perjantai 18. syyskuuta 2009

Ulkoilua

Viime päivinä ovat kyllä säät sallineet. Aurinko lämmittää lähes pilvettömältä taivaalta ja tuulikin on vielä ihan leppoisaa syystuulta. Eilen oltiin poikien kanssa monta tuntia pihalla, puuhommissa. Molemmat halusivat yllensä heijastinliivit vaikka yleensä niitä käytetään vain pimeällä, syksyisin ja talvisin. Täällä maalla ei ole katuvaloja ja minusta on jotenkin turvallisempaa kun pojilla on pimeän aikaan nuo liivit vaikka vain pihassa ulkoilevat.
Kuopuksen rakas mopo. Tämä se on ollut kestävä lelu jos mikä! Plaston mopo tuli meille jo 15 vuotta sitten, käytettynä. On edelleen ehjä ja toimiva.


Eskarilaisen puukuorma...

...ja äidin. Paras konsti kuormata puut liiteristä sisään on vanhat maitokärryt. Nämä saimme lahjaksi miehen vanhemmilta. Talon alkuperäiset maitokärryt on aika hurjassa kunnossa ja nykyään enää koristeena pihatien varrella. Talviaikaan jos lämmitän vain uuneilla, saan kuskata tällaisen kuorman joka ikinen päivä, eikä aina riitä seitsemän tulisijan lämmittämiseen. Onneksi mieskin kuskaa puita, jos ei muuta niin ainakin pitkät ja painavat leivinuunipuut. Pari päivää on lämmitelty uuneja, sisällä lämmintä vain 18 astetta. Se alkaa jo tuntua varpaissa.


Yhden miehen pilkkoman pinon sain siirrettyä liiteriin, se suurempi kasa vielä odottaa. Kuopuksen kuvassa pilkottaa jättikasan reunaa, siitä joskus lisää...5 kommenttia:

 1. Hui, mikä määrä teillä menee puita!

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on nuo liivit pojilla ja syksyllä onkin pojista tosi ihanaa saada ne käyttöön, siis inakin Oliverista. ;)

  VastaaPoista
 3. Minä olen täydestä sydämestä mukana puuhommissa. Meillä on tuota tehty, tosin kannettu pannuhuoneeseen ja vain yhtä takkaa varten sisään. Melkoinen savotta, vaan ihanaa puuhaa, ainakin syksyllä kauniilla ilmalla. Lumituiskussa vähän tökkii...

  VastaaPoista
 4. Pilkkomista riittää, onneksi naapuriapuakin löytyy traktorin, ruuvin ja klapikoneen muodossa. Ei mene ihan pelkäksi kirveshommaksi.

  Puita poltellaan mielellään, näkyy niin suoraan sähkölaskun summassa.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)