sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Väliin tuolin kunnostusta

Tähän viime kesän muistelujen väliin on ihan pakko tehdä postaus pietarilaisten tuolien kunnostamisesta joka on edennyt. Joulun pyhien aikaan minun kovasti piti tehdä tuoleja eteenpäin mutta kuinkas kävi, en tehnyt mitään. Nyt on sitten tehtävä sitä ahkerammin töitä jotta saan molemmat tuolin hyvään vaiheeseen ennen kurssin loppumista.
 Näissä kuvissa on karmiton tuoli jota olen tehnyt kotona kurssin oppien mukaisesti. Tällä kertaa otin pienemmän tuolin mukaan kotoa, helpompi raahata.
Tuolin sisukset ovat nyt valmiit. On satulavyöt, joustimet, välikankaat, meriheinä ja kaikki mahdolliset ompeleet. Viimeisimpänä oli sivutukiompeleet joilla tehtiin tuolin muoto. Tuossa päällä näyttää olevan paljon irtolankaa mutta siinä on tehty lankalenkit seuraavaa vaihetta varten. lankalenkkien väliin ujutetaan lisää meriheinää.
 Tässä kuva suht tasaista ja hyvin onnistuneista sivutukiompeleista. Näyttää helpolta ja sitä se oli kunhan oli tajunnut miten ommel tehdään solmuineen.
 Meriheinää päälle sopiva kerros ja hiukan painetaan sitä kasaan. Tuolin etureunassa näkyvä hapsutus  säkkikankaassa on puhdasta epäonnistumista. Leikkasin vahingossa kankaan liian lyhyeksi ja huomasin sen vasta kun kangas oli jo kiinnitetty. Ei auttanut muu kuin jatkaa kangasta. Onneksi niin pystyi tekemään ettei tarvinnut purkaa.
 Meriheinän päälle kiristettiin puuvillavanu. Niin kireälle kun vaan pystyi. Kiristämisessä käytin apuna heftaneuloja eli hyvin suuria nuppineuloja. Vasta sen jälkeen vanu naulattiin tuoli sarjoihin kiinni.
Tuohon päälle tulee vielä lakanakangas joka kiristetään sekin niin kireälle kuin mahdollista. Ja sitten tuolin istuimesta ei puutu kuin päällikangas. Löysin jo mieluiseni mutta hinta aiheuttaa kovaa epäröintiä. Metrihinta 146 euroa ei oikein sovi budjetilleni kun tehtävänä on kuitenkin viisi tuolia. Onneksi tässä on aikaa, tarkoitus on tehdä kaikki tuolit viimeistä kerrosta vaille valmiiksi ja päällystää kerralla.

Vielä on kuitenkin tekemistä ennen viiden tuolin päällystämistä. Seuraavalla kerralla alan tehdä tuolin selkänojaa. Oma hommansa sekin vaikka siihen ei sentään joustimia laiteta.

9 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, eli homma etenee. Ei ole ihan yksinkertaista tuo vanhan tuolin kunnostus. Työn iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenee, hitaan varmasti. Tavoite on saada huhtikuun loppuun mennessä kaksi tuolia siihen pisteeseen ettei niistä puutu kuin päällikangas. Kolme tuolia jää ensi vuoden kurssille.

   Poista
 2. Voi että miten hieno tuosta tulee. Huolella, taidolla ja ajalla tehty!! Nyt kun olen asiaa teoriassa opiskellut, olen ihan kade, kun siellä vaan ihan suvereenisti jo tehdään. Toivottavasti minäkin onnistuisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hieno ja hieno :) Oma silmä näkee virheitä siellä ja täällä. Kyllä sä onnistut!

   Poista
 3. Todella mielenkiintoista nähdä mitä eri työvaiheita tuolin entisöintiin kuuluu. Tuolit tulevat olemaan valmiina tosi upeat.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Pian on laaja käsite :) josko vuoden parin päästä olisivat täysin valmiit.

   Poista
 5. Voi mahdoton miten upea tuo on jo nyt.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)