. Unelmia, toteutuneita toiveita, pettymyksiä. Kaikkea mahtuu vuoteen. Vuorotteluvapaa olisi kyllä ihana itsellenikin. Ihanaa, että se järjestyi sinulle ja sait toteuttaa unelmiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoteen mahtuu kaikenlaista, niin hyvää kuin huonoa, pääpaino hyvällä. Vuorotteluvapaa oli antoisaa.

   Poista
 2. Kiva postaus ja katsaus sinun puutarhavuoteesi.

  VastaaPoista
 3. Mukava oli lukea vastaauksiasi. Vuorotteluvapaasi otit juuri oikeaan saumaan, kun ei niitä taida enää niin pitkiä saada. Toipumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli muutoinkin elämässä hyvään saumaan ja sen jälkeen oli hyvä aloittaa uusi työ. Hampaankolo voi hyvin, liemiruualla olen ja jäätelöä saa syödä oikein lääkärin määräämänä :D

   Poista
 4. Kiitos haasteesta, otan sen vastaan ja teen samoin kuin sinä, kunnon ajan kanssa.

  Ja voin vilpittömästi sanoa samat sanat: kiitos kun olet tullut elämääni. Hyviä ystäviä ei voi olla liikaa ja ehdottomasti lukeudut siihen kategoriaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)