torstai 6. huhtikuuta 2017

Kauden ensimmäinen puutarhapäivä

Pääsin tänään ajoissa töistä. Siihen yhdistettynä jääkaapissa valmiina odottava ruoka ja aurinkoinen sää tiesi sitä että minua ei sisätiloissa näy. Nypin perennapenkkejä puhtaaksi, pikkaisen haravoin, keräsin risuja ja kiertelin puutarhaa ympäri. Vielä ennen pakollista sisälle tuloa (koska tulee pimeä) päätin aloitella tulevaa rinnepuutarhaa. Nyt lonkat ilmoittavat että rauhallisemminkin voisi ottaa. Se varmaan liittyy samaan asiaan kuin että lapion paino tuntui kasvaneen talven aikana.
 Jalo viihtyi ulkona saman ajan. Kaikki pienet jo liikkeelle lähteneet ötökät piti tutkia.
 Minä en tutkinut ötököitä mutta melkein olin Jalon tavoin nenä maassa kiinni piippoja etsien. Ensimmäiset krookukset eivät ole enää piippoja vaan ihan oikeita kukkia.
 Ja vaikka minä niin huolella laitoin viime vuonna ylös kaikki sipulikukat mitä ostin niin pyykkikalliolta nousee esiin mysteerikukka. Tämän tietoja ei löydy, ei mistään. Olisikohan joku narsissi?
Lumet ovat kaikki sulaneet mutta viime päivien sateet ovat tehneet sen että puutarhassa on märkää ja mutaista. Vain kuivemmista rinteistä voi haravoida. Toisaalta sade on paras roudan sulattaja, en pane sitä pahaksi. Perennapenkit on nyt kaikki siivottu luumulehtoa lukuunottamatta. Tästä lähtien luumulehto on siivottava jo syksyllä sillä piippojen takia en voi mennä tuonne kävelemään yhtään.

Toivottavasti viikonloppuna on yhtä hieno sää. Rinnepuutarha pääsi hyvään alkuun ja haluan jatkaa sitä heti koska intoa riittää.

14 kommenttia:

 1. Kuulostipa kivalle tuo puutarhakauden avaus! Minäkin yritin aamulla, edes kanervaruukut tyhjentää vaan olivat osa ihan tönkköjäässä. Kovaa vauhtia lumi ja jää hupenee meidänkin pihalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät etenee hyvää vauhtia. Maa on vielä meillä ihan jäässä.

   Poista
 2. Houkuttelevan lumetonta. Meillä vielä lunta ja jäätä riittää. Ja paljaatkin paikat on niin märkiä, ettei vielä hetkeen pääse haravoimaan. Piippoja voi sentään jo vahdata sydämensä kyllyydestä ja se vasta onkin mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Märkää on vielä, kaikki nurmikot rinteitä lukuunottamatta. Mutta kyllä se tästä kuivuu ja lämpenee.

   Poista
 3. Mä oon vanuttanut perennapenkkien suorimista. Oon aatellut, että ne heinät suojaa yöhalloilta, jotka meillä on kovat. Haravointia olen aloitellut. Ihanan tehokas olet ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun perennojen siivoaminen on yksinkertaista, katkon varret penkkiin tai suurimmat vien pois. Roskien päälle kerros multaa tai turvelantaa ja se on siinä, kasvavat kasvit peittävät näkymän yllättävän pian.

   Poista
 4. Oletko ikinä istuttanut kevätlumipisaraa? Mietin, että miltä se näyttäisi, kun se puskee maan pinnalle. Kuulostaa kivalta illalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain lumipisaraa olen istuttanut pari vuotta sitten mutta en tuohon. Narsissia epäilen koska on tulossa kaksi kukkaa yhteen varteen. Oisko jopa perunanarsissi?

   Poista
 5. Talven mittaan patoutunut puutarhaengeria pääsee valloilleeen lumien suletttua! Tästä eteenpäin on vihertyvää - voi jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patoutumat on tässä vaiheessa valtavat :D

   Poista
 6. Mukava puutarhatuokio sinulla ollut :) Toivotaan ihanaa, aurinkoista viikonloppua. Mahtavaa kun intoa riittää, pian on kaikki hommat tehtynä sinulla. Kunto kohenee nopeasti. Valitettavasti en tunnista tuota pikkuista kukkaa, mutta eiköhän se pian kuki jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunto kohenee nopeasti, muutaman viikon päästä jaksaa heilua lapion jatkona ihan eri lailla.

   Poista
 7. On se kevätlumipisara. En tiedä itsekään, miten sellainen on omaan kukkapenkkiin ilmestynyt, en tunnusta istuttaneeni. Olisiko sipuli tullut ehkä jonkun Türin ostoksen kylkiäisenä, koska sullakin on samanlainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks me saatu jotain kylkiäisiä viime vuonna? En enää yhtään muista mitä ne oli ja minne istutin. Mutta en kyllä laita kevätlumipisaraa pahitteeksi.

   Poista

Kiitos kommenteista :)