tiistai 27. lokakuuta 2009

Kilpailija

Kun seurusteluni siippani kanssa alkoi, oli minulla vakavasti otettava kilpailija. Se Ensimmäinen Vaimo. Vaikka tuo Vaimo oli tuolloin jo kolmekymmenvuotias, ei ikä pahemmin näkynyt päälle päin. Ehkä se kahdeksantoistakesäinen nuorukainen piti tämän Vanhan Rouvankin vireessä. Ajan kanssa minä, se toinen vaimo ja perhe saimme yhä enemmän huomiota Vanhan Rouvan kustannuksella. Viimein Rouva halvaantui eräällä matkalla autonäyttelystä kotiinpäin. Alkoi eläke. Nyt, viisikymmenvuotiaana Vanha Rouva on edelleen eläkkeellä. Kunto ei ole ikäiselleen suotava, heitteillejätöstäkin voisi jo puhua. Muutaman kuvan Hänestä onnistuin saamaan eläkesijaltaan autotallin nurkasta. Rouvan silmät taitaa olla harmaakaihin kynsissä. Yläluomi kaipaisi jo korjausta ruostevauriolleen. Plastiikkakirurgille olisi asiaa monessa muussakin kohtaa.
Perä on vielä yhtä virtaviivainen kuin 50 vuotta sitten, kun tällä kiidettiin pitkin Kalifornian teitä ennen Vanhan Rouvan Suomeen laivaamista. Oi niitä nuoruuden aikoja. Siipalla on haaveena saattaa Vanha Rouva vielä joskus ajokuntoon ja rekisteriin. Ehkä sitten omalla eläkkeellään, jollei joku pojista innostu sitä ennen.

Kokokuvaa kaunottaresta en saanut, mutta tässä hän on, Vanha Rouva. Tällä olen ajellut ne ensimmäiset kilometrit kun sain ajokortin melkein 20 vuotta sitten. Tapanamme on ollut käynnistää Vanha Rouva kerran kesässä ja ajaa kunniakierros talon ympäri. Tänä kesänä sitä ei tapahtunut. Ehkä ensi kesänä kaksi kierrosta.






14 kommenttia:

 1. Mä jo aattelin ennen ku katoin kuvaa, että mitääääähhh! :D

  VastaaPoista
 2. :) OLisitpa ollut kärpäsenä katossa , kun luin postauksesi alkua....aattelin jo, että no voi sun tavaton, mitä ne tänne rustaa:) :) Nyt ihastuksesta silmät ymmyrkäisinä nauru suupielissäni katselen tuota vanhaa kaunotarta!!
  HAUSKA ihana postaus!!

  VastaaPoista
 3. Lankaan menin :D ehehhee Ehdin jo miettiä, että kylläpäs sinun miehesi on ollut rohkea, jos on ollut jo 18-vuotiaana perheellinen ja eroamassa kolmekybäsestä!

  Just hauska!!

  VastaaPoista
 4. Vautsi! Ompa komea vanha rouva <3

  VastaaPoista
 5. Voi rouvaparkaa, nuorempi sitten vei miehen...

  Hieno polkupyöräkin tuossa, vanhaherra kenties?

  VastaaPoista
 6. Juu ei ollut tarkoitus huiputtaa ketään :) Minusta tuosta rouvasesta vaan ei voinut kirjoittaa mitenkään muuten. Kyllä me alussa välillä vähän taisteltiin siitä siipan vapaa-ajasta.
  Olivieno: Se fillari siinä on mopo :D Oikea vanhaherra nimeltään Mobylette.

  VastaaPoista
 7. Upee!! :o)
  Minäkin olin aluksi että mitä täh häh? Heh.

  VastaaPoista
 8. Mieletön juttu! Mä aloin kanssa lukea tätä sillä mielellä, että mitä ihmeen tosi henkilökohtaisia paljastuksia täältä tulee, m,utta kun pääsin jutun loppuun näin teidät sieluni silmin istumassa Vanhassa rouvassa ja ajelemassa sillä kuten Arja ja Harri Karjalan kunnailla- sarjassa.

  Oletko katsonut tätä sarjaa, joka tulee nyt uusintana? Siinä on mm iki-ihana Peter Frantzen....(nam!)

  VastaaPoista
 9. Tarleena: Karjalan kunnailla on lempisarjoja. harmitti kun ei ehditty käydä kuvauspaikalla elokuussa kun haimme Kaapo-koiran niiltä seuduilta.
  Kyllähän Rouvan kanssa on ihan oma tyylinsä ajaa :) Joskus kun vielä pukeutuisi sen ajan tyylin mukaisesti.

  VastaaPoista
 10. Miten minusta tuntuu,että me ollaan ikuisia kakkosia noille moottorivehkeille? Pienen hetken lapsen ollessa pieni,mutta...
  "Täytyyhän pojan kanssa auto rakentaa ja halvemmaksihan itsekorjaaminen ym. tulee ... "
  "Tää on nyt sitä 50-villitystä,kun moottoripyörän ostan",mutta kun KOLMANNEN...
  Hymyssäsuin täällä nurisen,harrastukset voisivat olla huonompiakin!
  Hienosti kirjotettu! Ja Vanha Rouva on upea,mutta puree peltiäkin ajanhammas eikä vaan meitä Kakkosia ;)
  Terkkuja Tuija
  Markkinat ?

  VastaaPoista
 11. Tuija: Näinhän se menee :) En pääse markkinoille, mennään koululle tekemään hojks.

  VastaaPoista
 12. Hieno rouva! :) ja itellä pisti heti silmään myös tuo mobylette, meillä on kotona sellainen, isäni kunnosti sen muutama vuosi sitten. On siis ihan ajokuntoinen:). Ja jotenki niin hassu, ehkä enemmän pyörän näköinen kuin mopon.. :) ei siis ihme jos pyöräksi luullaan, polkemallaha se käyntiinki lähtee...:)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)