perjantai 29. kesäkuuta 2018

Vihdoinkin

Muutama viikko tästä eteenpäin vietetään lomapuuhissa eli vain ollaan. Mitä se oleminen sitten on, niin ei suinkaan mitään sohvalla lokoilua. Sunnuntain Avoimiin Puutarhoihin alkoi viime hetken valmistautumiset. Sateen takia en päässyt tänään puutarhaan mutta etukäteen olinkin suunnitellut tälle päivälle siivousta ja muuta sisäpuuhaa. Pihalla tein vain pienen kierroksen katsomassa tekikö myrsky tuhoja. Vettä saatiin vuorokaudessa peräti 40mm.
 Kuvat on kuvattu aiemmin tällä viikolla, kamera sai levätä tänään. Rosa 'Pohjantähti' aloittelee kukintaansa.
 Ohikulkumatkalla ojasta pelastettu palavarakkaus on kasvanut parissa vuodessa kivasti kokoa. Väri on todella voimakas vaan kyllä maailmaan ja puutarhaan väri mahtuu.
 Oman pihan lakoilla on herkuteltu eilen ja tänään. Tosin ei viidessä marjasta paljoa syötävää ollut. Hyvä alku se on omalle lakkasuolle.
 Muistatteko alueen josta suunnittelin siirtää kirjavalehtisen syreenin pois. Meni suunnitelma uusiksi ja jätin syreenin kasvamaan, se näkyy huonosti marjaomenapuun takana kuvassa vasemmalla. Sen sijaan siirsin etualalla kasvaneen syreenin pois. Syreenin piti olla 'Moskovan Kaunotar' mutta ei se sitä ole. Siirretty syreeni olisi kasvaessaan jättänyt perennat liian varjoon. Multaan on istutettu muun muassa pioneja, vaaleanpunaista ukonhattua, harjaneilikkaa, kerrottua arovuokkoa, esikkoja, valko- ja sinivuokkoja ja kurjenpolvia. Pieniä vielä kaikki mutta siitä vahvistuvat ajan kanssa.

Pois kaivettu syreeni pääsi kokeilemaan kasvua arboretumissa. Varmuudeksi laitoin syreenin tukeen jotta nykyisin voimakkaana puhaltavat tuulet eivät sitä kaataisi. Syreenin vieraan laitoin peräkonttikirpparilta hankittua iiristä. Kuvassa Alma tutkii työnjohtajana lopputuloksen kestävyyttä. Hyväksyntä tuli.

Huomenna on leipomispäivä kahvilaa varten. Arvilan kahvilassa on tarjolla suklaakakkua ja vaniljakastiketta ja valkosuklaista karhunvadelmajuustokakkua. Vielä pohdin teenkö keltaisista vadelmista vadelmapiirakkaa. On niin hankala tietää paljonko väkeä on tulossa.

14 kommenttia:

 1. Voi miten ihanaa olisi päästä käymään ja katsomaan puutarhaasi! Onnea ja menestystä sunnuntaille, tarjonnat kuulostavat herkullisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, jos liikut näillä seuduilla niin olet tervetullut yksityisvierailulle!

   Poista
 2. Nam, kuulostaapa herkulliselta. Onnistunutta huomista päivää! Toivottavasti sää suosii ja on paljon iloisia kävijöitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti on kaunis ilma, hellettä ei tarvitse olla, kunhan ei sada.

   Poista
 3. Mitä herkkuja! Toivotaan paljon vieraita ja hienoa säätä! Me jätämme nyt ki. tapahtuman väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu. Mietin että joka toinen vuosi voisi olla hyvä osallistumisrytmi, kunhan nyt nähdään paljonko vieraita on tänä vuonna.

   Poista
 4. Sään mitääs olla hyvä. Se tiätää toivottavasti palio viaraalioota.
  Voi mikkä tarijoolut, nam, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa säätä on tiedossa, ei liian kuuma eikä pitäisi sataa. Toivottavasti kaikissa avoinna olevissa puutarhoissa käy runsaasti vieraita.

   Poista
 5. Kivaa avointen puutarhojen päivää.

  Pelkästään jo nuo herkut herauttavat veden kielelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tässä vielä odottelen viimeisen juustokakun jäähtymistä jotta saan sen jääkaappiin.

   Poista
 6. Mukavaa puutarhapäivää ja jos joku loppuu, niin loppuu ja jos on liikaa niin laittaa pakkaseen! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, loppumiselle ei voi mitään ja pakastimeen laitan jos jää sillä viikon päästä on keskimmäisen pojan rippijuhlat, joihin pitäisi kuitenkin leipoa.

   Poista
 7. Voi, multa on kirkkaanpunainen palavarakkaus hävinnyt. Juuri tänään katselin, kun naapurilla oli se ja harmaamalvikki viereikkäin, että miten ihana väripari. Pakko saada uusi alku jostain.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)