sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Kevätlumipisara, virvalilja ja monta muuta kevään merkkiä

Perjantaina näin kevään ensimmäiset peipposet lintulaudan alla. Ei mennyt kuin tähän päivään niin pihassa hypähteli ensimmäinen västäräkki. Enää ei puutu kuin pääskynen niin kesä on täällä.

Aamun kierros pihassa kertoi kevään etenevän vaikka omasta mielestä kovin jähmeästi.
 Pyykkikallion kasvi oli kuin olikin kevätlumipisara kuten blogista Vaalean vihreää arveltiin. Ystävän kanssa pohdittiin, että mistä se on voinut tulla ja tulimme tulokseen että viime keväänä Türista. Joko ostoksena tai kaupanpäällisenä, siinä kohtaa kummankin muisti lyö ihan tyhjää. Tässä taas näkee että tarkempi puutarhakirjanpito olisi hyödyllistä. Lumipisaroiden alkuja on tulossa viisi, toivottavasti näen kaikki kukassa. Kuva on valitettavasti luvattoman epätarkka, kamerani ei suostu enää kohdentamaan kunnolla.
 Rusokirsikan vieressä kasvavat virvaliljat ovat putkahtaneet esiin. Olisivat jo täydessä kukassa ellei rusokirsikan pakkassuojaus varjostaisi niitä. Virvaliljat on laitettu toissa syksynä ja nyt jo huomaan että ovat yli tuplanneet määränsä. Näiden leviäminen onkin oikein suotavaa. Virvaliljojen yllä näkyvä kirkkaanvihreä on hyvin talvehtinut ruusunätkelmä. Se on ihka oman siemenkasvatuksen tuotos viime vuodelta.
 Krookuksia putkahtelee esiin joka päivä. Ovat erittäin sinnikkäitä. Tässäkin on tultu esiin jopa vaahteranlehtien läpi. Isot vihreät lehdet ovat rohtosormusnkukkaa joka näkyy levinneen tähän penkkiin aika voimakkaasti. Pitää vähän seurata onko syytä kitkeä osa pois.
Yksi päivän eläinhavainto oli muurahaiset. Eilen kävin keot läpi, ei yhtään muurahaista missään. Ja kuin taikaiskusta tänään oli jokaisessa keossa kova kuhina. Taisi muurahaisten vuosikello kertoa että kevät on täällä oikeasti.

Mukavaa vaalipäivää ja puutarhasunnuntaita kaikille blogissa tänään vieraileville.

20 kommenttia:

 1. Oo, oikein hämmästytin nyt itseäni kevätlumipisaratietämyksellä, sillä en ole sitä ikinä itse nähnyt livenä. Mutta sen haluaisin kyllä. Pitää syksyllä taas muistaa. Kerran jo luulin niitä istuttaneeni, mutta varmaan ihan väärään paikkaan, sillä mitään ei noussut keväällä.

  Virvaliljat näyttävät myös suloisilta, niitäkin pitäisi muistaa istuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole minäkään nähnyt koskaan livenä ja koska siitä ei ollut mitään ylhäällä niin ajattelin että narsissi kuitenkin :) Mun aikaisemmat yritykset ovat jääneet yrityksiksi. Luulen että onnistuminen johtui tuoreista pikkusipuleista jotka on otettu maasta juuri ennen myyntiä. Virvaliljat vaikuttavat kestäviltä, taidan laittaa itsekin niitä lisää.

   Poista
 2. Kevät on siellä jo tosi pitkällä. Täällä kukista vain haaveillaan. Muurahaisetkin ovat vielä syvällä pesissään. Kylmää on luvassa, joten kevään merkkejä ei tarvitse etsiäkään. Viikolla kuulin peipposen laulua ja auringon- paisteisena päivänä niiden laulua kuulee paljon. Tänään satoi lunta aamupäivällä ja nyt iltapäivällä vettä. Täällä ei ole puutarhasunnuntai. Kiva, että siellä olette voineet nauttia keväisestä päivästä. Hauskaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmää on luvattu tännekin kun katsoin viikon ennustusta, yöpakkasiakin vielä. Ei taida olla yhtä lämmin kevät kuin viime vuonna. Tuntui hyvältä että sää salli puutarhassa puuhastelun, viikolla on työt ja illat lyhyitä.

   Poista
 3. Vau, ihania bongauksia ja kevätlumipisara on oikea aarre, kun sitä niin harvoin mistään saa!
  Virvalilja on huippu, harmi vain, kun nekin nyt syötiin. Mutta ihanasti sekin leviää, hyviä tuollaiset kasvit.
  Muurahaisten kevätkello naurattaa - niin kai se sitten on :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätlumipisara on aarre, varsinkin kun ei edes muista sitä hankkineensa. Ehkä aurinko lämmitti muurahaisten keon jossa alkoi keväthälytys soida, heti töihin kaikki :D

   Poista
 4. Waude,ihania kevään ekoja kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau-efekti tulee joka kerta kun bongaa keväällä uuden maasta putkahtaneen kukan.

   Poista
 5. Voi miten ihanat virvaliljat. Meillä penkeistä näkyy vasta krookuksen ja narsissien kärkiä.
  Tänään kuulin eka kerran leivosen liverrystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut ovat laulaneet ahkerasti viime viikkoina. Täytyy toivoa että kylmät ilmat olisivat vain väärä ennustus, säälittää jo kuoriutuneet linnunpojat.

   Poista
 6. Ihan kuin siellä olisi kevät edempänä! Noin paljon kukkia puskee jo ylös. Ja olet onnistunut kuvaamaankin ne auringossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samoissa mennään kuin viime vuonna, hivenen kylmempää on. Eilen paistoi aurinko ihanasti.

   Poista
 7. Tosi kohmeista tuntuu kevään eteneminen meilläkin olevan. Käväisin Tukholman puutarhamessureissun jälkeen mökillä, siellä kukki muutamia lumikelloja, krookuksia ja sinivuokkoja. Paljon tiittejä oli näkyvissä, joten toivotaan nyt, että kelit vähän lämpenisivät. Hyvältä ei kyllä näytä, sillä pääsiäisenäkään ei ennusteen mukaan päästä edes kymmeneen plus-asteeseen. Tukholman reissulta on tulossa kuvia blogiin, tule kurkkaamaan puutarhainspiraatiota, jos ehdit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukholman kuvia on kiva katsella kun ei itse päässyt messuille.

   Poista
 8. Eipä ole tullut katsottua muurahaiskekoihin vielä. Olen siirtänyt onnistuneesti kaksi isoa muurahaiskekoa mökillä. Ovat olleet niin pahassa paikassa. Vielä olisi yksi mikä pitäisi siirtää, mutta se ei ole tämän vuoden juttu. Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaavat joskus tehdä pesän hankalaan paikkaan, meillä on tuhottu yksi pesä ja muut on annettu olla. Vanha muuraispesä on muuten hyvää maanparannusainetta puutarhaan.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Näissä kuvissa on keväistä, tänään sää oli kaikkea muuta kuin keväinen. Oikea myrsky!

   Poista
 10. Ihania! Nyt alkaa väriä jo näkymään puutarhassa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)