lauantai 5. syyskuuta 2009

Lastenvaatteita ostamassa

Nyt on ostettu lastenvaatteita. Pojille, teiniprinsessa ostaa jo pääosin itse tai kavereiden kanssa. Kuopukselle löytyi H&M:ltä ylinnä pilkottavat sammarit ja vasemmanpuoleinen raitapaita. Lindexistä löytyi tuo turkoosi vetuketjupaita, Po.P:lta vihreäraidallinen ja oranssi paita Benettonilta. Siniset housut Prismasta. Kyllä olin pettynyt kauppojen valikoimaan. Järkyttäviä printtejä, tummia sävyjä, kertakaikkisen kamalia vaatteita meidän makuun. Minä olisin kaivannut lisää värejä, raitoja, hillittyä. Eipä löytynyt Lahden valikoimista. Entä missä on kaikki collegehousut???? Meillä ei tykätä velourhousuista eikä paksuista vuoritetuista housuista sisähousuina. Farkut taas on inhottavat ulkovaatteiden alla. Verkkareita en osta kun suostuvat pitämään vielä muitakin.
Esikoululaiselle löytyi H&M:lät vasemmalla ylinnä oleva pyjama ja mustat college-housut. Vihreäraidallinen paita on Po.P:lta, vihreä yksivärinen Benettonilta, turkoosiraidallinen on Espritin mallistoa ja kaksi alinta Lindexiltä. Pari paitaa olisin vielä ostanut, mutta kun sopivia ei ollut, niin ei sitten. Täytyy kai alkaa opetella nettiputiikkien asiakkaaksi. Asia jota en ole pahemmin vielä harrastanut.
11-vuotias sai henkkamaukkaa ja Benettonia. Ei näillä koko talvea pärjää, seuraavaksi on koluttava urheiluliikkeet. Onneksi pojalle kelpaa äidin tuomat ja ihan kaikkea ei tarvitse ostaa niin että haluton 11-vuotias raahautuu perässä.
Kuopukselle asusteita. Mustat talvirukkaset ja pipo on Reimaa, oranssit ja turkoosit välikausirukkaset Jonathania, olivat tänään -50% JesperJuniorissa. Oranssit menee siskon lapsille.
Osa muistaa varmaan kuinka kesällä palautin sen vihreän kuoritakin takaisin Po.P:lle. Nyt kävin katsomassa syysuutuudet (netissä jo aiemmin). Vihreän takin tilalle otin siniruudullisen. En tykkää ihan kympillä, mutta kaikista huonoista vaihtoehdoista tämä oli paras. Keväällä ostetut mustat Lindexin mustat ulkoiluhousut sopii hyvin takin kanssa.

Toppatakkikin tuli Po.P:lta. Housuja en vielä raaskinut ostaa, odottelen jos Lindexiin tai henkkamaukkaan tulee sopivia ja ostan sieltä. Kulutuskestävyys viime talven kokemusten perusteella oli samaa luokkaa kuin Po.P:n, mutta hintaa paljon vähemmän. Tänä kautena ei näytä värit suosivan meitä, tämäkään ei ihan mikään napakymppi väreiltään ole, mutta käy kyllä oikein hyvin ja ominaisuudet juuri sellaiset joista pidän ja jotka toimii. Vielä pitää ostaa toppavaatteet koululaisille, se onkin sitten toinen juttu se. Kumpikin mukaan kaupunkiin eri aikaan ja yksi päivä etsitään sopivaa, ostetaaan se mikä nähtiin ekassa kaupassa. Niin siinä yleensä käy. Kaikki neljä tarvitsevat vielä talvikengätkin ja asusteita lisää... Kun kerran vaatetta ei tämän suurempaa määrää tullut ostettua, niin ostaa paukautin uudet muumit. Se oli kyllä jo alkuperäinenkin suunnitelma. On nää vaan ihanat!!! Purkkeja voisi olla vielä pari lisääkin.
Mies ilmeisesti järkyttyi kaikesta niin paljon kotiin tullessani, että heitti pinon lautasia lattialle. Tuloksena 11 lautasesta viisi särkynyttä. En mä osannut olla edes suuttunut, sillä nythän pääsen ostamaan meille uudet lautaset!! Vihdoin ja viimein, niiden ikivanhojen überkamalien hajonneiden Hobbyhall lautasten tilalle.



