torstai 1. lokakuuta 2009

Valokuvaprojekti

Eihän teistä kellään loju vuosien kuvat laatikoissa lipastojen pohjalla, eihän? Täytyy tunnustaa, että meillä lojuu. Ne mitkä ei loju, löytyy koneelta kuviksi teettämättöminä. Niitäkin noin muutama tuhat kappaletta. Sanoisin tässä olevan numero 1. pitäisi-homma. Pitäisi teettää niitä kuvia, pitäisi järjestää ne ja pitäisi laittaa ne kansioihin. Vaikka kuvat on koneella niin tykkään silti katsella niitä myös kunnon vanhanajan kansioista.

Viime viikolla siirryin pitäisi-vaiheesta tekemiseen. Kaivoin kodinhoitohuoneen kaapista kolme laatikollista kuvia ja aloin järjestellä, lajitella ja katsella. Urakka ei ole vielä läheskään valmis, mutta hyvässä alussa. Lasten koulukuvat pääsivät klahvilipaston päälle kirppareilta ostettuihin kehyksiin. Tämä johtikin sitten aika noloon huomioon, sen nyt teille tunnustan. Kuopuksesta ei ole yhtään, siis ei yhtään valokuvaamon ottamaa kuvaa. Ikää sentään jo reilu 3-vuotta. Miksi en tajunnut tätä pari viikkoa sitten kun oli muiden koulukuvaukset? Olisin vienyt lapsen koululle kuvaan. Kyllähän tähän nyt pitää ehdottomasti saada neljännenkin lapsen kuvat näytille.

Tässä kasa josta aloitin. Enää on laittamatta ne kansioihin menevät kuvat niihin kansioihin. Taidan tehdä yksi lapsi kerrallaan.

10 kommenttia:

 1. Voih! Kuulostaapa tutulta... ;)
  -Moona-

  VastaaPoista
 2. Mä en ole vielä repsahtanut tuossa asiassa. :) Tykkään teettää aika usein kuvat..varmaan jotain 3-4x vuodessa ja yleensä heti vuorokauden sisällä laitan albumeihin ja kirjoitan tekstit. Tykkään kans kattoa albumista kuvat ja kiva sitten antaa lapsien albumit mukaan kun joskus muuttavat omaan kotiin jos haluavat. :) Nyt on kuopuksen kuvat viime kerralta laittamatta, koska en ole mistään löytänyt samanlaista albumia enää mitä ostin ekan hänelle..nyyh..tahtoo samanlaisen!!! :(

  Meillä ei oo vielä kertaakaa kuvattu missää valokuvaamolla! ;) Pojat 4v ja 1v10kk. :D Ite ollaa otettu sellasia poseerauskuvia - aika hyviä mielestäni ja niitä teetetty kehyksiin.

  VastaaPoista
 3. Samaan projektiin pitäisi meilläkin ryhtyä!
  Valokuvat on kyllä ihania! Kun niitä rupeaa katselemaan, niin ihania jo unohtuneita muistoja tulee mieleen. Joskus olenkin ajatellut, että miten paljon sitä unohtaisi hetkiä elämästä jollei kuvaisi...

  VastaaPoista
 4. Mulla kans tuo kuvien laittamanin on "pitäisi" listalla. Tällä hetkellä ei loju yhtään kuvia, jotka ei olisi kansioissa tai koneella, mutta koneella on puolenvuoden kuvat teettämättä...

  Meillä on kaikilla lapsilla omat kansiot, joihin oon kerännyt syntymästä asti kuvia. Ja ollaan käytetty kaikkia lapsia 1-vuotis kuvassa kuvaamossa.

  Tsemppiä kuvien lajitteluun!! :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on ollut tapana teettää kuvia aina kahdesti vuodessa eli molempien lasten synttäreiden jälkeen niin tulee tuoreet kuvat lähisukulaisille lähetettäväksi. Kuvat ovat aikajärjestyksessä siististi kansioissa mutta esillä ei ole kuin molempien 1v-kuvat.

  VastaaPoista
 6. Tämäkin kuulostaa NIIN tutulta...
  Tuossa juuri teetätin n. 400 paperikuvaa... Edellisetkin vielä laittamatta kansioihin. Tämä projekti voi venyä...
  Olen jo yhden kesän kuvat hukannut taivaan tuuliin, kun en ollut ottanut varmuuskopioita ja kannettava kuoli. Toiset kuvat menetin, kun mikään kone talossa ei suostu avaamaan sitä cd:tä.
  Eli mieluummin kuvat tallessa paperiversioina, vaikka sitten niissä laatikoissa kaapin uumenissa... :)

  VastaaPoista
 7. Tämä on kanssa mun numero 1 pitäisi-homma, heti opinnäytetyön jälkeen :D Tenavan nelivuotisen taipaleen aikana olen teettänyt kuvia vain pari kertaa, ja silloinkin kummeille, mummeille ja kehyksiin. Tenavan kansiota ei siis ole edes aloitettu! Hävettää!

  Sain sentään miehekkeeltä joululahjaksi ulkoisen kovalevyn, jotta eivät arvokkaat kuvat huku, jos toistamiseen vedän Manskulla lipat läppäri kainalossa. Silloin tuli itku, kun ajattelin, että sinne menivät monen vuoden digikuvat, joista ei tietenkään ollut varmuuskopioita...

  VastaaPoista
 8. Tutulta kuulostaa : tosin meillä tehtiin ekalle ja viel tokallekin hartaudella omia kansioita ja niitä kertyikin kymmeniä. Silloin ei ollut mitään digikuvia :O)

  Nyt hyvä jos kerta vuoteen saa aikaseks tilata paperikuvat.... Ja tästä viisastuneena taidanpa huomenna ottaa ittiäni niskasta kiinni ja tilata esikolle rippikuvista kansion. Samoin kummipojalle. Tosin vastahan juhlista on aikaa 4 kk....

  Sanomattakin lienee selvää et kuopuksesta kansio päätyy ristiäiskuviin.....

  VastaaPoista
 9. Voi ei. Olen ollut aivan hunningolla valokuva-asioista. Enkä voisi sanoa että kauheasti innostaisikaan, se on homma johon pitäisi varata viikko yksinoloa!

  VastaaPoista
 10. Tuttua. Tää digiaika on saanut mut ihan saamattomaks näiden kuvien kanssa... Kääk.

  Mukavaa lauantaita♥

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)