sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Tapettia seiniin ja maalia lattiaan.

Lauantaina mies lätkäisi tapetit seiniin. Liisterinä taas itsekeitetty kiisseli ja toimi todella hyvin. Itse tehdystä liisteristä on tätä ennen kokemusta yhden huonen verran. Tapetit meni ihan tasan, yhtään kokonaista pätkää ei jäänyt. Nyt jos joku ihmettelee, että mikäs huone tämä nyt sitten on, niin kyllä. Tämä on juuri se sama vanhimman pojan huone, tuvan kammari. Tapetti oli jo valittu, sellaista vihreäsävyistä, kun poika sanoikin haluavansa sinisen lattian. Tapettivalinta meni sen myötä uusiksi, onneksi en ollut ehtinyt tehdä tilausta. Uusi tapetti on edelleen Tapettitalolta Pihlgren&Ritolan mallistosta. Mallin nimi on gotiikka. Koska vihreä sävy jäi pois, tuli uunikin maalattua siniseksi. Tänään laitettiin ekat tulet ja toistaiseksi Uula pellavaöljymaali on pysynyt uunin kyljessä.
Lähikuvaa tapetista. Itse tykkään kovasti tästä kuviosta ja väreistä. Pojankin mielestä tämä on parempi kuin ensin valittu vihreä.
Tänään oli vuorossa lattian maalaus. Tuumasta toimeen ja hommiin. Meillä maalaamiset on yleensä minun hommaa, kuten tänäänkin.
Ensimmäinen kerta sudittu. Huomenna toivottavasti toinen kerta, tai muutoin ehdin tehdä sen vasta keskiviikkona tai torstaina. Maalina Uulan puulattiamaali jota käytimme ensimmäistä kertaa. Salissa ja salin kammarissa on betoluxia ja pienten poikien huoneessa permoa. Mies tykkää tehdä listat itse. Nyt täytyy kyllä käydä puutavaraostoksilla, sillä yhtään sopivaa ei omista nurkista löydy. Listat maalataan todennäköisesti lattiamaalilla.

15 kommenttia:

 1. Tosi kaunis tuo uuni. Lattiasta tuli heti mieleen oman mummolan tupa, ihan samanväristä. Minä olen kanssa meillä se, joka sutii maalipensselin kanssa. Ylpeänä voin todeta, että olen maalannut meidän talon kokonaan ulkopuolelta. Niin ja teen ihan mielelläni maalaushommia. Olisiko teillä töitä tarjolla, meillä kun mies ei lämpene mun remonttihaaveille:)

  VastaaPoista
 2. Katri: Minäkin maalaan mielelläni, se on mun "reviiriä". Kyllähän sitä maalausta olis, mm. se ulkomaalaus. Sulla olis sopivasti kokemustakin. Tosin ekana pitäis käsin raaputtaa se vanah maali pois :D

  VastaaPoista
 3. Onpas kaunista! Ja oletko itse sudin varressa? Meillä on yläkerran puulattia aivan samaa sävyä kuin tämä teidän pojan huoneeseen laittama. Yläkerran seinissä on - yllätys, yllätys - punainen tapetti!

  Muuri on myös todella kaunis ja ihanan värinen. odotan mielenkiinnolla, minkälainen pojan huone on, kun olette saaneet sen kalustettua...

  Ja kiitos muuten monista mukavista kommenteista blogissani! Olen niitä lueskellut ajatuksella ja mielissäni!

  VastaaPoista
 4. Tarleena: Minähän se siellä sutimassa olen :) Kalustamista ei malttaisi odottaa, maali kun vaatii useamman viikon kuivumisen. Luulen kuitenkin kalusteiden löytyvän sieltä jo parin viikon päästä.
  Kiitos itsellesi mukavasta blogista :)

  VastaaPoista
 5. Kääk miten ihana lautalattia, huoh!

  VastaaPoista
 6. Ihanan värinen lattia <3 Kaunista tuo tapetti, ihastelin sitä tapettitalon sivuilta... Argh... meidän makkarissa ei ollutkaan muovimaton alla lautalattiaa... Pitänee ruveta laittamaan itse se. Mukavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 7. Näyttää kivalta :) Teillä on kyllä ihan mahtavat nuo lattiat, juuri tuommoista leveää lankkua jota meillekin haluaisin :) Mutta eipä auta valittaa, lattiat on sen verran hyvässä kunnossa meillä ettei vaihto tule kysymykseenkään...

  VastaaPoista
 8. Wau!!! Upea huone ja aivan ihana lopputulos! *huoks* :D

  VastaaPoista
 9. Voi miten kaunis huoneesta tuli! Tapetti on mahtava! Uuni niiiin kauniin värinen!

  Minä muuttaisin tuonne itse enkä antaisi huonetta pojalle :-)

  VastaaPoista
 10. Minulla on omassa blogissani tunnustus sinulle ja blogillesi, käypä hakemassa:). Ja on muutes hieno tapetti.

  VastaaPoista
 11. Todella upea huone! Mahtava kokonaisuus kertakaikkiaan :) Meilläkin piakkoin yhteen pönttöuuniin uulaa kokeilussa. Todella komea tapettikin ai että!

  VastaaPoista
 12. Varsinaista matalaenergiaa olis... villasukat ja oman metsän halot;). Hullua mielestäni, jos pyritään säästämään energiaa, niin säästetään sitä lämmityksessä ja tuhlataan ilmanvaihdossa ja viilennyksessä. Hirsiseinä varaa kesällä viileyttää ja talvella lämpöä ja tasaa kosteusvaihteluja = miellyttävä sisäilmasto, tälle ei lasketa mitään arvoa nykyisissä määräyksissä.

  VastaaPoista
 13. Olen kateellinen tuosta teidän ihanasta pystyuunista. Harmikseni se on purettu pois meidän tulevasta kodistamme...
  Hassua, meidän portaat ovat aivan saman väriset kuin tuos ihastuttava lautalattianne! :)

  VastaaPoista
 14. Mari: Voi harmi. Toisaalta onneksi uuttakin saa. Meillä tuvan lankkujen kunto näyttää aika lohduttomalta. Katsotaan kun koko lattia sitten joskus remontin myötä kaivetaan esiin.
  Kirsi: Meillä on juuri ne villasukat ja "oman" metsän puut. Oman lainausmerkeissä koska saamme niitä myös naapurilta vaihtokauppana. Emme kyllä yhtään kaipaa takaisin uuteen omakotitaloon ja koneelliseen ilmanvaihtoon.
  Hanna: Harmi ettei uunia ole. Meidän pönttöuuneista tuo kuvan uuni on parhaimmassa kunnossa. Yksi on varmaan pakko uusia muutaman vuoden sisään. Kaikkia saa kuitenkin käyttää.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)