perjantai 23. lokakuuta 2009

Perjantain puuhaa

Pipareita voi leipoa läpi vuoden, ainakin meidän poikien mielestä. Vaikka jouluksi tehdäänkiin iso taikina ihan itse, tulee muulloin käytettyä valmistaikinaa. Apulaisia ei tarvitse kahta kertaa pyytää käsien pesulle ja taikinaa kaulimaan. Kuopus halusi ehdottomasti suojakseen hessun (sanoo essua hessuksi), eskarilainen kuulemma pärjää ilman.Piparit uuniin ja sitten siivottiin pöytä. Muotteja tarvittiin tietysti taas kaikki mahdolliset.

Lopuksi vielä koristelu värjätyllä tomusokerimassalla.

Tarkkaa puuhaa. Valmiiden leipomusten syönti tapahtuikin niin, että ensiksi sokerikuorrute pois ja sitten vasta haukkasu piparista.

Kuopuksen kanssa ehdittiin poiketa lääkärissäkin. Yöllä heräsi kovaan korvakipuun, särkylääke ja puuduttavat tipat auttoivat vain muutamaksi tunniksi joten soitin ajan lääkärilleheti aamusta. Tulehdushan sieltä korvasta löytyi, vieläpä oikein ärtsy. Ei ihme että herätteli ja oli kipeä yöllä. Onneksi saatiin Zithromaxia tablettina. Menee kätevästi alas ja tehoaa nopeasti.
6 kommenttia:

 1. Ihanat leipurit! Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Vekarus. Särkylääke ainakin tuntuu antavan mukavaa lisävirtaa muutaman ilman ulkoilua-päivän lisäksi :)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin leivottiin pipareita torstaina, nyt ovat jo paremmissa suissa :) Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 4. Nami nami. :)
  Pikaista korvan paranemista!

  VastaaPoista
 5. Voi, teillä ollaan jo piparipuuhissa. Minä en ole vuosikausiin tehnyt itse taikinaa, viime vuonna ei edes lasten kanssa leivottu... olen laiskimus...

  VastaaPoista
 6. Olivieno: Meillä siis leivotaan näitä ympäri vuoden :) Jouluksi vain on itsetehty taikina vaikka silloinkin piparkakkutalo tehdään valmistaikinasta.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)