Kun vain saisi päätettyä mitä sarjaa ostaisi? Jotain halpaa? Lapset pieniä ja hajottavat, tai mies hajoittaa. Vain Arabiaa? Auttakaas ja kertokaa mitä teiltä löytyy?





15 kommenttia:

  1. Ettet vaan voidellut niitä lautasia yltä päältä rasvalla... Haistan palaneen käryä ;) tse olen ihastunut Arabian vanhempaan mallistoon ja Fidalta löysinkin niitä kasan edullisesti. 4,20/kpl. Antiikkiliikkeessä samaisista lautasista pyydettiin 15e.

    VastaaPoista
  2. kivoja ostoksia! meille on tulossa tuo sama popin talvitakki esikoiselle, ei vain ollut vielä tullut liikkeeseen, mutta on jo varauksessa. näytti kuvassa ihanalta!

    VastaaPoista
  3. Kivoja ostoksia =)Nuo muumit on hauskoja.

    Meillä on ihan kauheen tylsät lautaset, valkoista Teemaa. Mä olen ihan kyllästynyt niihin.
    Ostin keittolautasiksi Kermansaven sellaisia vaalean vihreitä lautasia Primasta, ne on kivoja, ja haluisin ostaa matalat lautaset kanssa. Mutta eipä taida raaskia, kun on nuo Teemat tuossa...plääh.

    VastaaPoista
  4. Hih :) Meillä Arabiaa ja sitten CM:n euron lautasia sekaisin. Hintaa kun ei kukaan muista katsoa, kun lautaset lentää. Meillä on pojasta alkaen kaikki lautasen rikkojia... ja lasien. Eikä ole tarvinnut edes heittää seinään asti.

    Anyway, kivat nuo Po.p:n takit mun silmissäni. Syksyisin on kaupoissa tummaa ja harmaata ja tummanvihreää. Collegehousuja ajattelin ostavani pojalle 'osta3/maksa2'-setin, löysin yhdet oikean kokoiset ja siihen se jäi. Ostaminenkin. Ottaa oikeasti päähän, että kaupassa on kamaluuksia ja jos joitain voisi käyttää, niin saa rynniä heti putiikkiin ja ostaa sen tyhjäksi. Siis, missä Neuvostoliitossa me asutaan, kun ei kaupassa ole tavaraa.

    VastaaPoista
  5. Pirpana: Kyllä tuo ihan omin voimin heitti ne maahan :D

    Poikien äiti: Talvitakki oli kuopuksen päällä kyllä hyvännäköinen täytyy myöntää.

    Hansu: No sehän se, mä toivon ettei mies muista mitä lautasia meillä on muissa kaapeissa. Muuten jää uudet hankkimatta.

    Shaoli: Markettilautase olis varmana se fiksu valinta. Lindexin collegehousuja katselin, mutta niistä puuttuu meidän poikien ehdoton vaatimus, taskut. Mä katselin monessa kaupassa, että kutakin vaatetta tilattu 1kpl per koko. Että kiva jos pitää vaikka mennä vaihtamaan, niin todennäköisesti samanlaista et enää saa. Arrrrgh!!

    VastaaPoista
  6. meidän lautaset Egoa ja velourit taskuttomina Lindexiltä, kivoimmat collegehousut NameIt, taskuttomia. Esim. Minymon veloureissa meilläon taskut; mutta mihin 2-vuotias niitä tarvitsee???

    VastaaPoista
  7. Suosittelen arabian 24h:ta arkiastioiksi ;) Meillä on valkeaa ja tummaa ruskeaa sekaisin, ovat perusmallisia ja käyvät helposti kaikkien muidenkin astiasarjojen kanssa. Meillä ei ole ikinä mennyt yksikään lautanen rikki :)

    VastaaPoista
  8. Vautsi mikä ostosreissu =)

    Meillä on V&B:n lautaset. Piti ostaa parempi- ja arkisarja mutta totesin että ei riitä tila kahteen astiastoon. Ostimme siis yhden sellaisen joka sopii niin juhlaan kuin arkeenkin. V&B:n Flow sarja on kyseessä. Aterimina Hackmannin Artic-sarja.

