sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Uuden opettelua

Minä, blogia kirjoittava keski-ikäinen nainen olen aina ollut hiukan varauksellinen puhelimen kaikenlaisten somesovellusten suhteen. Mutta niinhän siinä käy että jossain vaiheessa antaa periksi. 

Ensin tuli puhelimeen WhatsApp aikuisten lasten vaatimuksesta. Ja onhan se oikeasti kätevä kun voi yhdellä viestillä välittää asiansa usealle. Miten tulinkaan toimeen ilman. Mitä seuraavaksi, no, se oli Instagram josta minut löytää tästä. Pitkään mietin millä nimimerkillä sivuni teen mutta sitten päätin että omalla nimelläni. Kun kuitenkin kaikki instassani on sellaista minkä voin nimellä esittää. Se on ikäänkuin pikaversio blogista. Blogi ei tule häviämään, pidän siitä edelleen enemmän. Tykkään kirjoittaa kokonaisia lauseita ja enemmän ajatuksia kuin instaan mahtuu. Ja lisäksi kuvaan yleensä muuten kuin puhelimen kameralla.
 Mietin sitäkin laitanko tänne blogiin linkkiä instaan. Siinä se nyt kuitenkin on, onhan useat niistä instoista mitä seuraan tulleet seurattaviksi blogien kautta. Mutta hitusen rohkeutta se vaati.
 Postauksen kuvituksena on maksaruohoja joista napsin kuvia eilen. Ylimpänä iki-ihana Viron tuliainen sedum 'Frosty Morn'. Kaksiväriset lehdet ja kukat. Keskimmäisen kuvan sedum on tuntematon mutta aina yhtä ihana. Otin sen taimipäivien vaihtopisteestä. Kolmas on sedum 'Bertram Andersson', matala ja tumma lajike jonka kukat ovat hienointa purppuraa.

Nyt voisi sanoa että ei kahta ilman kolmatta. Mutta sen näyttää aika, tämä some-elämä riittää toistaiseksi. 


20 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat ja niin kauniita nuo maksaruohot:)♥ Kyllä tämä somemaailma on "runsas", löytyy vaikka mitä:) Itsekkin pidän tuosta Wa.ista kun lapset sen kännykkääni latasivat, on tosiaan kätevä laittaa viestiä kaikille yhdessä:) Mukavaa alkavaa syksyistä viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Some on minun mielestä liiankin runsas, vain murto-osa riittää minulle.

   Poista
 2. On se kyllä nykyään ihan kätevää tuo yhteydenpito, mutta olen silti säilyttänyt yhden oikean kirjekaverin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikea kirjekaveri taitaa olla nykyään todella harvinaista. En muista milloin olen viimeksi kirjoittanut kirjeen.

   Poista
 3. Juu, kaikenlaista pitää opetella teinien ja blogin myötä. Snappiäkin opettelin, mutta ei ole oikein mun juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teinit on hyvä opettaja ja yllättävän sinnikkäitä tumpeloa äitiä opettaessa.

   Poista
 4. Ihania kuvia. Itse vielä vähän olen pihalla tuon instan kanssa, mutta pikku hiljaa, pikku hiljaa ;)
  Mukavaa uutta viikkoa Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljalleen, muutaman puhelun olen joutunut ottamaan lapsille kun en aina ihan oikein ymmärrä :D

   Poista
 5. Instaa voisin ittekki kokeella, mutta kännykkä o viälä nii mummamalline, ettei siitä mitää tuu.
  Ihana tua ylin maksaruaho. Palio valakoosta leheris. Ostin keväällä kirijavalehtisen, valakokukkaasen version. Ei kerkiä kukkia ja leheret on iha viheriät. Pitää siirtää aurinkoosemmalle paikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 'Frosty Morn' on yksi kauneimmista maksaruohoista, yritän levittää sitä muuallekin ettei talvi vie koko kasvustoa, on vähän arka. Yksi toinen kirjava oli minullakin mutta tappotalvi vei sen.

   Poista
 6. Kaikkee pitää kokeilla ☺ Musta on kiva kun oot myös instassa.

