torstai 15. lokakuuta 2009

Entisöinnissä

Kerran viikossa, n. 4 tuntia illassa on omaa aikaani. Se kyllä vaatii kotoa pois lähtemisen, mutta on sen arvoista. Työväenopiston entisöintikurssilla aloin käydä vuosi sitten. Ekalla kerralla kunnostin siellä tuvan astiakaapin ja nyt ovat menossa ikkunat.Nämä eivät ole talomme ikkunat, mistä lie meille kulkeutunutkin kolme pokaa. Kaksi niistä kunnostetaan vitriinin oviksi. Oikeanpuoleinen on vielä siinä kunnossa kun se navetasta mukaan lähti. Vasemmanpuoleisesta on poistettu ruudut, kitit ja maalit. Ehkä tästä ei vielä kannata uutta ammattia hankkia, sillä kymmenestä ruudusta sain säilymään ehjänä vain kolme. Onneksi meillä on vaikka kuinka paljon sitä vanhaa aaltoilevaa lasia särkyneiden ruutujen tilalle.


Ikkunat ovat kuitenkin saaneet levätä viimeiset pari viikkoa. Työn alla ovat olleet tuvan kammarin ikkunan karmilistat. Osa listoista oli paikoillaan ikkunoissa, osa löytyi tallesta navetan ylisiltä. Nämä ovat niitä tallessa olleita. Näistä kahdesta listasta poistin maalit käsin raaputtaen. Seuraavat kaksi menikin sievästi koneella kaikkien entisöintioppien vastaisesti. Alimmasta listasta näkyy lähtötilanne. Maalia niin paksulti, että kaikki koristeurat olivat peitossa. Nyt listat ovat kotona vanhat naulankolot kitattuina ja odottavat viimeistä hiontaa ja paikoilleen pääsyä.


Karmilistojen väri on vielä päättämättä. Maalataanko valkoiseksi vai lattian sinisiksi. Mitä mieltä olet? Tämän ikkunan ympärille tulevat. Ikkuna itsessään saa jäädä ruskeaksi vaikka en sen väristä pidäkään.6 kommenttia:

 1. Minä maalaisin ikkunan karmit samanvärisiksi kuin lattia- ja kattolistat. Valkoinen raikastaa kivasti mutta ei tuo lattian sininenkään yhtään hullumpi ole.

  VastaaPoista
 2. Ai miten ihanat vitriinin ikkunat! Minä laittaisin karmit ehkä valkoisiksi, ei kuitenkaan aivan puhtaanvalkoisiksi. Tapettimaku kun muuttuu aikojen saatossa, ja siniset karmit eivät sitten välttämättä sovikaan. Kadehdittavan ihana harrastus sinulla!

  VastaaPoista
 3. Ihana harrastus tosiaan! Vitriinistä tulee varmasti upea! Toivottavasti mies saa joskus meillekin rakennettua sellaisen vanhan mökin ikkunoista. Me tosin oikaisemme eli ikkunat on korjattavana oppilaitoksessa :-)

  Minä en osaa sanoa mitään listojen väristä. Minä ehkä laittaisin ruskeat, mutta kuulostaako se ihan hassulta???

  VastaaPoista
 4. Vaikeaa on :) Mies teki tänään jalka- ja kattolistat ja huomenna alkaisi maalaus. Toisaalta houkuttelisi tapetissa oleva vihreäkin...

  VastaaPoista
 5. Oi ihanat ikkunat! Jotenkin se oikea patina on alkanut nostaa päätään kaiken valkoisen jälkeen.. :)
  Kiva, että olit jättänyt merkin blogiini, näin osasin perille tännekkin! :)
  Laitoin sinut listaani, jotta osaan toistekkin!

  Viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Riikka: Tervetuloa vierailulle. tänään alkoi listojen maalaus, sävyistä myöhemmin lisää...

  Mukavaa viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)