tiistai 4. heinäkuuta 2017

Sateella sisustetaan

Tälle viikolle on luvassa sadepäiviä kiitettävän monta, ihan liikaakin. Se tietää että saattaa olla aikaa kierrellä kirppareita. Viimeksi kävin kirpparilla kesäkuussa, yhden ainoan kerran. Ostin mummin kirppuselle muutaman vaatteen ja yhden taulun.
Taulu sai toistaiseksi paikan salin peilin edestä. Mietitään rauhassa mihin rantamaisema asettuu. Ostin taulun puhtaasti hetken mielijohteesta, tekijän googlasin vasta kotona. M. Halme onkin taiteilija jonka teoksista saatetaan pyytää enemmän kuin minun maksamani kuusi euroa. Siinähän tunsi itsensä ihan taidesijoittajaksi.
 Suurempi nukkuma-aitta on saanut sisuksiinsa lisää huonekaluja. Valkoisen peiton alla on aitasta löytynyt heteka. Tai niitä on kaksi, tässä on vielä jousitus suht kunnossa. Kovin mäntyvoittoista tuolla on mutta aitat onkin tarkoitus kalustaa lähes nollabudjetilla eli muille ylimääräisillä huonekaluilla. Ja puiset huonekalut kestävät hyvin sen että aitta on lämmittämätön tila.
 Yhden opetustaulun vein seinälle. Tämä on vuodelta 1907. Aihe on muistaakseni käräjätulet.
Toiseen nukkuma-aittaan on osa kalusteista jo saatu. Kunhan saamme kannettua ne paikoilleen pääsee yöpymään sinnekin. Lapset ovat käyttäneet aitassa nukkumista ahkerasti hyödyksi tänä kesänä. Itse en ole vielä päässyt sen takia aittaan asti yöksi. Tuossa parvekkeen kulkusillalla näkyy majailevan vielä yksi tappinaulakko, se on matkalla pienempään nukkuma-aittaan, saa ripustaa senkin seinille jotain kivaa.

Yläaitoista keskimmäinen jäänee näillä näkymin tyhjäksi, se on ikkunaton eikä sen takia kovin houkuta nukkuma-aitaksi. Tosin jos sinne saadaan kalusteet yhtä edullisesti kuin nytkin niin mikä ettei siitäkin voisi kalustaa nukkumapaikkaa. Onpahan sitten reilusti tilaa kesävieraille.

15 kommenttia:

 1. Hienot löydöt!
  Mistä kirppikseltä ostit tuon taulun? Mä nimittäin ihailin ihan ton näköstä taulua Holmassa. Meinasin ihan ostaa, se oli niin kaunis.
  No, oli sama tai ei, kaunis se on ja käy loistavasti teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taulu on Patinasta. Samanlaisia näkyy välillä myynnissä, tässä kohtaa edullinen hinta sai ostamaan. Ja ehjät kehykset. Holmassa tekee monesti hyviä löytöjä.

   Poista
 2. Kauniit vanhat tilat teillä. Tuollaisia on kiva sisustaa ja tehdä löytöjä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi vain ehtiä enemmän kierrellä kirppareita. Näin kesällä sadepäivät on siihen sopivia.

   Poista
 3. Ihana aitta! Ja hurmaavan näköinen tuo vastapäinen tiilirakennus, todella kaunis! Varmaan kiva nukkua tuolla, voin kuvitella, että sinne on jonoa. Varauskirja tarvittaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastapäinen rakennus on navetta, nyt oli vähän erilainen kuvakulma. Tuo aitan kaide on kaunis nurjaltakin puolelta, kuvio tuli kuvassa hyvin esiin.

   Poista
 4. Autuas olo blogista vasta hoksasin, että eihän täältä meiltä teille mikään pitkä matka olekkaan! Lauantaina siellä päin jopa ajeltiinkin. Avoimet puutarhat listasta kyllä bongasin päiväpesän, mutta en vaan tajunnut yhdistää sitä blogiisi. Nooh, sunnuntai meni meillä heinähommissa, joten enpä avoimia puutarhoja edes kerinnyt kiertelemään, mutta olisi ollut kyllä kiva piipahtaa. :) Täytyypä harkita, jos ens kesänä avais omankin pihan yleisölle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille voi tulla muutenkin käymään, saa yksityiskierroksen :) Yhteystiedot on avoimien sivulla tai tuossa laidassa on sähköpostiosoite. Sunnuntai taisi ollakin hyvä heinäilma.

   Poista
 5. Ihana aitta, ymmärrän hyvin että siellä viihtyy ja on jopa ruuhkaa!
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kohta kun saadaan toinen huone käyttöön niin ruuhka helpottaa. Ja kävi tuuri, tänään saimme kolmenteenkin aittaan sängyn.

   Poista
 6. Kirppiksiä pitää tosiaan käydä katsomassa taas. Pieniä asioita taas puuttuisi. Osa puutteista taas liittyy kasveihin tai puutarhaan..

  Kaunis taulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta ei taida puuttua mitään mutta löytöjä tekee silti :)

   Poista
 7. Tuollainen vanha hirsiaitta on upea. Hienoa, että olette jaksaneet kunnostaa sen. Tuolla nukkuu hyvin. Hirsi hengittää ja siellä saa nukkua rauhassa. Meidän sukumökillä Pohjanmaalla on samanlainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirsiaitassa on hyvä nukkua. Tuuletus pelaa eikä ole liian kuuma.

   Poista
 8. Taiteeseen kannattaa aina sijoittaa jos teos miellyttää silmää. Aitta oikein houkuttelee unille, monet kerrat elämässäni olen nukkunut ikkunattomassa aitassa. Siinäkin on oma viehätyksensä kesäöinä, kun muuten ei ole pimeää.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)