sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Kierrätettyä ja saatua

Metallijätelavalla oli taas ompelukone. Kesällä otin sieltä talteen ystävälle vanhan ja suloisen turkoosin ompelukoneen. Tällä kertaa löytyi musta, ikivanha Husqvarna.
 Toiselle jäte ja minulle aarre. Husqvarna päätynee tulevaan kasvihuoneeseen koristeeksi.
 Ompelukoneen kanssa löytyi kaksi ihan ehjää sinkkiämpäriä, suurempi ja pienempi, kuvassa  ovat kuivikepussin taustalla. Talteenhan nekin oli korjattava. Eikä siinä vielä kaikki, löysin vielä pari verkonpätkää taimien suojaksi.

Blogiarvontojen suhteen minulla on ollut lähes satumainen tuuri. Ensin voitin Sarin puutarhat-blogin arvonnassa kaksi pussia Biolanin talvikuiviketta. Ja juuri kun kuivike oli meiltä loppu. En ole koskaan käyttänyt kaupan kuiviketta, kiva kokeilla sitäkin eikä ainaista liiterin maapohjaa.
Heti perään tuli toinen voitto Versoja vaahteranmäellä-blogista. Voitin 50€ lahjakortin Willab Gardenin nettikauppaan. Olin kuin lapsi karkkikaupassa, mutta kauaa en miettinyt mille on tarve. Hankin lahjakortilla tulevaan kasvihuoneeseen automaattisen ikkunanavaajan. Sellaisen olisin hankkinut muutenkin. Lahjakortissa oli vielä hippunen jäljellä, loppusummalla otin mustia taimipotteja joista minulla on ainainen pula. Yli 200 kappaletta pitäisi riittää vähäksi aikaa.

Kasvihuonetta varten alkaa olla kiitettävän paljon tarviketta kasassa. Kasvari etenee seuraavan kerran keväällä kun tehdään perustusten valu.

23 kommenttia:

 1. Onpa ollut hyvä tuuri arvontavoittojen suhteen. Oikeaan osoitteeseen tulivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin hyvää tuuria, yleensä en voita koskaan mitään :)

   Poista
 2. Ihana Singeri ja ämpärit! Mutta huh, välillä tuntuu ihan hullulta, millaista kamaa roskiksista ja roskalavoilta saa dyykattua! Meidän taloyhtiön roskiksista en ole toistaiseksi löytänyt kuin uutuuttaan kiiltelevän raastinraudan, mutta eräs ystäväni on kerännyt heidän pihansa roskiskatoksesta vaikka mitä käyttökelposista vaatteista toimivaan elektroniikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompelukone on aikas ihana. Roskalavoilla näkee kaikenlaista, paljon käyttökelpoistakin ja etenkin tällaiselle romuhamsterille lavoilla on paljon hyvää tavaraa.

   Poista
 3. Kasvariin alkaa kerääntyä jo aika kivasti tavaraa. Onneksi teillä on säilytystilaa.
  Tuota talvikuiviketta tekisi mieleni kokeilla, mutta kun sitä itse haketettua tavaraa on vielä yllin kyllin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että itse haketettu on ihan yhtä hyvää. Pussitavara on taas vaivatonta ja helppoa mutta se maksaa. Mutta kiva testata valmistakin.

   Poista
 4. Oi oletpa ollut onnekas! Kasvihuone vaatii kaikenlaista, ja etukäteen on mukava hankkia, ei tunnu yhtään kalliilta, kun on pikkuhiljaa valmistautunut!
  Talvikuivike on ihan uusi juttu minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvikuivike oli minullekin uutuus, en osaa sanoa eroa tavan kuivikkeeseen kun en ole kuiviketta koskaan ostanut. Ehkä tämä toimii pakkasella paremmin.
   Kasvihuonetta on kiva sisustaa jo näin etukäteenkin.

   Poista
 5. Osuipa arvontavoitto oikeaan osoitteeseen - hyvä hankinta! Ja mahtavat metallilöydöt. Enpä ehkä minäkään olisi keksinyt, että ompelukoneen voi laittaa kasvihuoneen koristeeksi, mutta nyt kun sanoit, niin minnekäs muuallekaan! ;). Odotan innolla ensi kevään kasvihuoneprojektianne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvää osoitteeseen meni molemmat, tuli heti käyttöä. Minulla on suunnitelma että kaikki mitä kasvihuoneeseen tulee, on vanhaa.

   Poista
 6. Vau! Onnea mahtavista voitoista. Hienoja löytöjäkin olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, omastakin mielestä sekä voitot että löydöt ovat mahtavat.

   Poista
 7. Ei kahta ilman kolmatta! Sun tarttee äkkiä osallistua myös johonkin kolmanteen arvontaan. :)
  Kiva, että lahjakortilla löytyi noin kivat ja hyödylliset jutut. Ja tuota kuiviketta tarvitsee myös aina.
  Ja tuo ompelukone on ihan aarre. Mun mummollani oli aivan samanlainen. Hänen äitinsä oli saanut sen kihlalahjaksi. Ompelukone on vieläkin olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika moneen on osallistuttu. Ikkunan avaaja tuli hyvään tarpeeseen, olin jo selaillut niitä netistä. Minulla on sisällä vanha Singer, on periaatteessa ompelukuntoinen, taitaa olla isäni tädin vanha.

   Poista
 8. Hyvä tuuri sinulla on ollut. Ja kyllä kannattaa ottaa hyötykäyttöön tavaraa mistä toiset on luopunut. Minulla on kaksi konetta jalkoineen. Mihin päätyvät ei ole vielä varmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sisällä Singer jalkoineen, alkuperäisessä kunnossa, mummo sillä vielä ompeli aikoinaan. Sitä en henno laittaa pihalle mutta löydöt voi laittaa.

   Poista
 9. Onnea voitoista ja mukavaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
 10. Kuka heittää tuommosen aarteen roskiin? Ei voi kuin ihmetellä.
  Hyvä tuuri käynyt sulla arvontojenkin suhteen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin minäkin ihmettelen mutta kuten sanottu, toisen romu on toisen aarre.

   Poista
 11. Onnittelut voitoosta ja törkiän hyvistä romulöyrööstä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)