torstai 5. heinäkuuta 2018

Puunaajan päiväkirja

Maanantaina aloitin isännänhuoneesta. Verhot pyykkiin, ikkunat pesuun, taulut seiniltä, pölyttämistä, imurointia ja lattian pesua. Tiistaina jatkoin. Äitini tuli avuksi ja pesi puolet talon ikkunoista. Minä latasin lisää verhoja pesukoneeseen, imuroin, pesin lattioita, moppasin seiniä ja pyyhin pölyjä.
 Kun yhdet pyykit sai koneesta, laitoin seuraavat pyörimään. Mies pesi mattoja ja imuroi hirsiseinät.
 Keskiviikkona ei jääty alkuviikkoa huonommaksi. Nuorimman pojan huone tuli päivän haasteeksi ja ehkä tuvankin voisi siivota. Illalla havaittavissa pientä hyytymistä, pakko lähteä pienelle retkelle lähistölle.
 Tänä aamuna jatkettiin. Kuopuksen huoneen viimeistely ja salin siivous. Loputon määrä verhoja kulki silitysraudan alta tankoihinsa roikkumaan. Ensimmäiset kuivat matot takaisin lattialle.
 Parikymmentä sohvatyynyä pesuun, samoin päälliset. Pölystä pyyhittyjä tauluja takaisin seinille. Lopulta on pieni voittajafiilis, tämän vuoden suursiivouksesta on selvitty. Jotain pientä on vielä kunhan loput pyykeistä saadaan kuivaksi tässä sadesäässä. Kohta voi kaivaa kahvikupit kaapista, silittää isot pöytäliinat ja valmistaa täytekakkupohjat.
Puutarha ja piha tuli hoidettua kuntoon jo Avoimiin Puutarhoihin, siellä en tee mitään ennen rippijuhlia, muutamat rikat eivät haittaa.

Muut kuvat luumulehdosta, alimmassa kuvassa arboretumin viiruhelvet ja keltapäiväliljat kivipuron reunalla.

21 kommenttia:

 1. Vau! Nyt on puunattu sisällä ja ulkona. Minulla osa tuosta ensi viikolla tiedossa saman syyn takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on siivottu, vannon tarttuvani seuraavan kerran imuriin vasta elokuussa :D Rippijuhlat antaa hyvää pontta suursiivoukselle.

   Poista
 2. Olette olleet todella ahkerina, vautsi <3 Ihanaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On oikeasti oltu, talo on siivottu joka nurkkaa myöten.

   Poista
 3. Onnittelut! Tuohon siivousrumbaan ryhtyminen vaatii asennetta. Mutta kun juhlat on tulossa sitä siivoaakin mielellään. ja sitten ei tosiaan tarvitse pitkiin aikoihin tehdäkään juuri mitään. Ihania juhlia teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kerran vuodessa on tapana tehdä tällainen urakka. Kun talo lämpenee uuneilla niin nokea on sisällä kiitettävä määrä vaikka kuinka ilmanvaihto toimisi. Talvella sitten siivotaan laiskemmin.

   Poista
 4. No huh huh mikä siivousmaratooni! Tällaiset postaukset saavat mut aina potemaan lievää huonoa omaatuntoa (mutta onneksi vain lievää), kun en ole huusholli-ihminen ollenkaan, en tee suursiivousta ikinä... seinien moppaus, verhojen silitys...!!! :-D
  Toisaalta sitten kun on siistiä, siitä kyllä nauttii (silloin kun sattuu sisällä käymään ;-)) Toisaalta, en minä ikinä kurkkaa kaappien päälle, että mimmoinen pölykerros sieltä löytyy, enkä usko, että kukaan vieraskaan kurkkaa. Tai on oma vika, jos niin tekee ;-)
  Nostan hattua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila älä turhaan tunne huono omaatuntoa, pohdin jo ääneen että siivoaminen olisi oikeasti kannattanut tehdä vasta juhlien jälkeen. Oikeasti olen laiska siivoaja, voi mennä parikin viikkoa ilman imurointia...
   Kaappien päälle saa vieraat kurkata mutta ei kaappeihin, siellä on nyt kaikki romu ja sälä.

   Poista
 5. Vieraiden tulo on aina hyvä kimmoke siivoamiseen, mutta en taitaisi ihan noin ahkera jaksaa olla! Varmaan on nyt helpottunut olo ja voitte odotella vain juhlia.

  VastaaPoista
 6. Siellä teillä on laitettu oikein kunnolla hihat heilumaan. Siisti ja juhlakuntoon laitettu koti tekee osaltaan juhlasta täydellisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isompiin juhliin kuuluu kunnolla puunattu koti, ehdottomasti.

   Poista
 7. Jopa on hengästyttävää, mutta siisti koti on osa juhlatunnelmaa! Vaikka aika usein käyn siivoten paikkoja läpi, niin juhliin panostan myös eritoten. Sitten kun kaikki on puhdasta, on mukava kattaa ja laittaa kukkia maljakoihin.

  Mukavaa juhlaviikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kodin pitää olla puhdas ennen kun voi levittää valkoiset liinat pöydille ja laittaa kukat maljakoihin. Siisti koti tekee juhlan tunteen.

   Poista
 8. Onpa teillä nätti piha! :) Itsekin teen ison siivouksen yleensä juuri ennen juhlia - vieraiden saapuminen motivoi kummasti siivoamaan. :D

  VastaaPoista
 9. No kylläpä te ootte olleet ahkeria. Mutta nyt saatte nauttia ihanasta puhtaasta kodista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään ahkeroin viimeiset siivoukset, huomenna enää leipomiset ja pöytien valmiiksi tekemiset.

   Poista
 10. Kovan urakan olette tehneet. Puutarhassa näyttää hienolta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tänään kitkin kasvimaan, no siinä en mennyt kuin vartti, muu puutarha saa olla siinä kunnossa kun on. Mies leikkasi nurmikon joten ihan riittävän hienoa on puutarhan puolella.

   Poista
 11. Mä odotan vielä tuollaista spurttia saapuvaksi. Makuuhuone on aika kauheassa kunnossa muista tiloista puhumattakaan. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)