torstai 8. lokakuuta 2009

Liisterissä

Mitäpä kätevä emäntä ei tekisi itse! Tämä emäntä keitteli tänään liisteriä. Siihen tarvittiin iso kattila, vettä ja vehnäjauhoja. Tulet puuhellaan ja kattila vesineen liedelle.Sitten sotkettiin jauhot pieneen määrään vettä. Tässä kohtaa annettiin periksi nykyajalle ja tuhottiin paakut sauvasekoittimella. Muistuttaa ihan lettutaikinaa.

Lettutaikina vesikattilaan ja sitten hurjaa sekoittamista hetken aikaa. Vesi ei saa olla vielä kiehuvaa, mutta ei liian kylmääkään. Jos menee paakkuiseksi, pelastaa siitäkin sauvasekoitin.

Tässäpä sitä on, liisteriä. Näillä saadaan tehtyä seinien esiliisteröinti ennen tapetointia. Siis jos onnistuivat. Sen näkee sitten kun jäähtyvät.

Katto on maalattu kokonaan, pönttöuuni kertaalleen. Remontti etenee!


4 kommenttia:

 1. Kyllä teillä hommia riittää! Mutta se on hieno tunne kun hommat etenee. Meille tulee kohta puoliin onneksi tauko näihin hommiin, jospa saataisiin kerättyä vähän voimia varastoon ensi kesää varten...

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoisia keitoksia =) Onko sulla jotain tarkkaa mittasuhdetta tuohon veden ja jauhohen määrään?
  Täytyisi jossain välissä itsekin kokeilla liisterinkeittoa.

  VastaaPoista
 3. Vekarus: Eiköhän mekin pidetä talvi taukoa ja kerätään voimia kesän hommiin.

  Maatiaiselämää: Ei ole tarkkaa "reseptiä", mutta voin ottaa mittoja ylös kun teen seuraavan satsin tapettia varten. Luulisin olevan suurinpiirtein vajaa desi jauhoja litraan vettä.

  VastaaPoista
 4. Samalla tyylillä minä liisteröin pienet palat tapettia tiskialtaan ylle. Mukava kun tietää tarkalleen, mitä siinä liisterissä on. Ei muovia, ei haitallisia aineita.
  Mielenkiinnolla odotan kokemuksia isomman alan tapetoinnista.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)