lauantai 29. heinäkuuta 2017

Kaapo 16.6.2009-25.7.2017

Kaapo lähti lopulliselle matkalleen eläinlääkärin avustamana. Edellisenä iltana vein Kaapon tyttären luo josta Kaapo pääsi viimeisen kerran mökille, uimaan ja vain olemaan. Kotiin Kaapo palasi vilttiin käärittynä ja sai paikakseen metsärinteen peltoaukeaman vierestä.

Loppu tuli oikealla hetkellä, Kaapon viimeiset viikot eivät olleet enää parhaita. Paha ihottuma, märkivät silmät ja suupielet, todennäköinen sydämen vajaatoiminta ja muut oireet eivät helpottaneet muutoinkin vanhaksi kääntyneen koiran oloa.
Kaapolle kuuluu iso kiitos pyytteettömästä ystävyydestä, pohjattomasta ruokahalusta, talon vahtimisesta ja kissanpentujen koiriin totuttamisesta.

Talo tuntuu nyt kovin tyhjältä.

31 kommenttia:

 1. Voi Kaapo ♥ Kovin äkkiä tuntui loppu tulevan, nuoreksi koiraksi vielä mielsin. Aika menee niin äkkiä ja koirat ovat joskus niin kovin lyhytikäisiä.
  Otan osaa suureen suruunne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaapo eli kaikista meidän noutajista lyhyimmän elämän. Annettiin Kaapon mennä juuri ennen matkaa, reissussa ei ole kotona murehtimassa. Mutta kyllä oli outoa kun kotona ei ollut Kaapoa vastassa eikä kukaan enää kolua makkarin ovea vasten hyvään asentoon nukkumaan.

   Poista
 2. Rakkaasta lemmikistä luopuminen on yllättävän kova paikka. Todellista rakkautta onkin pystyä luopumaan ystävästä oikeaan aikaan ja tarpeeksi ajoissa. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea oli luopua vaikka toisaalta olo on helpottunut.

   Poista
 3. Onneksi jää muistot ja kuvat Kaaposta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä muistoja jäi meidän höntistä koirasta.

   Poista
 4. Kaapolla on nyt hyvä olla♥ Voimia teille.

  VastaaPoista
 5. Voi Kaapoa. Ei ollut vielä kovin vanha. Hyvää matkaa Kaapolle. Teillä on iso suru.

  Meidän Mikki oli eilen eläinlääkärillä. Kärsii hotspotista ensimmäistä kertaa. Koko rinta on näpyillä ja punainen, samoin oikea etutassu. Sai kortisonikuurin, rasvaa. Tähän asti olikin ihan terve lähes viisi vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaapollekin tuli allergiat vasta vanhempana, kerran hoidettiin nuorena korvia mutta viime vuoden lopulla allergia iski voimalla. Ja eteni todella nopeasti lääkkeistä huolimatta.

   Poista
 6. Ymmärrän perheen tunteen, otan osaa. Kaksi berniä, 8 ja 9 vuotiaat olemme saaneet tuhkauurnissa kätkeä kotikoivun alle. Nyt meillä on Jymy, 1 v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille ei enää koiraa tule, se on jo päätetty. Jalo on viimeinen kissa. Tosin pojalla on nyt koiranpentu, eiköhän se tule meille vielä kylään.

   Poista
 7. Tiedän mitä on kaipaus, itse kokeneena, meidän koira piti 4 v. sitten myös eläinlääkärin avustuksella lopettamaan, takapäähalvaus.
  Kuinka teillä onkaan surullista, mutta ihan kun Kaapo ei enään kärsi.
  Hyvä kun näitte koiranne huononevan, vaikea ratkaisu, mutta hyvä, koiran parhaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä oli kaikkien parhaaksi, itsekin kärsi kun katseli kaverin huonoa oloa. Teillä meni koira todella nuorena.

   Poista
 8. Lämmin osanottoni. Suurta rakkautta on osata luopua rakkaastaan oikealla hetkellä vaikka sydäntä raastaa. Kynsien rapina kuuluu vielä pitkään Arvilan huoneissa ennen kuin Kaapon poissaoloon tottuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vielä ei ole korva tottunut ettei kynnet enää rapise tai tassu räppää eteisen oveen ulospääsemiseksi. Kaapo oli taitava, osasi avata ovet ulos asti jos ne eivät olleet lukossa.

   Poista
 9. Osanottoni! Kaapolla on varmasti nyt hyvä olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on hyvä olla, ei enää kipua ja huonoa oloa.

   Poista
 10. Koiran elämän loppu on raskas päätös, kun sen aika on. Mutta muistot jäävät, ja suru haalistuu hiljalleen. Vaan tyhjä on talo - pitkän aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on paljon muistoja ja vaikka se aikaa vie niin kyllä suru vielä laimenee.

   Poista
 11. I met your sweet dog visiting Helena Kölli last week. I'm sorry for your loss.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Todd, Kaapo was really sick, now everything is good for it. I hope that You like our garden and museum.

   Poista
 12. Osanottoni.
  Lemmikeistä on raskas luopua, mutta väistämättä se viimeinen päätös pitää tehdä ajallaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)