perjantai 7. heinäkuuta 2023

Puutarha valmis Avoimiin Puutarhoihin

 Puutarhamme osallistuu taas sunnuntaina 9.7.2023 Avoimiin Puutarhoihin klo 12-17. Tässä linkki *klik*tapahtuman sivuille jossa puutarhamme on nimellä Arvila talon kutsumanimen mukaan. Linkin takaa aukeaa suoraan puutarhamme tiedot.

Tänään sain puutarhan valmiiksi esittelyä varten. Tai ainahan sitä voisi nyppäistä vielä yhden rikkaruohon tai kohentaa katetta tai kantata tarkemmin. Päätin kuitenkin, että tänään on valmista. Huomenna lauantaina siivoan sisätilat ja leivon kahvilaa varten. Ja pitää vielä tehdä pari myyntikylttiä myyntitaimia varten, käydä kaupassa ja paljon muuta. Salin kukkakimput tein tänään, ehkä ne kestävät sunnuntaille.

Paras kukkaloisto löytyy uuden kasvihuoneen ympäriltä.
Nurmikko on leikattu ja istutusten reunoille on tehty pikakohennus.
Kivituhkakäytävät on harattu ja haravoitu. Luumulehto on kitketty, se olikin järkyttävässä kunnossa.
Kasvimaalla kaikki hyvin.
Arboretumissa on menossa pieni suvantovaihe, onneksi on sormustinkukkia. Pioneissa on enää muutama yksittäinen pieni sivukukinto jäljellä.
Uusi polku ehti valmistua, tosin laitan siihen narut sillä polulla ei voi vielä kulkea kivien kiikkeryyden takia.
Hortensiapuutarhaa metsästä päin kuvattuna. Uusi nurmikko alkaa vihdoinkin kasvaa.
Kahvitteluympyrä odottaa suklaakakusta tai raparperipiirakasta nauttivia putarhavieraita. Tai jos et pidä suklaata tai raparperista niin juustokakkua ja pullaakin löytyy.
Aina ei tarvita perennoiden loistoa, pelkillä pensaillakin saa kaunista aikaiseksi.

Tervetuloa! 


18 kommenttia:

  1. Voi että, kuulostaa aivan ihanalta. Unelmien täyttymys olisi kierrellä ja sitten istua siellä kauneuden ympäröimänä nauttien kakuista ja piirakoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila, kiva puutarhapäivä on odotuksissa. Ehkä saan kakkupalankin.

      Poista
  2. Nostan hattua, olet ollut tosi ahkera ja saanut kaiken noin hyvään järjestykseen. Totta on, ettei kaikkea voi puutarhan osalta jättää viime hetkeen, varsinkin kun sinulla on kahvio auki. Leivonnaiset joutuu aina tekemään viimeiseksi. Toivon teille oikein onnistunutta puutarhapäivää sunnuntaina ja varmasti näin onkin, koska kaikki on kaunista ja herkullista (nam).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi. Suurimman työn tein keväällä ennen ylioppilasjuhlia, nyt on moneen kohtaan riittänyt pelkkä ylläpito. Äiti ja tytär tulevat pitämään kahviota. Tänään sain kaikki leivottua ja ehdin vielä illaksi puutarhaan nyppimään viimeisiä rikkoja ja viemään yrttejä kylpyammeeseen.

      Poista
  3. Tosi kaunista! Ja mukavaa puutarhapäivää. Aika paljon hommia on meilläkin vielä tälle päivälle. Paljon olet taas tehnyt, kun sinulla on niin suuret tilukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, oikein mahtavaa puutarhapäivää ja sopivasti vieraita.

      Poista
  4. Hienolta näyttää, kyllä tuota puutarhaa kelpaa esitellä! Tarjoilutkin kuulostavat herkullisilta! Ehkäpä minäkin taas joskus ehtisin mukaan kiertelemään puutarhoja, nyt muut järjestävät minulle täksi päiväksi toisenlaista puuhaa :) Ihanaa päivää teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku. Joskus kivat asiat tulevat yhtäaikaa ja sitten pitää valita. Ehkä ensi vuonna pääset?

      Poista
  5. Puutarhassasi näyttää todella kauniilta ja siistiltä. Olet laskenut fiksusti valmisteluihin kuluvan ajan. Leipomiset ja viimeiset siivoukset nyt on yleensä pakko jättää viimeisille hetkille, mutta puutarha pärjää esittelykunnossa useammankin päivän omillaan. Toivottavasti sää suosii ja kävijöitä riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna. Myös säät sanelivat mitä tehdään milloinkin. Perjantaina ei satanut, oli hyvä päivä viimeistellä puutarha, tänään taas satoi joten oli hyvä päivä leipoa sisällä. Nyt sääennuste näyttää hyvältä, vain klo 10 saattaa tulla pieni ripaus vettä.

      Poista
  6. Hyvältä ja kauniilta näyttää. Mukavaa ja sateetonta huomista päivää sinne teille. 😊😊

    VastaaPoista
  7. Kaikesta näkee, että olet tehnyt valtavasti työtä jo vuosien ajan. Viime aikojen täsmäiskut ja viimeistely kruunaa koko puutarhan. Jo kuvien katseleminen tuottaa iloa ja mielihyvää. Livenä käyskentely varmasti moninverroin enemmän. Puutarhaasi kelpaa ehdottomasti esitellä ja olla siitä reilusti ylpeä.
    Toivotan poutapäivää ja runsaasti kiinnostuneita vierailijoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between. Iso työ on ollut mutta kun pohjat on tehty huolella niin nyt pärjää vähemmällä työllä. Oli kaunis poutasää, sanoisin, että täydellinen sää puutarhavierailulle, ei kylmä mutta ei myöskään kuuma eikä tullut tippaakaan vettä. Vierailijoita oli paljon.

      Poista
  8. Varmasti kelpasi puutarhaa esitellä, siistiä ja runsaasti rehevästi kasvavia kasveja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iikku, oli kiva esitellä puutarhaa. Nyt voikin huili puutarhatöiden kanssa muutaman päivän.

      Poista
  9. On sinulla ollut varmasti upea päivä, saamme siitä postauksen varmaankin piakkoin? Tosi kaunista ja siistiä, puutarha odottaa vain vieraiden tupsahtamista sankoin joukoin.

    VastaaPoista
  10. Kaunis, seesteinen ja tasapainoinen puutarha. Jo kuvista näkee, että on rakkaudella tehty.
    Vesisade virkistänyt nekin kohdat, mitkä meillä on aina kesän kuivina.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)