keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Vain tekemällä saa valmista

Viime kesänä pihaan tuotu tiilikasa on siinä edelleen. Tai nyt kasoja on useampi, on kolme lavaa putsattuja tiiliä ja keskellä iso kasa tiilimujua, laastia ja liian pieniä tiilen kappaleita.
 Tänään tajusin, upsista vaan, pojan valmistujaiset on toukokuussa. Siihen mennessä olisi ehkä kiva saada tämä kasa pois pihan paraatipaikalta. Vai laitetaanko vieraille työkalut käteen ja naputtelemaan tiiliä puhtaaksi?
 Asian eteen tein sen verran että kaivoin kasasta putsattavia tiiliä erilleen. Heti kun pihalla tarkenee istua jonkun jakkaran päällä alan putsata tiiliä. Mujukasa jää, sille ei voi mitään, mutta lavojen päällä olevat putsatut tiilet voi viedä aitan taakse piiloon jos aika riittää.
 Työn lomassa pitää muistaa huilia. Jalon kanssa ihmeteltiin yhdessä kevään krookuksia. On noita valjun liiloja ja
 kunnon liiloja, keltaisia ja valkoisia. Keltaisia haluan lisää, erottuvat näin keväällä parhaiten.
Kylmästä huolimatta ensimmäiset narsissit ovat kasvattaneet vahvat varret. Viime vuonna nämä kukkivat tuskin ollenkaan, nyt uskallan odottaa hyvää kukintaa.

Mutta nyt takaisin hommiin, pieni osa pihaa on vielä haravoimatta ja sen ajattelin saada valmiiksi tänään. Koko pihaa en haravoi, esimerkiksi arboretum jää haravoimatta koska siellä ei ole lehtiä, pelkän nurmikon takia en viitsi haravan kanssa huiskia.

21 kommenttia:

 1. Oi kuinka ihanat krookukset. Värillä ei ole keväällä väliä - jokainen ilahduttaa. Jos tiilimurenakasa häiritsee silmää, niin vedä vihreä pressu päälle juhlien ajaksi :)

  En minäkään kaikkea lähes hehtaarin puutarhasta haravoi - nurmi kasvaa pikavauhtia läpi ja päältä ajettava leikkuri imee mennessään loput satunnaiset töryt mukaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki krookukset ilahduttaa :) Joka vuosi laitan niitä lisää, osa nousee ja osa ei. Pressu on vedettävä yli tai sitten kasa saa jäädä muistuttamaan että talossa tehdään töitä puutarhassa.

   Nurmikko kasvaa liiankin nopeasti. Nyt jo katselin että vihreää alkaa työntymään ruskeiden korsien joukosta.

   Poista
 2. Ihania krookuksia, niitä pitää laittaa minunkin lisää syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan pienen määrän lisää joka vuosi, ensi syksynä voisin keskittyä vain keltaisiin.

   Poista
 3. Teillä jo kukat kukkii!Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookukset kukkivat jo, samoin kevätkurjenmiekat. Lumikelloja vielä odottelen.

   Poista
 4. Urakkaa riittää naputtelussa. Aikoinaan tein pienen grillin vahnoista tiilestä ja pistin silloin murkkuikäisen poikani naputtelemaan laasteja pois. Homma hoituikin hyvin ja grilli tuli tehtyä.( en siis muurannu, vaan ladoin tiilet paikoilleen.) Olisin tarvinnut vielä pari tiilen puolikasta ja menin hakemaan niitä pojaltani, joka oli hakannut ne murusiksi. Kun kyselin syytä, niin hän kertoi leikkineensä vankia! Lucky Luket oli luettu tarkkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naputtelu on ihan kamalaa. Onneksi en tiennyt mihin ryhdyin kun tilasin tiilet pihaan. Olisi jäänyt tiilet ottamatta.

   Poista
 5. Tekemällä asiat edistyvät enemmän kuin haaveilemalla. Toukokuu on nyt niin lähellä ja säät ovat tälläiset. Toukokuussa on minulla paljon tekemistä, olisin mielelläni jo huhtikuussa tehnyt hommia sulan maan kanssa. Takapihalla on vielä rutkasti routaa. Kiireinen toukokuu tulee tänäkin vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveilu on niin kivaa, etenkin jos vaihtoehtona on siistiä tiiliä. Toukokuusta on tulossa kiireinen jos sää on näin kylmää vielä pitkään.

   Poista
 6. Mitäs noista tiilistä rakennat? Isot narskujen alut siellä jo, meillä vasta vähän pilkistää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiilit tulee uuden kasvihuoneen taustaseinäksi. En tiedä onko niitä vieläkään riittävästi. Näen jo painajaisia putsaamisesta :D

   Poista
 7. Tiiliä näyttää sielläkin piisaavan. Toivottavasti säät alkaa lämpenemään niin pystyy paremmin aloittamaan tiilien putsauksen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiliä riittää mutta kyllä niitä meneekin jos kaikki unelmani toteutuvat.

   Poista
 8. No onpas sulla urakka. Minuakin jäi askarruttamaan, että mitä sinä niistä teet ja mistä olet ne hankkinut. On huikeaa, että hyödynnetään entinen, eikä olla aina uutta ostamassa. Meilläkin on entinen omistaja jättänyt nurkkiin vaikka mitä. Osan voi aina hyödyntää. Kaatopaikalle vietäväksi menevä tavarakin maksaa maltaita. Sen me ollaan huomattu, kun ollaan jouduttu sitäkin tekemään aika paljon. Mutta krookukset kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiilet saatiin eräältä purkutyömaalta, tuli kuorma-autolla pihaan. Kunhan tiilet on putsattu niistä aletaan rakentamaan kasvihuoneeseen taustaseinää pohjoisen puolelle. Minä tykkään hyödyntää jo olemassa olevaa ja vanhaa. Ja tämä on ainut keino saada aitoa vanhaa tiiltä. Uudet on liian tasaisia.

   Poista
 9. Onhan tuossa ahkeroitavaa. Hyvin olet jo saanut valmiiksi.
  Upeat krookukset, keväiset ja piristävän vahvan väriset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä puuhaa. Eikä putsaamista voi tehdä kuin pari tuntia, sitten on kädet ihan tohjona.

   Poista
 10. Näyttääs olevan tiilikasa kuitenki jo voiton pualella. Loppupuristusta vaille valamis. Putsaus on tosi hirasta, joitaki tiiliä oon ittekki putsannu.
  Ja ihanat krookukset, kevään tuajat jo kukkii nua hianosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiton puolella ollaan, huh. Krookukset on ihania, syksyllä täytyy taas laittaa lisää.

   Poista
 11. Me ollaan myös usein mietitty lasten synttäreitä jollakin teemalla kuten 'remonttivaatteissa' tai 'ota oma vasara mukaan'.

  Keltaiset krookukset ovat kyllä keväällä kauneimpia ja näkyvimpiä. Niitä lisää ehdottomasti.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)