sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Albumin aarteita

Ensiksi pahoittelen kuvien laatua. Meillä ei ole skanneria, joten kuvat on otettu albumissa olevista kuvista. Kyllä niistä kuitenkin pääasia selviää. Ensimmäinen kuva kesältä 1972, vaunut ja minä. Taustalla näkyy kotini ja mummolani, me asuimme yläkerrassa yhdessä huoneessa. Oli meillä sentään alkovi ja juokseva vesi. Yläkerran toisessa huoneessa asui tätini ja alakerrassa mummo ja vaari.
Kesä -73 tai -74. Jotain herkkua syödään Tupperwaren kupista. Samainen kuppi on vieläkin äidilläni käytössä. Lakki taitaa olla vuodenaikaan nähden turhan lämmin, mutta ehkä sillä yritettiin ehkäistä jatkuvia korvatulehduksia joista kärsin lapsena.Ensimmäinen pyörä. Jalassa yleisjalkineet eli kumisaappaat. Mekot olivat kovin lyhyitä.

Samainen lakki, olisko kevät tai syksy. Asu on hieno punainen haalari. Piharakennuksessa oli vielä tuohon aikaan sauna ja huussi, molemmat käytössä. Sisävessa ja -sauna mummolaani taisi tulla vasta lähempänä 80-lukua tai sen alussa.

Albumista löytyy pari talvikuvaakin. Rattikelkan toi joulupukki. Se harmittavasta varastettiin kun myöhemmin muutimme kerrostaloon. Kettulakkikin on komea, sekin hävisi salaperäisesti. Haalarista en tiedä onko valmisvaate vai äitini ompelema. Tuohon aikaan äitini taisi ommella itse suurimman osan vaatteistani.

Ensimmäisen luokan luokkakuva. Sama äidin tekemä neulepaita on muuten tokankin luokan kuvassa. Lettinauhat taisivat olla vielä muotia. Kuva on vuodelta 1978.

Nämä kuvat siis Ninnun haasteeseen joka löytyy blogista 70-luvulta päivää.

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, hieno tuo Plaston heppa ja mahtavan isot pyörät vaunuissa, näyttää aika kiikkerältä...hui.

  VastaaPoista
 2. Voi juku, ihan tulee oma lapsuus mieleen! Tosi komeet vaunut! Minullakin oli usein tuollaiset pilkulliset lettinauhat ;-)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia :) Minullakin oli samantapainen punainen haalari... ;))

  VastaaPoista
 4. Vaunut on ihanat, harmi etteivät ole enää tallessa. Kamalan korkeilta ne näyttää :)

  VastaaPoista
 5. Meilläkin oli tuommoinen heppa.

  VastaaPoista
 6. Tuo heppa on niin tuttu, minullakin oli! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)