maanantai 17. heinäkuuta 2023

Princess Kate ja ritarit

Puutarhan paras kukinta-aika taitaa olla juuri nyt. Tosin olen vihdoinkin saanut puutarhan sellaiseksi, että kukintaa riittää huhtikuulta lokakuulle. Edelleen voisi lisätä loppukesän kukkijoita. Keväällä hankin joitain mutta taimet taisivat kupsahtaa kuivuuteen.

Uuden kasvihuoneen vieressä kasvava tarhalyhtykärhö 'Princess Kate' on tänä vuonna upea. Kuva on otettu jättikiven päällä seisten, näin sain kaikki kukat parhaiten kuvaan.
Hieman toista kuvakulmaa. Kukkia on uskomaton määrä kun ajattelee, että tähän saakka  kärhö on kukkinut vain muutamalla kukalla. Tämän kärhön kukka on minusta kaikkein kaunein, sekä väriltään, että muodoltaan.
Tämä kuva on otettu maassa seisten. Kukat eivät kuvassa erotu yhtä hyvin kuin silmä erottaa ne. Vieressä kurottelee kohti taivasta kaukasian kirahvikukka, se on tullut tuohon itsestään. Salataimi joka huomasin liian myöhään enkä raaskinut kitkeä pois.
Siirrytään ritareihin eli ritarinkannuksiin. Olen ostanut tähän kolme taimea viime kesänä Tommolan tilalta. Ihan samaa sävyä eivät sattuneet olemaan, mutta annettakoot se anteeksi kun kukkivat näin runsaasti ja jo kolmatta vai peräti neljättä viikkoa peräkkäin. Taustalla taas kirahvinkukkaa, sekin viime vuonna istutettu oman puutarhan siementaimista. Viime vuonna en antanut kirahvinkukan siementää, tänä vuonna annan jotta siementaimia on jatkossakin.
Yläpihan vaaleanpunainen ritarinkannus on hankittu pari vuotta sitten keskisen kyläkaupasta Tuurista. Ostin sen sokkona mutta väri ei pettänyt. Vielä on haaveissa saada ritarinkannusta valkoisena. Muokkasin eilen istutuksia ritarinkannuksen ympäriltä, alkoi olla jo liian ahdasta ja osa iiriksistä oli valmiita jaettavaksi.
Loppuun ihana kuva lauantai-illasta kun huomasin kuumailmapallon taivaalla. Kärhö 'Princess Kate' on vanhan ladon kohdalla. Pinkit lupiinit ovat nekin kukkineet jo pitkään. Leikkasin pääkukinnot pois ja kuvan kukat ovat sivukukintoja. Vaaleanpunainen runsaus on ihana harjaneilikka 'Newport Pink'. Sen taimia kyseltiin kovasti Avoimissa Puutarhoissa mutta toistaiseksi niitä ei ole, pitää saada ensin oma kanta vahvaksi.

Tänään saimme tyhjennettyä isännänhuoneen eristeitä sen verran kun oli ajatuskin. Nyt lähden vielä hetkeksi puutarhaan, johan tässä on oltu puoli päivää pois sieltä.


14 kommenttia:

  1. Ihania uusia tuttavuuksia, varsinkin tarhalyhtykärhö Princess Kate 😍 ja tosi hieno kuva tuo, missä on kuumailmapallo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kate on upea. Harvoin tulee otettua iltakuvia, kerrankin otin ja kuva onnistui.

      Poista
  2. Ah niin kaunista! Viimeinen kuva on kuin puutarhaunelmasta. Minustakin Kate on kauneimpia kärhöjä ellei kaunein. No, vaikea on kyllä valita. Mutta sen kukan muoto ja sävyt ovat aivan täydelliset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on todeksi tullutta puutarhaunelmaa. Kate on täydellinen, Diana olisi kiva saada mutta ensin pitäisi keksiä hyvä paikka.

      Poista
  3. Upea kukinta! Pitää jatkaa Princess Katen metsästystä, jotta saisi itsekin sitä tarkkailla ja ihastella. Kuviin on tosi vaikea saada kärhöjä tallennettua niin runsaana ja hyvin kuin silmillä ne näkee. Totesin sen eilen itsekin ja Kate saattaa olla haastavimmista päästä kuvattavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisin hankkia oman prinsessani Hankkijalta. Sitä voin suositella, toinenkin löytyy mutta siihen tulee vain muutama kukka.

      Poista
  4. Upea tuo alimmainen kuva. Pincess Kate on mahtava. Ja hauskaa, että sinulla on kirahvinkukat noin korkeina. Minulla pitää valivuoden, kun emotaimi jäi ihan varjoon. Koitin sitä siirtää, mutta se ei mennyt putkeen. Onneksi on salasiementaimia nyt minunkin kukkapenkissä. Ensi vuonna sitten ehkä tulee korkeaa kukintaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirahvinkukat tuntuvat huitelevan joka vuosi korkeuksissa, kyllä ne ovat taas ainakin parimetriset. Kirahvinkukka tekee tosi pitkän paalujuuren, siksi suurta taimea voi olla hankala siirtää, pienet onnistuvat hyvin.

      Poista
  5. Mahtava Kate! Jos munki joskus, onneksi eres päätti tänä vuanna näyttäytyä. Viimmeenen kuva on ihan epätorelline. Siinon kaikki elementit kohorillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimeinen kuva onnistui hienosti, siinä on tunnelmaa. Kate korvaa muut kärhöt jotka kukkivat tosi heikosti tänä vuonna.

      Poista
  6. Upea kukinta Princess Katessa. Se on selvästi tehnyt tähän saakka juuristoa ja jaksaa nyt kukkia komeasti.
    Tänään oli ensimmäinen kukka sinulta saadussa kirahvinkukassa auki. Sen kaverina on minullakin tummansinistä ritarinkannusta ja nehän ovat ihan loistopari keskenään.
    Ihana pinkki ritarinkannus ja todella kaunis viimeinen kuva. Tuostahan voisi teettää ihan postikorttejakin.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kate taitaa viihtyä tuossa, siinä on hyvä multa. Minustakin sininen ritarinkannus ja kirahvinkukka ovat hyvä pari yhdessä.

      Poista
  7. Princess Kate on aivan ihana kärhö. Tänä vuonna sen kukatkin näyttävät edellistä isommilta.
    Onpa hieno tunnelma viimeisessä kuvassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimeisessä kuvassa on tunnelmaa, tykkään siitä itsekin.

      Poista

Kiitos kommenteista :)