tiistai 18. tammikuuta 2011

Mitäs sitten seuraavaksi?

Tässä alkaa olla tuvan remontista jo hitunen aikaa, ja uusi remontti alkaa kolkutella aivojen perukoilla.
Ulkovuoraukseen emme koske vielä tänä(kään) vuonna, joten kohde on taas sisältä.
Vaihtoehtona on joko eteisen,
isännänhuoneen
 tai vanhempien valtakunnan remontti.
Mies teilasi samantien valtakunnan remontin. Ei kuulemma ala purkamaan tuota sänkyämme, ei mitenkään päin. No ihan kun se ei joskus vielä olisi edessä. Vaan ei se mitään, minä teilaan isännänhuoneen koska siitä on kulku ainoaan kylpyhuoneeseen, enkä minä halua kulkea hoitolasten kanssa remontin keskeltä tai ulkokautta vessaan, en edes kesällä.
Jäljelle jää siis eteinen. Oikeastaan se passaisi mainiosti. Katolle riittää varmaan pelkkä maalaus, mutta lattia pitää taas avata. Seinissä on vanhat pinkopahvit ja niiden päälle olemme pakotetut laittamaan huokolevyn lisäeristeeksi. Huone on nimittäin kylmä.
Nyt eteistä lämmittää yksi piskuinen patteri ja miehen neronleimaus.
Eteinen on suoraan tuvan edessä ja ovensuussa heti on leivinuuni. Leivinuunissahan on lähes päivittäin tulet ja sen yläpuolelta hohkaa aina lämmintä ilmaa. Nyt yksi ihan tavallinen pöytätuuletin puhaltaa sitä leivinuunin lämmittämää ilmaa eteiseen ja huone pysyy kohtuullisen lämpöisenä.
Ja periaatteessa vain tuulettimen viemällä sähköllä.

Remontissa eteiseen tehtäisiin pari kiinteää vaatekaappia jonkinlaisesta ponttipanelista. Vanha puolipaneli saisi jäädä edelleen. Kiinteitä kaappeja vastapäätä saisin vihdoinkin esille edellisestä kodista löytyneen tappinaulakon. Se on jonkun koulun vanha. Vintin portaikko komeroineen jäisi entiselleen ja samoin sitä vastapäätä oleva vanha "miljoonakaappi". Se imee uskomattoman määrän tavaraa sisäänsä.
Että kyllä siinä pienessä eteisessäkin hommaa riittää.

Suunnitellaan nyt ensin ja sitten jos keväällä aloitellaan.
Kunhan mieskin on ensin  parannellut kunnolla jalkansa.
Nyrjäytti eilen töissä portaissa pahasti toisen nilkkansa.
Murtumaa ei ilmeisesti ole, vielä uupuu viimeisen lääkärin tuomio.
Helpottaisi jos olisi vain nivelsiteistä kyse.
Nyt on ainakin viikon sairasloma ja lepo edessä.

Joten täällä hellitään ja hoivataan nyt potilasta.
(ihan kuin olisi yksi lapsi lisää :DD)


10 kommenttia:

 1. Hyviltä kuulostivat suunnitelmasi!

  Pikaista paranemista miehelle ja sinulle voimia kasvavan katraan kanssa!

  VastaaPoista
 2. Heh, iso lapsi :-) Uskomaton tuo sänkynne, todella massiivinen! Eteinen on symppis, nuo paneloidut harmaat seinät ja kulunut lattia, ja paikalleen tehdyt raput ovat juuri tuollaista vanhan talon persoonallisuutta parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 3. Ahhahhaa, laittaa naurattamaan tuo viimeinen lause. Ihan tutulta kuulostaa, ainakin meillä. :D

  Mahtava sänky teillä! Ja Stiga, meillä se on olohuoneen pöydän päällä, huokaus...

