lauantai 19. syyskuuta 2009

Lattia paikoilleen.

Mies piti perjantaina vapaapäivän töistä. Päivä ei kuitenkaan ollut ihan vapaata hommista, kotona kun odotti vanhimman pojan huoneen sähköjen vedot ja lattia. Sähköjohdot oli hetkessä vedetty ja sitten lankkuja paikoilleen.
Kauniita ovat näinkin, vanhoina ja monen maalikerroksen alla.
Lankut on aika jykevää puuta ja ennenkaikkea tiheää. Tulitikkuaski tuossa kertoo lankun koon ja syiden tiheyden. Näin kovaa puuta harvoin tapaa nykyisillä lautatarhoilla, saatikka sitten liki 30 cm leveisiin lattialankkuihin.

Lattia hiottuna ja kertaalleen kitattuna. Huomenna jos jaksetaan, niin toinen hionta, kittaus ja viimeinen hionta. Sitten päästään repimään seinälevyt pois.

Muuten sunnuntai pyhitetään eskarilaisen 6-vuotis synttäreille. Ensin tulevat eskarikaverit ja sitten kummit, mummit ja muut. Tiedossa juhlaa koko päiväksi. Virallinen syntymäpäivä on tiistaina.


4 kommenttia:

 1. Just mekin kurkittiin ruokailuhuoneen muovimaton alle ja sieltähän näkyi komea VIHREÄ lankkulattia :) Siis sellainen 60-luvun vihreä... Oletteko eristäneet mitenkään lattioita?

  VastaaPoista
 2. Upea lattia tulossa. Lankut ovat ihan mahtavia, ihan kateeksi käy ;-)

  VastaaPoista
 3. Mari: Entisöintikurssilla on kilvan kirottu sitä vihreää maalia. Miksi ihmeessä sillä piti maalata IHAN kaikki!
  Tämä oli vasta kolmas lattia joka avattiin (kaikki avataan). Salissa vaan lisättiin eristettä, mutta kammareissa laitettiin uudet eristeet, selluvillaa.

  Olivieno: Nää on kyllä komeat lankut!

  VastaaPoista
 4. Komeat on lankut!

  Onnea sankarille ja äidille!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)