tiistai 11. huhtikuuta 2017

Kevättöitä sateessa

Olin päättänyt että tänään teen puutarhatöitä vaikka taivaalta tulisi pieniä ukkoja. Ei se kaukaa hakenut, jääkylmää sadetta vaakatasossa, välillä rakeita. Lopulta oli pakko lähteä sisälle kohmeisten sormien takia.
 Tuulen takia ei haravoinnista tullut mitään, tai rinnepuutarhan rakentamisesta sillä siellä olisi vuorossa sanomalehtien levitystä. Joten päätin ottaa oksasakset hyppysiini ja siivota syreenit. Kuivat oksat ja kaikki juurivesat pois, samoin liian alhaalla kasvavat oksat. Näitä rinnepuutarhan viereisiä syreenejä kasvatetaan pieniksi puiksi. Siksi ne saavat ankaraa kuritusta joka kevät. Taas tuli kottikärryllinen oksia.
 Tässä kuva samasta kohtaa kun syreenit ovat täydessä kukassa. Melkoinen ero kun katsoo miten alastomalta tänään näyttää. Nyt kun katselen kuvaa niin taidanpa leikellä vieläkin alimpia oksia pois.
 Suloisesta kevätlumipisarasta yksi onnistunut kuva. Jos näitä tulee tänä vuonna Türista vastaan lisää niin ostan ison nipun.
 Ensimmäinen kevätkurjenmiekka "Katharine Hodgkin" on herännyt kevääseen. Näitä on nousemassa melkein parikymmentä talon edusta kukkapenkkiin. Oi onnea.
Kivijalan vieressä kasvaa Arvilan oma pääsiäisruoho, pikkukäenrieska. Juuri vihreyden takia se saa kasvaa meillä ihan missä haluaa. Tässä kohtaa vuotta luonto on vielä musta ja ruskea, pienikin pläntti vihreää virkistää. 
Pääsiäisen sään suhteen näyttää huonolta, juuri siltä että puutarhatyöt jatkuvat sateessa ja tuiskussa.

17 kommenttia:

 1. En kestä! Meillä satoi taas lunta ainakin 5 cm :( Kaikkialla on valkoista. Tuli talvi, halla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu että tämä on yhtä ja samaa takatalvea koko kevät, meillä ilman lunta paitsi että nyt juuri sataa jotain valkoista hyhmää taivaalta. Ei tunnu että parin viikon päästä on jo vappu ja joinain vuosina on silloin laitettu jo kasvimaata.

   Poista
 2. Sitkeästi käytit ajan. Eilinen tuuli vaihtoi minun suunnitelmani, haravoiminen ei tuntunut järkevältä.

  Hienot tulee noista syreeneistä. Ihanilta näyttävät jo nyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitkeä on pakko olla, puutarhakuume on kova. Olin ehtinyt jo haravoida osan pihaa, tänään ei enää näyttänyt siltä. Tuuli levittänyt kaikki lehdet ja tuonut varmaan naapurista lisää.

   Poista
 3. Koko päivä lumimyrskyä täälläkin. Ei pääse haravoimaan pitkiin aikoihin, ja sekös ketuttaa! Ei yhtään piippaakaan ehtinyt näkyviin. Tulee pitkä ja kylmä kevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti lumet sulavat pian ja piipot putkahtavat esiin.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Poistin kommentin kirjoitusvirheiden takia. Otetaan uudestaan: Ihanan toivoa luova tuo kuva kukkivista syreeneistä, etenkin tässä "kevätsäässä". Kai ne taas tulevat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä syreenit tulevat taas. Kukinnalta en odota tänä vuonna paljoa, viime vuonna oli ihan huippuvuosi syreeneillä kuten kuvasta näkee.

   Poista
 6. Ihana kevätlumipisara en ole ennen moista nähnytkään. Me olemme menossa myös
  Tyrin puutarhamessuille.Olemme siellä kaksi yötä. Tämä taitaa olla neljäs kerta. Ja kun ollaan omalla autolla liikenteessä niin voit arvata, että kukkia on. Ostin myös sen kukan alun sieltä, minkä nimeä kyselinkin aiemmin. Kiva sitten kuulla ja nähdä mitä olet sieltä löytänyt. Ja kirjoitusvirheitä on minullakin varmaan paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yöreissulla olen minäkin ollut joskus, nyt tehdään päiväretki omalla autolla kuten on parhaaksi todettu. Toivottavasti iiriksen lajike selviää. Iiriksiä olen tuonut Türista paljon, jotkut puolalaiselta myyjältä jolla on omat nettisivutkin, koitan jos löydän ne.

   Poista
 7. Tämä kevät on ihan kauheeta aikaa kun on koko ajan niin järkyttävä polte päästä pihalle ja koko muu elämä sekä sää tuntuu olevan sitä vastaan :D Nytkin olisi aikaa, mutta meillä on sentin lumikerros pihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää on totaalisen vastaan puutarhastelua. Onneksi yön lumet suli pois ja pääsi vähän tekemään hommia. Oli sentään tuuletonta pitkästä aikaa.

   Poista
 8. Meillei voi eres ajatellakkaa viälä haravoontia, lumi maas ja toooosi märkää. Piippoja kerkes tääläki jo nousemahan. Ihanasti siälä jo kukkivia. Ja nua syreenit, nii komeeta. Munki pitääs omiani kurittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syreenit tuntuvat vain tykkäävän kurittamisesta. Märkää on meilläkin, puoli puutarhaa sellaista mitä ei voi vielä haravoida koska nurmikko vain tirskuu saappaan alla.

   Poista
 9. Meilläkään ei ole mitään asiaa pihahommiin vaikka kuinka mieli tekisi! Lunta on paikoitellen useita kymmeniä senttejä. On tämäkin kevättä!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)