torstai 13. heinäkuuta 2017

Suunnitelmia

Kuusen kaataminen aitan takaa jätti pihaan ison aukon. Silmä ei ole vielä tottunut aitalla vallitsevaan avaruuteen. Kuusen kaataminen oli kuitenkin hyvä juttu, haarautunut kohta osoittautui läpimädäksi ja kuusi olisi revennyt varmasti jossain kovemmassa myrskyssä.

Kuusi kasvoi pienellä kummulla ja nyt minulla jo ajatus lentää mitä kummusta voisi tehdä.
 Tietysti uuden istutusalueen, haltijaympyrän koska siinä kasvoi haltijakuusi. Työtä se tosin tulee vaatimaan. Kanto juurineen pitäisi yrittää saada pois tai ainakin lahoamaan kernaasti nopeaan tahtiin.
 Kuusen alta esiin tullut kumpu on aika tasan ympyrän muotoinen. Sen reunoilla on lupaavia kiviä, suuria ja osin tasareunaisia. Niistä saisi jatkoa muurille tai jotain muuta kaunista rakennettua. Kunhan vain siirtyvät kummulta jollain konstilla.
 Mies on merkinnyt tulevan kasvihuoneen kohdan. Ensin mallattiin tiilien avulla kasvihuoneen nurkkia, sitten mies maalasi nurmikkoon sen alueen josta kuoritaan maa pois. Uuden kasvihuoneen rakentaminen on näin polkaistu alkuun. Hieman pitää vielä hillitä itseäni, ei huone vielä tänä vuonna ole valmis. Mutta ainahan voi suunnitella ja haaveilla.
 Iiris-faneille vielä kuva sateen raikastamasta "At the Ballet" iiriksestä. Kukan väri on vanhetessa haalistunut vaaleansinisestä hailun liilaksi.
 Tämän vuoden pioniöverit veti "Bowl of Beauty". Laskin että pensas teki kaikkiaan 18 kukkaa, osa on vielä nuppuja.
Ja joka vuosi on otettava kuva samasta kuvakulmasta eli kauneuden maljat taustallaan kasvimaa.

12 kommenttia:

 1. Aivan huikeita suunnitelmia. Olen itsekin miettinyt joskus haltijaympyrää. Tekisi mieleni pikkuisen uskoa haltijoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ihan vähän uskon haltijoihin ja metsän henkiin. Kun veimme kuusen niin jollain pitää lepytellä, tehdään hengille oma ympyrä :)

   Poista
 2. Eiköhän tuo kuusikumpu vielä selkiydy upeaksi istutusalueeksi. Upea iiris ja sitäkin upeampi 'Bowl of Beauty'! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmia on pää täynnä. Ensin pitää kaivella kivet pois ja vähän runnoa kantoa.

   Poista
 3. Ihanat pioniöverit. Uusi kasvihuone on kuitenkin lähempänä koko ajan.

  Aika laaja alue on tuo, mistä kuusi lähti. Kantojyrsintä voisi olla yksi vaihtoehto, vaikka ei ilmainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusen alta tullut alue on suurempi kuin ajattelin, se tulee syömään valtavan määrän kasveja. Jyrsintä on vähän turhan tyyristä, kokeillaan ensin omin voimin ja traktorin kanssa.

   Poista
 4. Suuria suunnitelmia, aina pitää olla kehitteillä jotakin uutta. Kokemuksesta tiedän, että maa haltiakuusen alla on erittäin hapanta, se kannattaa ottaa huomioon kukkamaan rakentamisessa. Pionit panevat tänä vuonna parastaan, upeat kauneuden maljat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin jo että ympyrään voisi saada kunnon paikan parille rodoille ja atsalealle. Kuusi on vuosikymmenet tiputtanut alleen neulasia ja oksia, varmasti on hapan maa.

   Poista
 5. Jos laittaa kannon ympärille korkeampia kasveja, se jää sinne piiloon. Itse olen laiskana pari kantoa jättänyt juuri noin.

  Mutta ihanaa, että kasvihuone alkaa olemaan jo pian totta. Meillä on edelleenkin se 'talo ensin valmiiksi' vaihe.

  VastaaPoista
 6. Isosta puusta luopuminen on aina vähän harmittavaa. Toisaalta aika jännittävääkin, puun tai pensaan lähtiessä puutarhaan tulee ihan uusia näkymiä.

  VastaaPoista
 7. On ihanaa suunnitella uutta :) Kasvihuoneen paikka näyttää todella hyvältä. Bowl of Beauty on upea!

  VastaaPoista
 8. Jokainen kanto ja kivi antaa mahdollisuuden uusiin puutarhaunelmiin:) Upeat pionit sinulla, minulla tuo on vasta pikkutaimi, toivottavasti saan pysymään hengissä kukintaan saakka...

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)