sunnuntai 30. heinäkuuta 2023

Tapetointia ja listoja

Remontti on edennyt aimo harppauksen. Lattia on maalia vaille valmis, tosin se on muovin alla jotta ei likaantuisi remontin tiimellyksessä. Katto on maalattu ja seinissä on tapetit.

Tapetin kanssa oli vähän huonoa tuuria. Silloin aikoinani kun ostin tapetin, en tullut tarkistaneeksi, että kaikki ovat samaa erää, tapetti kun on ostettu netin myyntipalstalta yksityiseltä henkilöltä. Puolet tapetista oli tummempaa sävyä ja puolet vaaleampaa. Molemmat lisäksi 2. laatua. Tarkalla laskemisella ja mittauksella saimme tapetin riittämään vaikka viimeiset tapetoinnit menivätkin vähän palapeliksi. Onneksi tapetin kuvio häivyttää hyvin pienet virheet. Lisäksi seinän alaosan paneloinnista tulee reilut 10 cm aiottua korkeampi, sekään ei haittaa kun sillä konstilla saimme pudotettua tapetin menekkiä. Katosta tuli kaunis, se on hienoa paneelia joka kannatti kaivaa esiin ja korjata.
Takkakulma. Takan väriä pohditaan, jääkö valkoiseksi vai olisiko joku muu väri kiva. Lattian sävyt on jo päätetty, mutta paneloinnin ja listojen sävyä ei. Miten se voi ollakin vaikeaa tehdä päätöksiä. Ajattelin helpottuvan kunhan tapetti on seinässä, mutta eipä niin käynyt. Tehdäkö paneloinnista vihreä vai punertava.
Nämä karmilistat eivät ole talon alkuperäisiä. Vanhasta talosta ovat joka on samaa ikäluokkaa kuin oma talomme. Ostin listat kerran huutokaupasta. Muutama on jo käytetty, mutta listoja riittää isännänhuoneeseen eli sinne tulee nuo kaikki oikeanpuoleiset. Kävin kaikki listat läpi ja järjestin ne. Näitä kaikkia tarvitaan sitten joskus kun vaihdetaan laakaovet peilioviksi.
Listoissa on upea muoto. Aloitetuani sain poistettua maalit kahdesta ja puolesta listasta, siinä on hyvä päivävauhti. Ihmettelin miten joku onkin voinut maalata niin paksun maalikerroksen, siis yhden ainoan. Osa ponteista oli täysin hukassa. Itse maalaan hyvin ohuelti jotta ponttien muoto jää näkyviin. 

Eiköhän tässä saada valmista ennen joulua.


18 kommenttia:

  1. Kyllä tualla taharilla ihan varmasti saatta. Viälä riittää valintoja, mutta hyvin on jo valamista tullu. Torennäköösesti kukaan ei sanomata huamaa tapeetin eroja. Tiätenki vaivaa ittiä, ku sen tiätää, mutta aijankans unohtuu seki. Soot varautunu hyvin remonttiihin, ku oot jo etukätehen teheny ostoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tapetin riittävyys yllätti mutta siitä selvittiin, kummasti häviää virheet kun huone on kalustettu. Vanhan talon kanssa pitää koko ajan metsästää sopivia varaosia.

      Poista
  2. Niin upea tuo vihreä väri tapetissa. Ikävä ylläri tuo väriero, eipä tule helposti mieleen tarkistaa. Kauniit myös vanhat listat. Käden jälki näkyy tehdessä 🤗

    VastaaPoista
  3. Tuttua tuo, että panelin korkeuden määrää tapetin määrä. Ostin viimeisen erän tapettia ja se sitten määritti lopun. Vinous niin seinissä kuin katossakin aiheutti omia haasteitaan, mutta auttoi myös siinä, ettei kuvioiden kohdistus ollut niin justiinsa.
    Kaunis tapetti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paneelin oli tarkoitus olla matalampi, se olisi näyttänyt paremmalle mutta sillä tapetilla mentiin mitä nyt oli. Kiva kuulla, että muillakin on ollut tätä :)

      Poista
  4. Todella kaunis tapetti!

    VastaaPoista
  5. Aah, miten IHANA isännänhuone! Niin tunnelmallinen. Iso ilo silmälle katsoa, kuinka kuoritte - tai loihditte - huone huoneelta talosta arvoisensa kaunottaren!
    Jotenkin nyt tuosta vihreästä tapetista ja takasta tuli mieleen Urajärven kartanon kirjasto. Piti ihan googlettaa, kun omat kuvat vuosien takaa ovat ulkoisella kovalevyllä. Muistin, että takan väri olisi ollut vihreä, mutta siellä onkin seinissä voimakas sininen, takan yläosassa vihertävänsinistä, mutta kaakelitakka itse ruskea. Tässä kumminkin jotain kuvaa linkin takana, jos saat siitä inspistä: https://www.ess.fi/paikalliset/156685

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minullakin tulee mieleen Urajärven kartano, piti katsella omia, sieltä otettuja kuvia. Huoneesta tulee hieno kunhan joskus valmistuu. 21 listasta on vielä 5 ilman maalinpoistoa ja sitten vasta pääsen hiomaan niitä...

      Poista
  6. Nyt vasta ehdin lukea tämän: kerrassaan hienoa edistymistä ja upeasti olette saaneet taiottua tapetin erisävyisistä eristä hyvän lopputuloksen. Listat ovat ihania! Kyllä varmasti saat palapelin palat ratkaistua, kunhan ehdit hieman antaa valintojen hautua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tapettipalapeli on jo tehty, kirjahyllypalapeli on vielä edessä.

      Poista
  7. Hienosti edistyy. Paljon teillä on käsityötä. Hienot listat, vaikka vaativatkin paljon työtä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon käsityötä, säätämistä ja kikkailua mutta sellaista se on vanhojen talojen kanssa.

      Poista
  8. Kaunista tulee ja hyvällä vauhdilla. Varmasti säästyy myös rahaa, kun olet kaukonäköisesti hankkinut materiaalia ennakkoon mm. huutokaupasta. Tapetin sävyeroa ei ainakaan näistä kuvista erota, mutta ymmärrettävästi itse paikat tietäen niitä katsot. Eiköhän huonekalut, verhot ja muun sisustuksen täydentyminen häivytä vähäiset erot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seinälle laitettiin vain tumman vihreää tapettia, vaalea oli aivan kuin eri tapetti joten niitä ei voinut yhdistää. Mutta riittämään saatiin kun vähän kikkailtiin. Vanhassa talossa pitää vähän ennakoida remontteja, kaikkea ei voi hakea suoraan rautakaupan hyllystä.

      Poista

Kiitos kommenteista :)