maanantai 3. heinäkuuta 2017

Kiitos

Eilinen päivä oli mahtava, ja kiitos siitä kuuluu puutarhassa vierailleille ihmisille. Teitte päivästä onnistuneen, voi sanoa jopa mahtavan. Iso kiitos kaikille.
 Pioneista ensimmäinen heltyi kukkaan vieraiden kunniaksi. Tämän nimettömän olen tuonut muutaman vuosi sitten Türista ja nyt se kukkii ensimmäisen kerran. Ostin kaksi taimea paikalliselta mummelilta vaaleanpunaisena pionina. Kotona jaoin taimet jotta sain neljä pionia. Tänä kesänä kahteen on tulossa kukka. Eihän tämä ihan vaaleanpunainen ole, enemmän pinkki mutta kyllä minulle kelpaa.
 Aitan museo oli auki. Aitan kulmalla oli esillä miehen traktori ja mopo joka ei ehtinyt kuvaan. Myös mattoaittaan sai kurkistaa ja ostaa taimia aitan edustalta.
 Mainospläjäys löytyi kasvimaalta. Istutin vanhaan pottaan herneitä ja pesuvatiin salaattia Kekkilän luomutuotteilla.
 Tummanpunainen nimetön tähtiputki oli päivän kuvatuimpia ja kysytyimpiä. Harmitti ettei se ole ehtinyt tehdä vielä siementaimia, niitä olisi ostettu vaikka ja kuinka.
 Myös akileijat herättivät keskustelua ja ihastelua.
 Matala törmäkukka ihastutti itseäni. Pieni kasvusto on kasvanut hurjasti ja on jo oikea mätäs.
 Ruusu "Tove Jansson" ei pääse oikeuksiinsa kuvissa. Sen terälehtien sisäpuolen samettia on vaikea ikuistaa.
Ängelmistä enimmäisenä kukkii arboretumin ängelmä. Voi että pidän näistä harsomaisista kukista.

Tänään maanantaina on lepopäivä, en taida vilkaistakaan puutarhaan päin, niin intensiivisesti siellä tuli vietettyä muutama päivä ennen avoimia.

18 kommenttia:

 1. Kiva, että päivä onnistui. Sääkin suosi. Meillä oli mukava päivä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää suosi, sekin oli jo ihanaa. Meidät yllätti täysin se kuinka paljon ihmisiä kävi, äidin leipoma pulla loppui kesken, kahvi sentään riitti. Sain todella paljon positiivista palautetta pihasta, se jos mikä tuntui hyvältä.

   Poista
 2. Harmitti niin kovasti, etten tänä vuonna ehtinyt koko puutarhakierrokselle. Olisin ehdottomasti tullut teille.
  Mutta kuvista saa jo inspiraatiota. Kaikki näyttää niin ihanalta.
  Levollista ja rauhallista päivää, tuon urakan jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se sama harmitti kun piti itse pihan auki. Olisi ollut pari kivaa uutta kohdetta jonka olisin halunnut nähdä, ehkä niihin pääsisi yksityisvierailulle. Ja meille ainakin pääsee, tervetuloa! Tulet vaikka hakemaan Ruuhijärven juurivesan.

   Poista
 3. Kiitos, että avasit puutarhasi. Teillä oli mahtava tunnelma ja monipuolinen anti museoineen. On aina jännittävää nähdä "tuttu" puutarha elävänä. Toivottavasti innostuit jatkamaan avoimissa suuresta urakasta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemus oli niin positiivinen että kyllä tätä on tarkoitus jatkaa, ehdottomasti jos vain ensi vuoden päivä on puutarhan kannalta sopiva. Kiitos vierailusta, olen otettu että valitsi meidät ja on harmi etteivät myyrästäjät näyttäytyneet.

   Poista
 4. Kaikkea ihanaa. Mukava päivä varmasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli, ei kaduta yhtään että avasin puutarhan yleisölle.

   Poista
 5. Varmasti oli ponnistus tuo Avoimet puutarhat. Pihasta on kitkettävä ainakin enimmät rikat ja nurmet ajettava jne. Toisaalta varmasti ihmiset ovat hyväntuulisia ja on mukavaa vaihtaa kuulumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se jonkinmoinen ponnistus oli etenkin kun ei ollut kuin yksi lomapäivä ennen avoimia. Mutta siitä selvittiin ja päivästä jäi erittäin hyvä mieli.

   Poista
 6. Kiva, että teilläki oli onnistunu päivä. Multa jäi kokonansa nimilappujen laitto, vaikka oli tarkootus ainaki kukkiville laittaa. Taimiaki olis saanu olla enemmä. Pirän ainaki muutaman vuaren tauon ja avaan sitte joskus elokuun avoomis, vaikka kokemus oli aiva erikoosen positiivine.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minulta jäi vieraskirja. Kaikkea ei vaan ehtinyt ja muistanut. Ensi vuosi on harkinnassa, riippuu vähän ajankohdasta, rippijuhlia on ensi kesälle tiedossa useammat ja ne on niin lähisuvusta ja omasta perheestä että menee muun ohi.

   Poista
 7. Kivalta kuulostaa päivä. Itsekin olen aina ollut tyytyväinen ja nyt hieman kaduttaa, etten osallistunut. Ihania kukkia ja mikä pihapiiri teillä onkaan. Minulla on tuo sama tähtiputki. Paljon kivempi kuin se haalean vaalea, mikä kyllä tekee siementaimia joka paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Minulta löytyy haalean vaalea ja eri sävyisiä vaaleanpunaisia, sellaisia risteytymiä. Tätä yhtä punaista yritän pitää erillään. Muut punaiset on vaaleiden seassa. Nyt mietin kyllä niiden siirtämistä ihan omaan paikkaan.

   Poista
 8. Ihana tuo teidän aitta. Ja mukavaa kun avoimet onnistui.

  VastaaPoista
 9. Kiva, että nautit myös Avoimista. Kaunis aittanne kiinnosti minua.
  Meillä oli kolmannet avoimet. Päivitystä tulossa tänään.

  VastaaPoista
 10. Oli kyllä kiva Avoimet puutarhat :) Kun se päivä koittaa ja juttelee ihmisten kanssa, tulee mieleen, että ihan turhaa sellainen ylenpalttinen kitkeminen ja järjestäminen. Toki onhan se kohteliasta siivota piha ja laittaa paikat kuntoon, ei rikkaruohoiselle ja sotkuiselle pihalle kukaan tule toista kertaa. Mutta ehkä vähän vähempikin olisi riittänyt. Siis itsellä. Leipomiseen keskityttävä enemmän, ettei enää pääse tarjoilut loppumaan kesken :)

  VastaaPoista
 11. On teillä ihana pihapiiri. Ei ihme, jos vierailla riitti ihastelemista.
  On ollut mukavaa lukea erilaisista pihapäivistä, sillä aika monessa lukemassani blogissa on käyty avoimissa puutarhoissa. Niin mekin teimme! Juttua löytyy blogistani. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)