perjantai 27. heinäkuuta 2018

Räjäytys

Ikkunatyömaa etenee hitaasti, enin aika kuluu maalin tai kitin kuivumista odotellessa. Huomenna joudun kurvaamaan heti aamusta maalikauppaan sillä maali loppui tänään. Mies teki puukorjauksia vajan oveen ja minä päätin sillä välin räjäyttää karjakeittiön uuteen uskoon. Eli suomeksi sanottuna siivota sen.
 Tästä näkymästä lähdin. Ei tuonne huvittanut mennä, tuntui ettei mitään löydä kun tavarat olivat hujan hajan. Kalkkisäkkejä ei normaalisti ole enää tähän aikaan vuodesta mutta nyt kävi oharit sateiden suhteen, saimme ostettua kalkin vasta toukokuussa ja sen jälkeen ei ole satanut niin paljoa, että jauhemaisen kalkin voisi levittää. Koitetaan syksyllä seuraavan kerran, siihen asti säkit saavat olla keskellä huonetta.
 Tyhjensin koko huoneen ja samalla lajittelin tavarat karjakeittiöön kuuluviin ja muualle muuttaviin. Pienesti ihmettelin miten tuo kaikki oli huoneeseen mahtunut. Uskomatonta.
 Illalla näytti tältä. Toin peräseinälle kaksi kaappia jotka olen saanut ystävältäni. Laitoin jalattoman kaapin jalallisen päälle avohyllyiksi. Kaappiin sain kaikenlaista tärkeää puutarhatilpehööriä.
 Ikkunaseinälle toin maitohuoneesta ison vanhan puulaatikon johon sain kaikki laatikot siististi järjestykseen. Sininen matala jakkara on menossa kasvihuoneeseen sitten joskus.
 Vasemmassa reunassa pilkottaa kaappi joka on laitettu vanhaan oviaukkoon, se otettiin pois, oviaukko tuettiin vahvasti uudelleen ja kaappi laitettiin pienin korjauksin takaisin. Nyt on tilaa ja tavarat järjestyksessä.
Yllätyksiäkin tuli. Mies päätti että rouvansa on aika saada karjakeittiöön sähkö ja sen myötä valaistus. Sähkövetoja varten piti kaivella karjakeittiön yläpuolella olevia mujua. Ja kappas, sieltä löytyi ikivanha kenkäkaupan pussi ja pussista kolme pulloa. Kaksi pulloista oli Lahden Sininen- olutta. Molemmat avaamattomia. Toisen korkin oli joku eläin syönyt reiälle ja sisältö oli hukassa mutta toinen on täysin ehjä, tuo kuvassa oleva. Ihme miten onkin säilynyt kaikki vuodet ja vuodenajat särkymättä lämmittämättömässä tilassa. Olisi kiva tietää minä vuosina kyseinen etiketti on ollut tuotannossa. Mikään tuore juoma ei kyseessä ole pelkästään korkin perusteella. Muistan tuollaiset korkit lapsuuteni limupulloista.

19 kommenttia:

 1. Ansiokasta siivoustyötä hurjassa helteessä! Jälki on kyllä siistiä, joten taidat hykerrellä ilosta itsekin. Tuo pullonkorkkimalli oli käytössä 1970-luvulla. Seuraavalla vuosikymmenellä tuli kruunukorkit. Muistan kyllä itsekin - en olutpullosta, mutta sittisoodasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karjakeittiön siivous on pakko tehdä hyvällä säällä, sateella ei kanneta kaikkea pihalle, navetassa oli jopa virkistävän viileää kun tilassa oli läpiveto. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen joka poiki vieläpä valaistuksen.

   Poista
 2. Sulla siellä riittää sitten hommaa. On kyllä mahtava laittaa vanhaa rakennusta. Ja on sinulla huomaavainen mies, kun päätti, että rouvalle pitää olla sähköt karjakeittiössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies on huomaavainen, eikä tuossa mennyt kuin hetki niin sain sähköt, ne kun oli muualla navetassa jo valmiina. Nyt näkee mennä puutarhavarastoon myös syyspimeällä.

