torstai 13. tammikuuta 2011

Välineitä

Tätä on muistaakseni joskus toivottu. Esittelyä tällaisen harrastelijaentisöijän välineistä.
Juttu on ollut mielessä jo pitkän aikaa, välineet ovat kuitenkin olleet aina muualla kuin kamera.
Tiistaina sain tuotua kamppeeni kotiin entisöintikurssilta.

Ensinnä entisöijä tai kalusteiden kunnostaja tai vaikka ihan maalin poistaja tarvitsee siklin.
Muotoja on vaikka mitä. Tuo joutsenkaulainen on hyvä kapistus, vaikka ihan suorallakin pärjää.
Tärkeintä on että sikli on terävä.
Meillä siklin teroituksesta huolehtii mies, siihen en ole sen tarkemmin perehtynyt muuta kuin että sitä pitää tehdä jatkuvasti.
 Siklin kaverina on hyvä olla raappa. Oma lemppari on tuo keltamusta jossa on pieni kolmionmallinen terä. Tässäkin kohtaa terävyys on tärkeintä. Uusia teriä saa olla ostamassa robinhoodin hyllystä ihan kohtuullisen tiuhaan. Raappaamisen jälkeen on tarve hiekkapaperille. Halpaa saa eurolla 30 kappaletta, kallis maksaa liki euron kappale. Voitte arvata kumpi toimii parhaiten.
Kuvassa punainen on sitä edullisinta ja toinen kallista. Vahvuuksia on hyvä olla erilaisia. Minulla on karkeaa numeroa 40 ja hienoin on numeroa 240 ja sitten muutamaa siitä väliltä. Hiekkapaperin kanssa  voi käyttää hienoakin hiomatukea, mutta oikeanlainen puupulikka on minulle paras. Pulikan yksi kulma on pyöristetty ja yksi terävä, muut siltä väliltä.
 Sitten on hyvä olla kaikenlaista sälää. Kuten vanha ruokaveitsi vaikkapa kitin levitykseen. Tai maalin sekoittamiseen. Kaikenlaisia suteja ja pensseleitä löytyy, niitä tarvitaan aina!
Lastat on sitten ihan niitä oikeita välineitä kitin levitykseen. Makuasia millaisen haluaa, kuvassa on yksi vaihtoehto. Alimmaisena on viila jonka kanssa saa aikaan vain tuhoa jos ei ole tarkka. Vauhtiin kun pääsee niin lohnasee puusta ihan hyvän palan pois ja nopeasti. Silti tuikitärkeä.
 Noilla välineillä pääsee ainakin alkuun. Lisäksi kaapista löytyy hiomakone ja nippu laikkoja. Sitä yritän käyttää mahdollisimman vähän koska käsin poistetulla ja koneella poistetulla maalilla on eroa. Tai siis siitä jäävällä pinnalla ensimmäisen eduksi.
Kalliita välineet ei ole. Halpiskaupoista tekee hyviä löytöjä.

Ja missä näitä tarvekalujani sitten säilytän?
Osa on kotoisasti mummolta perityssä vanhassa korissa, osa uudemmassa pakissa.
Selvästi tykkään korista enemmän, sillä ylensä se pursuaa tavaraa ja pakki on liki tyhjä.
Näin se on nytkin.
Entisöintikurssilla on menossa vähän sellainen ei oikein tiedä mitä tekisi-vaihe. Sohva on kesken, mutta kun viitsi sittenkään raahata koko sohvaa sinne ahtaisiin tiloihin. Peili on vaiheessa koska en ole saanut aikaiseksi tilata tarvittavia osia. Tiistaina otin sitten kotoa mukaan yhden puujakkaran. Se alkoi olla aika huonossa maalissa joten pistetään uutta väriä pintaan.

Kunhan ensin leikin hiukan siklin ja raapan kanssa.

6 kommenttia:

 1. Kiva kun esittelit! Minä kun en juurikaan tee (vielä) hienotöitä, kun on noita suurempia ja kiireellisempiä projekteja, kuten talojen maalauksia ja sitten katon maalaus, ja sokkelinkin.
  Voin kuvitella korin olevan suositumpi, siitä kun ei tarvitse avata kantta... Itse ainakin menen juuri tuollaista suorinta ja nopeinta tietä, sekunnit ovat ilmeisesti kalliita!

  VastaaPoista
 2. Saila: Siinä se juju muuten taitaa olla :D Kori on paljon helpompi käyttää kuin tuollainen pakki.

  VastaaPoista
 3. Näillähän sitä saa aikaiseksi! :)

  Kyllähän tuo kori on ilman muuta kivempi! Nuo välineet tuossa korissa esillä on kun työmiehiä, jotka ilmoittaa valmiudestaan ryhtyä vaativampaankin hommaan :D

  Ja itseasiassa ne on aika kauniita "työmiehiä" ;D

  Ihme vertauksia tänä aamuna, vetoan sairaustilaan ;)

  Hilpeää perjantaita!

  VastaaPoista
 4. Täällähän on oikea Puuha-Katjan verstas!Wau, sanon minä, varsin olet kätevä emäntä;-)

  Hyvää perjantaita ja iloista viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 5. Ruusa: No ihan selviä pieniä työmiehiä :D

  Aamunkukka: Voi että kun olisikin oma verstas!! Ehkä vielä joskus sillä toiveissa on saada sellainen johonkin navetan nurkkaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)