torstai 27. huhtikuuta 2017

Lidlin ruusuista ja kevättä

Istutin vaaleanpunaisen, Lidlistä ostetun köynnösruusun rosarioon. Kaivoin ensin ison kuopan, maa on siellä jo aivan sulaa. Sen jälkeen avasin ruusun paketin. Ja onneksi mursin ruusun juuripaakun mullat, sillä juuret olivat väännetty täysin kaksinkerroin pakettiin. Oikaisin juuret varovaisesti ja istutin taimen maahan. Tämä vain vinkiksi että tarkista aina juuret. Itse en välttämättä muista joka kerta ja sitten ihmettelen miksi taimi ei kasva.
 Talon edustalla alkaa seuraavaksi kukkia posliinihyasintti. Ihan kuin näitä olisi tullut pari lisää viime keväästä.
 Posliinihyasintit kasvavat samassa penkissä kuin muutkin keväät ensimmäiset kukkijat. Tämän istutuksen ohi kuljetaan joka päivä enkä pääse kotiin näkemättä sitä. Siksi siinä on suuri määrä ensimmäisenä maasta ponnistavia sipulikukkia. Väreillä ei ole mitään logiikkaa, kunhan kukkii.
 Samassa penkissä on nousemassa hyasintti "Woodstock", ne ovat puutarhassani lähinnä yhden kevään iloja mutta istutan silti joka vuosi.
 Viime vuoden toukokuussa ostin taimipäiviltä valkoisen siperiankurjenmiekan. Se näyttää olevan hengissä. Uskaltaisikohan odottaa kukintaa jo tänä vuonna?
Pioneja olen kiertänyt kuin kissa kuumaa puuroa. Joko näkyy piippoja? Ja näkyyhän niitä. Tämä Pionien koti-taimistolta hankittu punainen jokeripioni puskee maasta useamman piipon voimin. Ostin näitä kaksi ja kumpikin on hengissä. Lajikkeensa selvinnevät sitten kun joskus kukkivat.

Kuvat antavat kevään etenemisestä ihan väärän kuvan. Kymmenen minuuttia kuvien ottamisen jälkeen alkoi sellainen raekuuro että kipitin suosiolla taloon sisälle. Päivän puutarhapuuhat olivat sen myötä näissä kuvissa.

7 kommenttia:

 1. Voi miten kauniisti sipulikukkasi jo kukkivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa niitä nousee. Joka päivä on sentään pieniä ilonaiheita.

   Poista
 2. Mutta kukkiihan teillä jo kevätsipulit - kevättä se silloin on rakeista huolimatta. Säät on olleet yllätykselliset ja vaihtuneet tiuhaan. Vielä kun lämpenis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon jo kukkii, odotan malttamattomana tulppaaneja, narsisseja ja varjoliljoja. Lämpöä tarvittaisiin. Säälittää linnunpoikaset pesissään näin kylmällä.

   Poista
 3. Meillä ei voi ku haaveella tuallaasesta kukkarunsauresta. Muutama krookus kerkes kukkaha. Ny niitei lumen alta näy.

  VastaaPoista
 4. Kevään edistyminen on samakaltaista meilläkin: jotain alkaa sataa hetkessä.
  Minustakin on parasta, että kevään ensimmäiset kukkijat ovat siellä, missä ne näkee aina tullessaan ja mennessään.

  VastaaPoista
 5. Pihassamme posliinihyasintit lisääntyvät vuosi vuodelta, vaikka muut sipulikukat taantuvat. Kiva niin, koska on tosi aikainen kulkija ja katoaa sitten muun kasvuston joukkoon.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)