    VastaaPoista
  9. Anonyymi: Meidän pojat, 3v ja 5v tarvitsee ehdottomasti ne taskut. Niissä pidetään ne omat leikkiavaimet, kännykät, pihalta löydetyt aarteet, pikkuautot ja kymmenen muuta tärkeää juttua :D

    Heidi: Mun täytyy nyt uskaltaa sanoa, että 24h ei ole ihan mun suosikkiastiasto. En tiedä mikä siinä on. Taidan olla enemmän Teema-ihmisiä vaikka sitäkään en meille halua.

    Anana: No yksi astiasto saisi meilläkin olla, nyt on ihmeellistä sekalaista, on vanhaa ja uutta. Joskus toivoiskin että hajoais kaikki kerralla. No ei ehkä ne vanhat Arabiat :)

    VastaaPoista
  10. Oi upeet nuo muumi astiat! noissa kyllä tuo musta-valkoinen toimii. Saatan sortua. ;)

    Kivoja ostoksia muutkin, tuo Po.pin takki näyttää hauskalta. Oliko sitä muussa värissä?

    VastaaPoista
  11. Mia: Ruudullista takkia oli myös punaruudullisena, talvitakkia oli yksivärisenä, muistaakseni tummansinisenä ja punaisena.

    VastaaPoista
  12. Kivoja ostoksia, samaa tyyliä suosin minäkin pojalla. Harmittaa, että täällä ei ole Po.P:ia, tykkään tuosta heidän vihreästä ja nuo takitkin kelpaisivat oikein kivasti.

    Meillä on arkiastiat valkoista teemaa. Niin tylsää ja tavallista mutta sitä on helppo yhdistää kaiken muun kanssa ja sitä pystyy aina täydentämään, kun ei varmaan ihan heti poistu tuotannosta.

    VastaaPoista
  13. Monella tutullani, jotka myös keräävät muumeja, on myös paljon teemaa, sillä niitä voi kätsysti yhdistellä. Valkoinen on minusta ihan peruskaunis arkikäyttöön, mutta siinä näyttävät myös juhlavammat asetelmat parhaimmalta! Itselläni on monenlaista markettikamaa arkikäytössä (voisinko lainata miestäsi tänne hiplailemaan niitä?) ja sitten W&B Villa Medici ja apilanlehden Rosinan kissat vähän juhlavampaan käyttöön. Tuota Villa Medici sarjaa ei enää valmisteta, ja olenkin ihan hermoheikko laittaessani niitä käyttöön sillä tilalle on vaikea tai mahdoton saada uutta. Siksi on tuo toinen juhlakalusto.

    VastaaPoista
  14. Meillä ainakin uskalletaan käyttää ihan Arabiaa; tosin valitse mieluiten sellainen sarja, johon saat ostaa lisäosia sitä mukaa kuin miehesi sormet spasmaavat - tai ne tenavat tosiaan vahingossa rikkovat ;) Eihän se oo kuin maallista... plus meillä ei ole neljään vuoteen tenava rikkonut ainuttakaan astiaa, äiti kyllä on, ja mummi kyläillessään, ja eno, ja kaverikin...

    VastaaPoista
  15. Ihanat Muumit! Sama satsi ilmestyy meille syksyn aikana. Olen nyt ostanut vain mukin ensihätään. Ovat niin ihania, että kaikki olisi mielellään saatava!

    Meillä on valkoisia Teema-lautasia, joita on usein marketeissa tarjouksessa. Parempina pyhälautasina on Arabian Arcticat, joiden yksinkertaisen selkeä muotoilu miellyttää. Niihin on helppo yhdistää muita, eri sarjaa olevia astioita.

    Hyviä astioita ovat myös Ikean 365+-astiat, joiden hinta ja laatu ovat kohdallaan. Ovat kivan näköisiä,ja vaihtoehtoja on niin väreissä ja koossa. Kun hinta ei päätä huimaa, niin ei harmita hirveästi, jos niitä syystä tai tosesta rikkoutuu! Voisin suositella näitä arkiastioiksi.

    Ystävällisin terveisin: Kristiina

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)