torstai 12. tammikuuta 2017

Puutarhakissoja

Kesään ja puutarhaan kuuluvat seurana ja apulaisena häärivät kissat.
 Eläkeläinen Aatu tykkää seurustella auringon paisteessa aitan edustalla. Kuvassa nautimme keväisestä auringosta ja putsaamme ensimmäistä raparperisatoa.
 Iines yrittää maastoutua tulevaan rinnepuutarhaan. Tai sitten keräilee aurinkoenergiaa masukarvoihin. Kesäisin Iines on puutarhassa siellä missä minäkin. Välillä kauempana ja välillä lähellä. Hetkittäin pitää herätellä huomioni ja vaatia rapsuttelua.
 Alman kesä oli rankka. Huhtikuussa pennut ja elokuussa toiset. Kunnialla kasvatettiin pienet suuriksi ja uusiin koteihin. Nyt Alma viettää pennutonta elämää steriloituna kissana. Metkaa nähdä millainen kesä on tulossa Alman kanssa, tuleeko samanlainen myyrämestari kuin emostaan Iineksestä.
 Aatu halusi auttaa syksyn kukkasipuleiden kanssa. Kertoi oman mielipiteensä voimakkaalla kehräyksellä.
Loppusyksystä Iines on kasvattanut komean turkin talven varalle. Tämä meidän kattimme jolla olisi kaikkein parhaimmat edellytykset tarjeta talvella onkin se kissa joka palelee eniten. Hienohelmojen sukua myyrästysvietistään huolimatta. Talvet on sisällä ja varoo kastelemasta varvaskarvoja.

Kunhan maaliskuu koettaa niin alkaa kissojen kesäkausi. Jalolle kesä tulee olemaan ensimmäinen ja taidamme kumpikin odottaa sitä yhtä kovasti.

6 kommenttia:

 1. Hei.
  Ihania kissoja,missähän päin jo raparperit kasvaa,täällä on luntaki vielä puol metriä ja lisää sataa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatun kanssa pilkottiin raparpereja viime keväänä, vielä ovat lumen alla :)

   Poista
 2. Ihania puutarha-apureita! Tänä kesänä meillä päästään taas valjastelemaan mökkipuutarhaan, odotan itsekin innolla, mitä kissat siellä keksivät. Mökin alla on ainakin aiemmin käynyt kaksi meille vierasta ja yksi tuttu naapurista, joten siellä olisi ainakin kiinnostavat hajut tarjolla. Vielä ei olla juuri uskallettu kulkea, kun kamalanpelottavat lampaat määkivät pelloilla :D

  Meilläkin karvaisin kaveri on ehdottomasti kaikkein palelevin. En osaa edes kuvitella Eemeliä esimerkiksi lumessa - vaikka se lumesta sisälle aikoinaan pelastettiinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkäkarvaiset kissat taitavat olla kaikki vähän hienohelmoja :D Ja lampaathan nyt tietenkin ovat pelottavia.

   Poista

Kiitos kommenteista :)