tiistai 24. heinäkuuta 2018

Kittauksen kuivuessa

Kittauksen kuivumista odotellessa voi käydä uimassa, voi etsiä yhden kaupungin kaikista alan liikkeistä ruosteenestoon spraymaalia sitä löytämättä. Voi hakea serkkupojan omalle lapselle kaveriksi. Voi innostua ikkunaremontista ja ottaa navetan seinältä neljä uutta ikkunapokaa käsittelyyn. Hups vaan, kaikkea se helle teettää.
 Edellisten ikkunoiden kitti saa kuivua pari viikkoa, mitäpä sitä muutakaan silloin tekisi kun kerran välineet on esillä. Otetaan lisää ikkunoita käsittelyyn. Valitsimme neljä ikkunaa jotka ovat pokiltaan ehjiä, tässä niistä kaksi. Sain taas kaikki nuo ihanat vääristävät lasit ehjinä irti, 16 ruudusta kolme oli valmiiksi rikki mutta onneksi on varalaseja vieläkin.
 Tänään rapsuteltiin karmit puhtaiksi ja myös ikkunat. Huomenna on vuorossa kaikkien pohjamaalaus plus päädyn ikkuna- ja ovikarmien uudelleen maalaus. Onneksi tätä voi tehdä aina varjon puolella olevalla navetan seinällä.
 Päädyn ikkunat on kitattu maanantaina eli eilen. Niiden pitää antaa kuivua rauhassa 1-2 viikkoa riippuen kuivumisnopeudesta. Kiirehtiä ei kannata tai kitti alkaa rypistymään maalin alla.
 Ei nyt mitkään ammattilaisen ikkunakitit mutta minä olen tyytyväinen. Helteellä kitin käsittely on erilaista kuin sisälämpötilassa jossa tätä olen ennen tehnyt. Lasin likaisuudesta ei kannata välittää, ne pestään vasta juuri ennen kuin pokat laitetaan paikoilleen.
Uudet neljä pokaa olivat ehjät mutta pientä paikattavaa löytyi kulmarautojen alta mikä on se tavallisin lahopaikka. Tässäkin kohtaa kulmaraudat olivat hajonneet murusiksi. Vain muutama rauta todettiin käyttökelpoiseksi. Onneksi niitäkin on varastossa omasta takaa mutta näihin ikkunoihin loppuvat. Pitää olla talvella kirpparikierroksilla tarkkana jos sattuisi joku myymään vanhoja rautoja vaikka saahan niitä toki uutena. Mutta mieluummin maksaisin käytetyn hinnan kuin uuden kun käytettykin kelpaa mainiosti.

Vaan mitähän sitä sitten keksii kun pitää odotella näiden ikkunoiden kittien kuivumista?

12 kommenttia:

  1. Jännä nähdä mitä seuraavaksi keksit :-D
    Helteellä kitti on ihan löysää, ja talvella sitä saa taas puristaa naama punaisena. Nyt on vaikea kuvitella sitä talvista pakkasessa työskentelyä, onko se totta! Kunpa ei olisi.
    Mahtavaa toi sun inspis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luultavasti käy niin kun loma loppuu niin loppuu tämä intokin, työ vie parhaan ajan päivästä. Minusta tuntuu ettei kitti ole koskaan sopivaa, aina joko liian löysää tai liian jämäkkää. Pakkasia en odota yhtään, vaikka on kuivaa niin tästä lämmöstä olen nauttinut, se innostaa sillä viime kesän kaltaisen sateisena kesänä tuskin olisin tähän ryhtynyt.

      Poista
  2. Ison urakan olet aloittanut . Mutta sitten ne kestää taas vuosia paikallaan. Rakennusapteekeista voisi saada vanhoja, mutta taitaa niissä olla aika kovat hinnat . Kyllä kai sinä jotain uutta keksit . Meillä on niinpaljon hommaa mökillä että kaikkea ei edes kerkiä eikä tietysti tarvitsekkaan tehdä tänä vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kulmarautoja löytyikin netistä edullisesti, vain 0,80e kpl, taidan tilata heti lisää. Kunnostetut ikkunat kestää taas vuosia kunhan huoltomaalaa niitä välillä. Kaikkea eitarvitse tehdä yhtenä vuonna, näin kun pilkkoo navetan ikkunarempan muutamalle vuodelle niin ei käy ylivoimaiseksi.

      Poista
  3. Teillä jaksetaan ahkeroida rakennusprojekteissa helteistä huolimatta. Kodinhoitohuoneen portaat ovat tosi kauniit ja ikkunaremontti etenee hienosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus tuntuu että käyn aurinkoenergialla. Tai sitten olen muuten vain hullu :D

      Poista
  4. Ahkeraa toimintaa näillä helteillä. Tuntuu että täällä aktiivisuuden huippu on pyykkien vieminen ulos kuivumaan. Enempään ei nyt pysty :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhassa en pysty tekemään mitään mutta ikkunaremonttia on aika mukava tehdä navetan viileydessä. Tosin tänään jo tuntui ettei sielläkään enää ole viileää.

      Poista
  5. Ikkunaremontti taisi osua nyt oikeaan kesään. Tai siis sen aloitus. Nyt kun alkuun pääsee, kynnys jatkamiseen voi olla muina kesinä helpompi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin osui. No tänään mies sanoi että jos otetaan vielä seuraavat neljä pokaa käsittelyyn, han kuulemma poistaa maalit jos irrotan ikkunat ja teen kittaukset. Se sopii minulle, maalinpoisto on se inhottavin työ.

      Poista
  6. Oletpa ahkera näillä asteilla. itse teen kuolemaa jo tuulettimen edessä :D

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)