keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Arno Kasvi: Palstalta parempaa

Uusi kotimainen kirja hyötykasvien kasvatuksesta. Huusin melkein ääneen jee kun tuli tilaisuus päästä arvostelemaan otsikon kirjaa. Mikään yhden illan teos kirja ei ole, luin sitä useamman päivän, ajatuksen kanssa.
 Arno, tuo koko kansan puutarhuri osaa kirjoittaa hyvin. Kirja on selkeä, ohjeet myös aloittelijan tajuttavissa. Kirjassa on selkeä jaottelu, kuten juurekset, tomaatit sukulaisineen, palkokasvit tai maustekasvit. Kirjan ohjeet soveltuvat niin yhden kasvulaatikon kuin aarien puutarhaan. Multaluvun "mullan salainen elämä" luin innolla, juuri niin olen toiminut kuten Arno opastaa.
 Härkäpapu, oma suosikkini kasvimaalta on saanut kirjasta kunnolla tilaa. Ja vaikka olen viljellyt härkäpapua jo monta vuotta niin kirjasta sain uusia vinkkejä. Punakukkainen härkäpapu "Crimson Flowered" pääsee multaan ihan uusin ohjein laitettuna.
 Tomaatin kasvatuksesta kirjassa on erityisen hyvät ohjeet.
Vinkkilaatikosta sai pikaohjeet kurpitsan kasvatukseen. Samanlaisia vinkkilaatikoita on muidenkin kasvien kohdalla. Lisäksi tykkäsin kirjan sipuliluvusta. Perussipulien lisäksi käsiteltiin harvinaisempien sipulien ja laukkojen kuten esimerkiksi karhunlaukan kasvatusta. Syötävää sekin on vaikka asiaa ei aina muista. 

Tätä kirjoittaessani tajusin että enpä kuvannut yhtään kuvasivua kirjasta. Niitä on runsaasti ja sehän on jo aiemmin mainitusti minun mieleen. Kuvista saa yllättävän paljon vinkkejä vaikka tekstiä ei olisi.

Luulenpa etten ole ainoa jonka kirjahyllyyn tästä tulee kattava hyötykasvien kasvatuksen perusteos, suosittelen.

10 kommenttia:

 1. Tämä on jo toinen arvostelu tästä kirjasta, jonka luen tällä viikolla ja kiinnostus kirjaa kohtaan vain nousee. Varmasti hyödyllinen opus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa erittäin hyödylliseltä. Kunhan kasvimaan aika koittaa luen kirjasta uudestaan niiden kasvien kohdat joita istutan, vinkkejä oli paljon eivätkä kaikki jääneet heti mieleen.

   Poista
 2. Vaikuttaa kattavalta teokselta! Kasvista voi uskoa, että hän on itse ohjeittensa takana, eikä ole niitä vain kopioinut jostain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella kattava ja tähän aikana tehty. Minusta uudelle hyötykasvikirjalle, hyvälle perusteokselle on ollut tilausta.

   Poista
 3. Kiitos postauksesta, kirja on varmasti hyödyllinen ja ostamisen arvoinen. Hyvää pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
 4. Minäkin luin toisen blogiesittelyn samasta kirjasta, ja se onkin jo tilauksessa, odottelen innolla!
  Aikoinaan Arno Kasvin puutarhaohjelma telkkarissa oli ihan pakko katsoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä muistan Arno Kasvin puutarhaohjelmista. Taisin olla silloin vielä aika nuori eikä omaa puutarhaa ollut. Mutta muistan ikuisesti Arvon ohjeen perunanviljelyyn. Sitä voi tehdä vaikka nurmikolla. Perunat nurmen päällä ja niiden päälle olkea, multaa ym. katetta ja siellä kasvavat.

   Poista
 5. No kylläpä vaikuttaa kiinnostavalta, juuri minulle sopivalta kirjalta. Ihan pakko hankkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, ohjeet käy niin laatikoihin kuin avomaalle.

   Poista

Kiitos kommenteista :)