lauantai 7. lokakuuta 2017

Kauden viimeiset

Kiitän täydestä sydämestä säiden herraa joka säästi tämän maan kolkan tänään sateilta. Sain touhuilla koko päivän puutarhassa. Aloitin haravoinnilla joka on syyhyttänyt sormia jo monta päivää, tällä viikolla ei ollut yhtään iltaa jolloin olisin ollut kotona ennen ilta kahdeksaa.
 Lehdet ovat vielä pääosin puissa mutta silti sain kasaan monta kottikärryllistä lehtiä. Suurin osa päätyi kasvimaalle, osa meni vadelmien juurelle.
 Jalo oli menossa mukana oivana apulaisena. Yksivuotias on vielä niin nuori, että jaksaa innostua tuulen kuljettamista lehdistä. Paras paikka tarkkailuun oli kottikärryissä.
 Sää oli mitä parhain, jopa aurinko pilkahteli pilvien raoista. Tyhjensin kasvihuoneen tomaateista ja sain lähes koko kasvimaan ylälohkon käännettyä. Kasvimaa on nyt tyhjä sadosta. Kunhan se on kokonaan käännetty laitan talvivalkosipulit maahan. Tällä kertaa paikka on ylälohkolla siinä kohtaa missä kesällä kasvoi härkäpapuja.
Siinä ne on, sadonkorjuun viimeiset helmet. Kaksi laatikkoa härkäpapua, yksi laatikko pieniä siemenestä kasvatettuja sipuleita, laatikko porkkanaa, pari kesäkurpitsaa ja yksi pieni kurpitsa. Tomaatteja muutama litra, tosin noista ihan vihreistä en tiedä, aika huonosti olen saanut niitä punaiseksi. Vihreiden alla on kuitenkin niitä tomaatteja jotka vähän punertavat, niiden suhteen olen toiveikas.

Huomenna jos ilmojen herra on yhtä suotuisa, kerään viimeiset karhunvatut. Niistä voisi keitellä vaikkapa hilloa.

15 kommenttia:

 1. Sato omalta maalta on niin merkitykselistä, ja viimeiset helmet on niin kauden lopetusta. Kerätään kokemukset ja siirretään ajatukset tulevaan kauteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa olla puutarhaähky ja mielelläni siirrän katseen seuraavaan kauteen. Talvi levätään puutarhatöistä ja keväällä taas aloitetaan puuhat intoa puhkuen.

   Poista
 2. Hyvää satoa olet saanut. Kiva on tuo kuva Jalo-kissasta kun hän tarkkailee lehtiä. - Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalo on hauska seuralainen ja niin ihanan pentumainen vielä.

   Poista
 3. Ihana apulainen sinulla! Minä en ole vielä haravoinut lainkaan. Hassua, kesällä haravoin päivittäin, mutta syksyllä vasta pakon edessä. Eilen oli mahtava ilma ja sipulien istutus alkoi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taasen en haravoinut kesällä lainkaan. Syksyllä haravointi on mukavaa jos vain kuivat säät, nyt näyttää siltä että sataa niin paljon että haravointi saa jäädä odottamaan.

   Poista
 4. Minä olen tänään pyörinyt sateessa pihalla. Lopputuloksena koko vastekerta on nyt pesukoneessa, kun vaatteet olivat niin multaiset ja kuraiset. Ja vaikka mitä hommia jäi vielä tekemättä.
  Hauska apulainen on sinulla siellä. Hyvä tuo teidän loppusato.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä harmitti että tänään satoi vettä, niin laiska olin etten mennyt pihalle, tekemistä kyllä olisi.

   Poista
 5. Mainio kuva apulaisestasi.
  Eilen olikin hyvä päivä tehdä puutarhatöitä. Minäkin vietin monta tuntia pihatöissä. Istuttelin ostamiani kasveja ja siistin mieheni kanssa kasvimaata ja keräsin viimeiset kyssäkaalit varastoon. Sipulit jäivätkin sitten istuttamatta sillä sade yllätti taas illalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli hieno pihasää, tänään vastapainoksi kaatamalla vettä koko päivän. Minulla on vielä muutama kukkasipulipussi istuttamatta.

   Poista
 6. Komea sato! Nyt onkin ollut upea viikonloppu pihahommille.

  VastaaPoista
 7. Hienoa, että siellä sää suosi puutarhailijaa. Täällä vettä on tullut pari päivää kaatamalla. Minä tykkään haravoinnista ja sitä on painokin tehdä, sillä vaahteranlehtiä ei voi kasapäin jättää edes nurmelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen suosi mutta tänään ei.Ja koko alkuviikko luvattu sadetta. Vaahtera on meilläkin se jonka lehdet on syytä haravoida pois ennen talvea, jäävät liian tiiviiksi matoksi nurmikolle.

   Poista
 8. Enoo yhtää haravoonu, enkä sipuliakaa viälä istuttanu, mutta enköhän ne maahan saa.
  Kivan saron viälä sait.
  Meillä satoo lauantaina, mutta tänää oliki hiano päivä.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)