maanantai 17. huhtikuuta 2017

Kevät etenee

Hitaasti mutta etenee kuitenkin. Tänään oli erityisen kylmää. Sormet jäätyivät pienen puuhastelun jälkeen ennätysnopeasti. Niinpä päivän puuhana oli kantaa niityltä kaksi kiveä rinnepuutarhaan ja sen jälkeen ihan vain huhhailla eri puolilla pihaa.
 Rohtovirmajuuri tekee komean viininpunaiset alut hyvin aikaisin keväällä. Kasvaessaan kasvi ei ole näin punainen.
 Tämän kasvin nimeä en muista. Pää lyö ihan tyhjää. Siitä huolimatta ilon aihehan tuo on, ei välitä kylmästä eikä kalseasta säästä vaan aikoo kasvaa ja kasvaa.
 Akileijan koristeelliset lehtiruusukkeet ei hätkähdä edes pientä pakkasta. Tämä vaalean vihreä ruusuke kuuluu nimettömälle punavalkoiselle akileijalle. Emokasvi on hävinnyt mutta onneksi näitä siementaimia on. Akileijojen lehtikirjo on mahtava, näin vaaleasta aivan tummaan ja kaikenlaisia siltä väliltä.
Rosarion ruusuja olen seurannut tarkasti. Nyt näyttää että kaikki ruusut on hengissä. Pahiten pelkäsin kirjoapteekkarinruusun rosa mundin menehtymistä mutta vaikuttaa että sekin on hengissä. Kuvassa on puistoruusu rosa "John Cabot" jossa on jo komeat punaiset silmut.

Ensi viikon työnä on soitella saisimmeko samasta paikasta turvelantaa kuin viimeksi. Pari peräkärryllistä voisi hakea ja levitellä kasveille.

14 kommenttia:

 1. On tosiaan kylmää. Ajatella että parin viikon päästä on toukokuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tunnu yhtään sitlä että parin viikon päästä on vappu. Silloin on monena vuonna tehty perunamaa, ei onnistu tänä vuonna.

   Poista
 2. Kylmää on. Ja osassa pihaa maa ihan jäässä. Minulla alkaa vastapainona mennä esikasvatusten kanssa överiksi, kun ei pysty kaikkea tekemään ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan jäistä on meilläkin. Yritin vähän kitkeä niin ei siitä tullut vielä mitään.

   Poista
 3. Onnea 'John Cabot' ruusun talvehtimisesta! Jos vain raaskit leikata kolmanneksen latvasta pois, niin saat runsaammin kukkia. Tämä 30%:n sääntö oli mulle uutta, lisempää voi lukea http://www.ruususeura.fi/a-suomi/artikkelit/koskinen/koskinen-leikkaaminen-1.html

  Uusi kuu syntyy 28.4, jolloin kelien pitäisi muuttua. Eihän tämä voi kuin alkaa lämpenemään... kai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusulle on vielä istutusleikkaus tekemättä koska se on loppukesästä istutettu. Ajattelin että kestää talven paremmin leikkaamatta. Muutkin viime vuonna istutetut ruusut pitää leikata jotta tuuheutuvat. Toivotaan että toukokuu on huomattavasti lämpimämpi kuin huhtikuu.

   Poista
 4. Pitäisi tehdä pihalla erinäisiä puutarhanhuoltojuttuja, mutta ei vielä oikein pysty. Ihmeellisen kylmää on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maa on jäässä eikä tarkene. Tänään yritin haravoida mutta lehdet olivatkin jäätyneet maahan kiinni.

   Poista
 5. Kylmää riittää. Onneksi pienet kasvinalut tuovat toivoa tulevasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on näitä pieniä alkuja ja lupaavan vähän talvivaurioita.

   Poista
 6. Hyvin kylmä on ollut meneillään oleva huhtikuu, mutta onneksi pihaa ja kukkapenkkejä on jo voinut hieman siistiä talven jäljiltä koleudesta huolimatta.
  Lämpöä odotellessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut todella kylmä huhtikuu. Aamulla kun heräsin oli pakkasta -6 astetta. Lämpöä odotellessa :)

   Poista
 7. Täällä vähän samat fiilikset, näpit jäässä haahuilin minäkin pihamaalla ja lähinnä siivoilin roskia pois.
  Tänä vuonna on ruusut selvinneet talvesta, viime talvena multa kuoli tosi monta ruusua ja kärhöä. On aina ilo kun huomaa uudet alut ja kylmyydestä huolimatta ne vaan jaksavat maasta punnertaa!
  Josko tämä kylmä kevät tietäisi meille lämmintä ja ei niin sateista kesää?
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta kuoli viime talvena kolme ruusua, nyt näyttäisi ettei mennyt yhtään. Tänne passaa lämmin ja vähäsateinen kesä:)

   Poista

Kiitos kommenteista :)