torstai 26. heinäkuuta 2018

Lemppari

Sain Vaalean Vihreää-blogista haasteen kertoa lempikukastani. Todellinen haaste tämä onkin sillä lempikukkia on niin paljon. Heinäkuun lempikukka on ihan eri kuin toukokuun lempikukka. Siispä otin asialle pienen aikalisän miettimistä varten ja samalla otin uudet neljä ikkunapokaa navetan seinältä kunnostukseen. Joo, ihan hullu olen, seisoin täydessä auringossa kun poistin kitit ja lasit ja nautin. Vaan kaikki kannatti, lempikukka kirkastui, ehkä se oli auringonpistos.
 Lempivärini puutarhassa on vaaleanpunainen, kukan olisi siis ehdottomasti oltava sen värinen. Valinta olisi saattanut osua pinkkiin hyasinttiin, vaaleanpunaiseen neilikkaruusuun tai vaikkapa 'Arbatax' liljaan joka on pinkkiäkin pinkempi väriltään.
 Valinta kallistui kuitenkin pioniin. Olen ostanut puutarhaani kaksi kertaa tummanpunaisen pionin, kummallakaan kerralla en saanut tummanpunaista. Ensimmäinen huti oli tämä vuoripioni, Paeonia officinalis jonka valitsin lempikukakseni. Tässä on jotain herkkää, vaatimatonta ja nöyrää kauneutta. Ei övereitä missään suhteessa vaan kestävyyttä ja yksinkertaisuutta.
Tämä pioni on kuin satujen vaatimaton paimentyttö joka osoittautuukin prinsessaksi. Olen onnellinen kun sain tämän enkä tummanpunaista, se olisi kuitenkin ollut yltiöpäinen ruhtinatar liialla ylpeydellä.

12 kommenttia:

 1. Ihana lemppari! Onneksi joskus väärät kasvit muuttuvat suosikeiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus niinkin, viime päivinä olen harmitellut päivänliljan väriä joka piti olla ihan jotain muuta kuin perinteinen oranssi. Tuntuu että liljoissa ei mikään pidä paikkaansa vaikka ostaisi kuinka purkissa olevan ja nimikyltitetyn taimen. Pionien kanssa on käynyt parempi tuuri vaikka väri ei ole pitänyt paikkaansa.

   Poista
 2. Kaunotar, joka syystäkin ansaitsee olla lempikukka.

  VastaaPoista
 3. Herkkä ja kaunis pioni, joka näyttäisi kelpaavan myös ötököille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna pioneissa oli paljon ötököitä, ehkä ne ovat tulleet auringossa erityisen maukkaiksi pölyttäjille ja muille ötököille.

   Poista
 4. Hyvä valinta. Pionit ovat mahtavia, niiden muoto- ja värikirjo on niin laaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionien kirjo on uskomaton, omasta pihasta ei löydy kuin murto-osa valikoimasta.

   Poista
 5. ♥ Kaunis kuin mikä! Ei mitään liikaa eikä liian vähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydellinen pioni ja vielä hienot rimpsureunat kukan terälehdillä.

   Poista
 6. Mahtavan väri tämä sinun valintasi! Tykkään juuri tuosta sävystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja. Joskus vääränlainen kukka voi olla napakymppi.

   Poista

Kiitos kommenteista :)