   Poista
 3. Ihana tila siitä tuli! Viihtyisä ja tuo ikkuna on niin kaunis. Mahtavasti kaikki nyt löytyy.
  Heh mikä pullolöytö! Näin hellekesänä janottaa, mutta ehkä ei ainakaan lämpimänä kumminkaan ;-) Jotenkin tulee 80-luku mieleen korkista ja etiketistä. Vaikka en silloin kyllä olutta juonut :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan niin jano ei ole että pullo olisi korkattu, maku on varmasti kauhea :D

   Poista
 4. Olet ahkeroinut viime aikoina tehokkaasti ja hyvää jälkeä ahkeroinnista syntyy. Tuollaiset tilat ovat kullan arvoinen, kun kaikki tavarat saa järjestykseen ilman, että puolet pitää tunkea toinen toisensa päälle. Tosin on siinä sekin vasta, että kamaa on kohta liikaa (kuten meidän kellarissa).
  Minäkin sijoittaisin olutpullon korkin perusteella 70-luvulle. Täytyykin googlettaa kruunukorkin ajankohta. Tosi hyväkuntoinen pullo ja vielä sisältökin tallessa. Pullon hankkija on aikoinaan tainnut nauttia monta pullollista, kun osa on unohtunut piiloonsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wikipedian mukaan Suomen panimoteollisuus päätti siirtyä kruunukorkin käyttöön olut- ja virvoitusjuomapulloissa vuoden 1977 alusta.

   Poista
  2. Eli aika pitkään on pullo navetan vintillä ollut, yli 40 vuotta! Mietittiin myös milloin on mahtanut olla Hartwallin tehdas Heinolassa, pitää googlettaa sekin.

   Poista
 5. Tulipa hieno maitohuonevarasto. Kuka lie orava piilottanut juomansa niin hyvin, että on unohtanut kätkönsä :) Panee miettimään, mitä kaikkea rakenteista voisi löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla joku entisistä Arvilan isännistä. Betweenin tietojen mukaan tuo pullo on ollut navetassa yli 40 vuotta piilossa. Aika ihme.

   Poista
 6. Hauska olutjemma. Hyvin oli jemma pysynyt. Olut saattaa olla jo aika erikoisen makuista.

  Oletpa ollut myös ahkera siivouksen kanssa. Nyt on mukavaa, kun löytää tavarat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on jemma pysynyt, ehkä on muisti pätkinyt piilottajallaan sillä talosta löytyi vuosia sitten täysi vodkapullo vintiltä samoin piilotettuna.

   Nyt on karjakeittiössä siistiä, mukava viedä tuonne puutarhatavarat kun niille on oma paikka.

   Poista
 7. Hih, vuosikertaolutta! Melkoinen helleurakka!

  VastaaPoista
 8. Mahtava urakka ja hyvältä varmasti tuntuu, että tuli tehtyä. Vajojen ja varastojen siivous kertarysäyksellä on ainoa oikea metodi, mistä minä motivoidun. Siihen asti harmittaa aina mennä sekaiseen vajaan ja käyttää aikaansa turhaan etsiskelyyn. Sitten kun tulee mitta täyteen, saa siivottua kaiken kerralla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mitta tuli täyteen ja silloin homma on hoidettava kerralla kuntoon. Onneksi mieskin innostui ja sain vihdoin sähköt myös karjakeittiöön. Valaistuksella on suuri merkitys kun käytän varastoa syksyllä tosi paljon viedessäni sinne kesällä puutarhassa tarvittuja asioita talvisäilöön.

   Poista
 9. Siinä on ollut ahkeroimista! Todella siisti lopputulos, nätti tila. Mukavaa heinäkuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karjakeittiö on ollut pelastun kaikelle puutarharomulle mitä olen kerännyt. Osa tavaroista tulee päätymään uuteen kasvihuoneeseen ja siihen asti sille on oltava joku paikka. Nyt on siisti varastotila.

   Poista

Kiitos kommenteista :)