  Blogista aloitin. Sitten fb-tili (vain oma, en tehnyt blogille) ja twitter. Ne olleet jo useamman vuoden. Alle 2 vee sitten sain tän älypuhelimen ja heti ladattiin wappi, ig ja messenger. Youtubekanavakin on, mutta siellä vasta 2 filmiä. Oli jopa 3 seuraajaa, mutta poika lopetti seuraamasta kun oli niin huonot filmit. Snäppiä kokeilin, mutta se ei ole mun juttu.

  Some vie kamalan ison haukkauksen aikaa. Oon jo suunnitellut itelleni ruutuaikoja ja varmaan siihen on mentävä kun on toi pelikin vielä puhelimessa. Se vie onneksi mua ulos. Ettei tää elämä ihan sinne teinitasolle vajoaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teinitasolle vajoaminen :D Sanoin jo että mitään selfieitä ei sitten ole instaan tulossa, ihan vain kauniita kuvia. Toi on aika masentavaa kun lapset on rehellisiä kritiikin suhteen, hylkäävät äidin youtubekanavankin :D
   Snäpistä en ymmärrä mitään, poika yritti selittää mutta meni yli ja kovaa. Some vie paljon aikaa ja siihen uppoutuu tosi helposti, ajattelee että katon tän vaan ja sitten onkin ollut somessa tunnin!

   Poista
 7. Ilman nuorisoa mie olisin vielä kivikaudella... mutta hiljalleen ja "varovaisesti" tähän somemaailmaan on päässyt sisälle. Onneksi lapset antavat apuaan, kun kerran äitinsä mukaan kaikenmoisiin kotkotuksiin houkuttelivat:) Eiköhän myö pärjätä:)Maksaruohot on tosi kivoja, helppoja kasveja. Isomaksaruoho tunkee itseänsä jokaiseen kukkakimppun, kun on niin hyvä täydennyskasvi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivikautiseksi sitä itsensä tuntee kun katselee teinien elämää. Vanhuus kolkuttelee ovella :D
   Maksaruohot on ihan ehdoton puutarhan peruskasvi, helppo ja yleensä kestävä. Ja kestävät maljakossa todella hyvin.

   Poista
 8. Ihanat maksaruohot, kirjavalehtinen on herkkupala oikein.
  Mulla ei ole älypuhelinta, insta voisi olla kiva, mutta oikeastaan, samoin kuin sinä, tykkään vähän avata juttua enemmän kuin muutamalla sanalla. Onneksi tykkäät blogin pitämisestäkin, blogiasi tulisi kamala ikävä, jos se häipyisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjavalehtinen on herkku, se kesti tappotalvenkin joten ehkä siitä tuli pitkäikäinen vieras puutarhaan ellei peräti vakituinen asuja. Mun täytyy myöntää että muutama vuosi sitten kun hankin älypuhelimen oli kovin epäileväinen mutta nyt en antaisi sitä pois. Siitä on ihan oikeasti myös helpotusta arjessa.
   Blogi ei häviä!

   Poista
 9. Rohkeita askelia some-maailmaan! Minä olen vanha jäärä, joka pitäytyy pelkän blogin äärellä. Ei ole FB:tä, instaa, twittteriä eikä yhtään mitään muutakaan. Edes älyluuria. Mutta vietän paljon aikaa ulkona, kun ruutuaikaa ei kulu edes telkkarin äärellä. Sieltä kun ei tule mitään järkevää tai hauskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ulkoilen kesäisin mutta talvella viihdyn enemmän villasukat jalassa takkatulen lämmössä. Ja leipätyössä saa ulkoilua joka päivä, muutaman tunninkin.
   Televiso-ohjelmat tuntuu surkeutuvan aina vaan, pari sarjaa seuraan mutta siinä minun telkan tuijottelu.

   Poista
 10. Voi miten kauniit kuvat maksaruohoista. WhatsApp on kätevä ja enpä minäkään siitä enää luopuisi.
  Blogissani olisi sinulle haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, olen vastannut niihin luvattoman huonosti, lupaan ryhdistäytyä.

   Poista

Kiitos kommenteista :)