  VastaaPoista
 4. Vekarus: Kiitos! Potilaan jalka ei onneksi ole ilmeisesti murtunut kun lääkärin soittoa ei ole kuulunut. Oli jo ihan kauhuissaan jos joutuu pitkälle sairauslomalle :)

  Saila: Se on massiivinen, leveyttä yli 2m ja korkeutta ainakin 2,5m. Minä vielä muistelisin ettei se nyt paha rasti se kokoaminen ollut. Ehkä se purkaminen on :)
  Eteinen onkin meidän ainut huone joka on niin alkuperäisessä kunnossa kuin vain voi olla. Siksi se remontoidaan erityise hellävaroen ja kunnioittaen. Pitää tarkkaan harkita mitä tehdään ja mitä ei :)

  Sissi: Sellaista se on noiden miesten kanssa. Ei millään malttais vaan lepäillä ja antaa jalan olla. Stiga on aina välillä esillä ja sitten taas pitkään aikaan kukaan ei sitä muista. Nykyään se taitaa olla vaatekaapin päällä, tuo makkarin kuva on vanha, uutta en saanut kun siellä on menossa kirpparitavaroiden lajittelua ja kaaos on ihan karmiva!

  VastaaPoista
 5. Onneksi saatte nyt muutaman kuukauden vetää henkeä ennen kun taas ryhdytte ahertamaan remontin kanssa!

  Tein muuten eilen reseptisi mukaan mutakakkua. Siitä tuli tosi hyvää!!! Mutakakku pääsi heti suosikkireseptieni joukkoon!

  VastaaPoista
 6. Siis WAU, mitä huoneita teillä! Ja mikä sänky!!!! Miten en ole koskaan ennen nähny tällaisia kuvia?! Upeita! Teillä on ainakin siellä tilaa. Olen aivan mykistynyt. Wau!

  Meilläkin on tuo portaikko (edelleen!!!) kesken, eikä valmiiksi taida tullakaan... Mutta mä olen jo mielessäni rempannu sekä vessan, että pari makuuhuonetta. Tosin niiden valmistuminen kaipais vissiin haaveilun lisäksi jotain ihan fyysistäkin aktiivisuutta... ;)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 7. Remonttia on aina mukava seurata!
  Suunnitelma kuulostaa hyvälle!

  VastaaPoista
 8. Vau, onpa jylhän komeita huoneita nuo isännän huone ja makkari! Sänky on todella upea!

  VastaaPoista
 9. Outi: Mies aina toivoisi pidempääkin taukoa, mutta minä olen yrittänyt pitää kiinni vuosi per huone tahdista. Ettei menisi sitten eläkehommiksi :)))) Se mutakakku on taivaallisen hyvää!!

  Päivi: Ne kuvat on tuolla jemmassa, huoneiden esittelystä taitaakin olla jo aikaa :))
  Naurattaa tuo mielessä remppaaminen, kun minäkin olen remontoinut valmiiksi jo kaikki huoneet, siis mielessäni :DD

  Kesäkukka: Seuraamisesta tykkään minäkin ja on se tekeminenkin välillä mukavaa. Paitsi viime kesän helteillä :)

  Liisa: Sänky on yksi lemppareistani meidän huonekaluissa!

  VastaaPoista
 10. Voi minua - jäi silmät aivan kiinni tuohon kuvaan teidän sängystä! Aivan kertakaikkisen mahtava kokonaisuus. Tuossahan tuntisi itsensä aivan prinssessaksi! :)

  Meilläkin pitäisi remontin jatkua tänä vuonna - kenties kesällä? Vanha ulkoeteinen pitäisi viimeistellä niin, että sen saisi asuinkäyttöön. Sitä kautta tultiin ennen sisälle, mutta viime vuonna rempattiin vanha oviaukko kokonaan umpeen - ovi on nyt toisessa kohtaa.

  Kyllähän sitä tekemistä riittäisi vaikka muille jakaa! Meillä olisi haaveissa terassinkin rakentaminen - ja sen takia sitten olohuoneen seinään uuden oviaukon poraaminen, että pääsisi siitä luonnollisestikin terassille.

  Saa nähdä mitä sitä tänä vuonna tulee tehtyä sitten.. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)