maanantai 19. lokakuuta 2009

Nyt

Tässä tilanne nyt, tai siis sunnuntaina. Sänky ja työpöytä on jo kannettu huoneeseen, mutta niistä kuvia myöhemmin. Tuntuu tämä viimeistelyvaihe ja sisutaminen vievän eniten aikaa. Kaikki listojen yms. nypertäminen. Tänäänkin olen käyttänyt kolme tuntia vanhan messinkisen verhotangon puhtaaksi hinkkaamiseen. Nopeammin maalasi huoneen lattiankin. Kuten kuvasta näkyy, karmilistat sopivat hyvin paikoilleen. Vaikka patteri näyttääkin olevan vinossa, niin se ei ole, seinä ja ikkuna ovat vinossa. Pistorasioista en sano muuta kuin että suutarin lapsella ei kenkiä. Uunin edestä puuttuu vielä kipinäpelti. Se piti tilata, sillä yhdessäkään Lahden rautakaupassa ei ollut pyöreään uuniin sopivaa suoraan hyllyssä. Onneksi Pisla kuitenkin valmistaa niitä eikä sen saaminen pitäisi kestää montaakaan päivää.
Kattolista on aivan upea. Tätä mallia käytetään varmaan jatkossakin. Katon paneleille ei siis tehty muuta kuin maalattiin.
Valaisimeksi poika joutui huolimaan keväällä edesmenneen mummoni olohuoneen valaisimen. Minä ja mies tykätään, mutta poika ei. Tämä on ollut mummoni olohuoneessa niin pitkään kuin muistan. Sillä on minulle iso tunnearvo.

Tänään kiertelin Lahden kangaskaupoissa etsimässä verhokangasta. Tuntuu olevan kiven alla löytää tapetissa olevan vihreän sävyistä pellevaa verhoiksi ja päiväpeitoksi. Oman kunnan kangaskaupasta löysin, tilaamalla ja hinta karmeat 23e/metri! Raaskin kyllä maksaa sillä en yleensä vaihtele verhoja, saavat roikkua ikkunoissa sitten siihen asti kun tapetti joskus täytyy vaihtaa. Päiväpeitonkin teen siitä pellavasta niin tulee muutakin vihreää. Ikean fleece-peitto saa jäädä torkkupeitoksi. Nyt vielä kun ehtisi mieskin sinne Ikeaan jotta saadaan huoneeseen vaatekaapit. Ne entiset kun ovat nyt väärää väriä ja myynnissä.


13 kommenttia:

 1. Näyttää viihtyisältä! Listat on upeat!

  VastaaPoista
 2. Tosi kivan näköinen huone! Ja mielestäni hyvin "aidon" näköinen, ei siis uskoisi että on juuri rempattu. Mielestäni olette onnistuneet hyvin!

  VastaaPoista
 3. Siitä tuli niiiin ihana! Listat ovat loistavat! Meidän täytyy tilata mieheltäsi kattolistat huvilalle!

  VastaaPoista
 4. Upeaa tuli!

  Mä muuten lähden lauantaina Ikeaan isolla autolla!

  Ja kynttilöitä en ehdi hakemaan ainakaan tällä viikolla. On niin pirun pitkät päivät ja lapset lähtevät huomenna mökille, niin en aio missata sitä ihanaa hiljaisuutta, jota kotona vallitsee!!!!

  VastaaPoista
 5. Näyttää tosi upealta! Ootte oikeita taitureita. :o)

  VastaaPoista
 6. Ihana!! Ja tosiaan aivan uniikki, "remontoimattoman" näköinen, parhaalla tavalla.

  Löysin blogisi äskettäin, miten mahtavaa että jaksatte arvostaa wanhaa taloa ja sen henkeä noin upealla pieteettikorjaamisella.

  Tsemppiä jatkossakin,

  t.Susse

  VastaaPoista
 7. Huoneesta tuli tosi kaunis, ja ihanasti talonne hengen mukainen. Ja tosi upeat noi listat!

  VastaaPoista
 8. Tulipa ihana huone! Listat ovat tosi hienot. Ja kattolamppukin on tosiaan hieno :)

  VastaaPoista
 9. Näyttää tosi hienolta! Uskallatko laskea pojan sinne ;) ?
  Meillä meni kaikki hyvin,entä teillä? Soittele!
  Sumuista syyspäivää toivoo Tuija

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille ihanista kommenteistanne :)
  Susse: Tervetuloa lukemaan toistekin :)

  VastaaPoista
 11. Huoneesta tuli ihana! Ihastuin tyystin tapettiin ja muutenkin värimaailma on mieleeni...

  Mi-Ma

  VastaaPoista
 12. Voi kuinka kaaaaaunista jälkeä!! tykkään :)Koko huoneen tunnelma muuttunut ihan just oikeampaan suuntaan.
  Meillä kakluuni vielä ilman peltiä edessään..saas nähdä mistä Oulusta sen löytääpi :D
  Ekaa kertaa löysin tänne blogiisi tänään ja heti joudut suosikkeihini !

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)