keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Tapetteja, osa 1.

Olisin ollut kovasti pettynyt jos talostamme ei olisi löytynyt vanhoja tapettikerrostumia. Vaikka ne kaikki on jouduttu poistamaan, on kaikista säästetty hyvän kokoinen pala josta selviää millaiset tapetit täällä on joskus olleet (paitsi tuvasta josta edelliset asukkaat poistivat tapetit säästämättä palastakaan). Tapettihan vaati tietysti jo aikoinaan alleen jonkin pohjan. Se pohja oli yleensä pinkopahvi. Tässä meidän pinkopahvien takaa löytyviä valmistajien liimalappuja.
Vanhimman pojan huoneessa, eli tuvan kammarissa on ollut tämmöinen tapetti 1920-luvulla. Tuohon aikaan kaikki tämän talon tapetit ovat olleet hyvin tummia. Väreinä tummaa lilaa, tummansinistä ja ruskeaa, lisänä sinisen eri sävyjä. Hyvin kaunis tämäkin tapetti vaikka esillä onkin vain pieni pala.

Seuraava tapetti on sinistä. Aivan ihanaa sinistä. En saanut kuvattua kunnon palaa kun huoneesta on toistaiseksi sähköt pois. Tämä on irti revitystä palasta. Tapetissa on kukkia ja kullanhohtoisia pisteitä siellä täällä. Tästä en osaa sanoa miltä ajalta on. Kaksi seuraavaa tapettia ovatkin sitten kovin haaleita ja pliisuja. Ne ovatkin sitten jo "uudempaa", ehkä jostain 40-50-luvulta.Myöhemmin lisää muiden huoneiden tapeteista.


3 kommenttia:

Kiitos kommenteista :)