sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Pioniähky on alkanut

Nyt on pionitykitystä joka tuutista. On punaista pionia, valkoista pionia, kerrottua pionia, kaksiväristä pionia, puuvartista pionia, kiinanpionia, ja vaikka ja mitä, variaatioiden määrä on valtava. Itse liityn tykittäjien seuraan, pionikausi on alkanut.
 Kuolanpioni aloitti ja lopetti,  seuraavaksi kukkii vuoripioni. Tämä on se, jonka ostin tummanpunaisena. Olin kiljua riemusta kun näin viime kesänä ensimmäisen kukan. Niin herkän kaunis pioni, väri täydellinen. Nuppuja on kaikkiaan viisi ja eiköhän kukkia tule sama määrä.

 Kukinta tällä pionilla on nopeasti ohi, onneksi olin tänään kotona ja sain kuvattua pionini ensimmäisen avautuneen kukan.
 Vaaleanpunaisella jatketaan, onhan se puutarhassa lempivärini. Tämä on nimetön Virosta tuotu pioni. Tekee vaaleanpunaisen kerrotun kukan. Kukassa on uloimpien ja sisempien terälehtien välissä vaaleampi kerros terälehtiä. Niin erityylinen kuin ekojen kuvien pioni mutta ei tästäkään voi olla tykkäämättä.
Pionit eivät tunnu kärsineen kuivuudesta juuri ollenkaan. Tosin tottakai on luvassa sadetta kun pionien kukat ovat parhaimmillaan. Mutta nautitaan silti, puutarha ja pionit kaipaavat vettä.

19 kommenttia:

 1. Pionit on niin ihania! Kun omia ei vielä ole, kierrän koiralenkin naapurin pihan ohitse ja ihastelen siellä kasvavia pioneja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosikausia paikoillaan kasvaneet pionipensaat on upeita. Omani ovat kaikki vielä nuoria mutta kyllä niihin silti kukkia tulee ja ihailtavaa riittää.

   Poista
 2. Ihanat pionit! Olen yrittänyt kastella ainakin uusinta viime syksynä istutettua, jotta se ei kuivata nuppua, joka on kai ainokainen. Muut vanhemmat pionit eivät totisesti näytä kärsivän ollenkaan.
  Ihanaa, kun blogeissa mennään samassa tempossa, on niin hauskaa, kun eletään narsissikautta ja pionikautta ja milloin mitäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionikausi menossa blogeissa. Huomenna pitäis tulla taivaalta vettä, jätin tänään kastelut väliin. Tuoreita istutuksia on hyvä kastella, ne minullakin ovat saaneet vettä.

   Poista
 3. Pionien juhlaviikot ovat tosi ihania, pionit vain ovat minun rakkauskukkiani ollut lapsesta asti! Yritin tehdä kaikkia poppakonsteja sateen saamiseksi, no varmin konsti on pionien kukinta, silloin ainakin sataa ainakin vähän, joskus liikaakin, toivottavasti kaatosadetta ei ainakaan tulisi eikä niitä ukkosmyräköitä.

  Mukavaa Juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionien kukinnan myötä sade on varmaa! Huomiseksi sitä on luvassa näiden rakkauskukkien kiusaksi.

   Poista
 4. Kertakaikkisen ihania pioneja. Ei niitä turhaan sanota puutarhan kaunottariksi. Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Kiitos samoin, mukavaa juhannusviikkoa.

   Poista
 5. Ihanaa tykitystä on ollut katsella useissa blogeissa kun itsellä on kaikki vielä toivottavasti ensi vuonna edessä, meinaan kun kaikki läheskään ei kuki vielä. Ovat vielä pieniä tai muuten kärsineitä .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus pionien kukintaa saa odottaa sietämättömän pitkään. Osa taisi kärsiä sateista viime vuonna.

   Poista
 6. Upeat pionit! Täällä juhannuspioni kukkii parhaimmillaan, muut raottavat nuppujaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannuspioni minulla on haaveissa, se puuttuu puutarhasta.

   Poista
 7. Upeita kaikki!
  Meillä odotellaan vielä hetki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottavan aika voi olla pitkä, toivottavasti saat nauttia kukinnasta pian.

   Poista
 8. On ne niin kauniita! Jotenkin on ihan käsittämätöntä, miten pioni vuosi vuoden jälkeen kehittää noin komeat kukat. Ei niihin kyllästy. Ei luonnossa eikä blogeissa. Oikeastaan tässä pionikuvien katselussa on vain yksi seuraus; päässä alkaa heti surraamaan, mitkä kaikki kaunottaret pitää saada omaan pihaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs se, alkaa tehdä mieli ihanuuksia kun tarpeeksi katselee niiden kuvia.

   Poista
 9. Toivottavasti ei tarvitse vaihdella pionien paikkaa, niitä on tullut sen verran useita hankittua ja pieninä taimina tulee istutettua ehkä vääriin paikkoihin. Mutta väärä tai oikea, kukkikoot missä vaan, on ne niin upeita. Valkoista haluaisin lisää.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)