torstai 29. lokakuuta 2009

Viimeiset kasvimaalta.

Äitiii! Mä toin sulle lanttua! Näin ihana huuto kuului kodinhoitohuoneen ovelta. Kuopus oli käynyt kasvimaalla ja löytänyt yhden niistä muutamasta lantusta jotka siellä vielä sinnittelevät.Äiti otti lantun vastaan ja kipaisipa tuo kuopus hakemassa toisenkin lantun. Sitten kuorittiin lantut ja herkuteltiin. Olivat vielä ihan syötäviä. Tästä innostuneena haettiin sitten loputkin pois, sekä viimeiset porkkanat. Nyt on joulun porkkana- ja lanttulaatikkoa varten esikeitetyt juurekset pakastimessa.

Kurahousut on ihan ehdoton meidän pihan varuste, kuten kurarukkasetkin. Mutaa löytyy joka nurkalta ja mutkasta, ja se on sitä savimutaa joka ei lähde vaatteista pois millään. Viikonloppuna pitäisi kaivinkoneen tulla meille hommiin. Kauhistuttaa miltä puutarha näyttää sen jälkeen. Meillä siis toivotaan nopeaa lumen tuloa, tai edes pientä pakkasta eikä tätä ainaista sadetta.7 kommenttia:

 1. Mahtavan kokoinen lanttu ja hyvin säilynyt! Vau, mä olen kateellinen, koska meidän kasvimaassa ei ole pariin vuoteen kasvanut kuin rikkaruohoa ja raparperia.

  VastaaPoista
 2. Katri: Lantut on olleet kyllä komeita. Niistä on hiukan ylituotantoa sillä ylivuotiset siemenet itivät odotettua paremmin. Vielä siellä kasvimaalla muutama pönöttää :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, kun lnttu- ja porkkanalaatikko syntyy oman maan kasviksista (vai juureksista?!:) - olen vähän kateellinen - varsinkin kun en osaa edes kunnoll tehdä kumpaakaan laatikkoa...

  VastaaPoista
 4. Vau! :D Ihanaa kun saa oman maan antimista jouluherkutkin.

  VastaaPoista
 5. Ohhoh, onpas mahtavan kokoisia.

  Viimeiset kasvimaalta, ja mä missasin ne sienetkin. Ensi vuonna tulen;)Kutsumatta.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)