maanantai 24. heinäkuuta 2023

Iines

Sydän verillä kirjoitan tätä tekstiä. Rakas Iines on ollut neljä viikkoa hukassa. Ainahan se on reissujaan tehnyt, mutta tullut kuitenkin viimeistään viikon sisällä taas kotiin enemmän tai vähemmän reissussa rähjääntyneenä. Nyt kukaan ei ole nähnyt vilaustakaan kissasta. Sen sijaan lähipellolla on nähty susi ja ilvekset ovat täällä vakioasukkaita. Lähipellolla tarkoitan sitä peltoa joka siintää horisontissa uuden kasvihuoneen takana, siis hyvin lähellä oleva pelto.

Tämän tuoreempaa kuvaa Iineksestä ei ole, senkin tajusin vasta nyt. Onneksi on vanhoja kuvia ja edes tämä yksi tältä keväältä.

Toivo Iineksen kotiin paluusta alkaa olla mennyttä. Enkä tarvitse nyt mitään moraalisaarnoja, tiedän kyllä ulkona liikkuvan kissan riskit. Iines rakasti vapauttaan, se oli maalaistaloon syntynyt, osin villi ja vapaa kissa, josta ei olisi saanut tekemälläkään sisäkissaa. Toivon vain, että loppu on ollut nopea, kivuton se tuskin on ollut.


19 kommenttia:

  1. Otan osaa! On todella kurjaa, kun ei tiedä, mitä on käynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se on aina pahinta kun ei tiedä mitä on tapahtunut.

      Poista
  2. Kuinka upea kisu ja oman tiensä kulkija. Pidetään toivoa vielä yllä, jospa se on tavallista pidemmällä reisulla😌. Toki sinä tiedät vaarat ja ymmärrettävästi varaudut myös pahimpaan. Voimia ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iines oli upea, meidän kissojen kantaäiti. Maailman paras emo pennuille ja maailman paras myyrästäjä.

      Poista
  3. Voi ei! Kissat voivat kuulemani mukaan tehdä tosi pitkiä reissuja, joten ollaan vielä luottavaisin mielin. Voimia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voivat tehdä pitkiä reissujakin. Sekin on käynyt mielessä, että jos joku mökkiläinen ruokkii kissaa niin ei ole kotiin kiire. Mutta neljä viikkoa on jo tavattoman pitkä aika.

      Poista
  4. Ymmärrän tuskasi, myös meillä on kokemus samanlaisesta kissasta. Sekään ei viihtynyt sisällä, vaikka oli todella kesy sylissä kehrääjä ja seuralaisena kulki puutarhassa mukana. On raastavaa, kun ei tiedä tapahtuneesta ja huoli on hurja. Voimia ja toivotaan, että vielä tulisi myönteinen käänne, vaikka kieltämättä tilanne kuulostaa huolestuttavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iines ei ollut sisällä kuin talviin nyt kun ikää oli jo tullut vähän enemmän, kesällä ei paljoa sisällä näkynyt. Huolestuttaa ja itse alan olla jo toivon menettänyt ja mielessäni olen Iineksen hyvästellyt.

      Poista
  5. Voi kurjuus. Toivottavasti Iines viälä palaa kotiin, mutta torennäköösyys tuallaasten petojen keskellä puikkelehtimisesta, vaikuttaa torella epävarmalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todennäköisyys on aina pieni tässä kohtaa enkä tiedä kannattaako toivoa pitää enää yllä.

      Poista
  6. Voi ei! Huoli on varmasti suuri. Toivottavasti Iines on onnistunut välttelemään susia ja ilveksiä ja tulee pian takaisin kotiin. Kauankos se Betweeniltä viime kesänä karannut kissa olikaan kateissa? Kuusi viikkoa? Pidetään siis pientä toivonkipinää vielä yllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huoli on suuri. Iineksellä alkoi olla jo ikää sen verran, että en tiedä pääsisikö pakoon ilvestä, sutta ehkä pääsisi metsässä kun voisi mennä puuhun. Between on tullut mieleeni, silloin tarinalla oli onnellinen loppu.

      Poista
  7. Voi kauhistus, toivottavasti Iines on jo kotona. Huoli on ihan valtavan suuri. Vielä on tuoreessa muistissa viime kesäinen Roopen kuuden viikon seikkailu, joka päättyi onnellisesti. Moista kokemusta en toiste haluaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole kotona enkä usko enää tulevan. Salaa toivon, mutta sitten realismi iskee päälle ja totean, että olisi ihme.

      Poista
  8. Voi, Iines! Ja voi, sinä! Voimia <3 Toivon niin kovasti, että Iines vielä kotiutuu. Täällä ovat kaikki peukut pystyssä ja rukoukset kielen päällä. Kunpa ihme vielä tapahtuisi. Voimia huoleen, se on pahinta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila. Ikävä on kova ja yritän pitää toivoa yllä ainakin ensimmäisiin pakkasiin.

      Poista
  9. Voi ei! Toivotaan vielä, että Iines palautuu kotiin, kun alkaa viiletä ja syksy tulla. Voimia teille! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)